?>

Venezuela bankacılık işlemlerinde dolar kullanmayacak

Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, ülkesindeki bankacılık işlemlerinde bundan böyle ABD doları yerine avro ve yuan gibi para birimlerinin kullanılacağını açıkladı.

Dünya - 7 yıl önce

BOGOTA

Venezuela'da Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, ülkesindeki tüm bankacılık işlemlerinde artık ABD dolarının yerine avro ve yuan gibi para birimlerinin kullanılacağını duyurdu.

Aissami, başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te, hükümetin Venezuela'daki krizle mücadele için ortaya koyduğu Ekonomik İyileşme ve Yükselme Programı çerçevesinde aldığı kararları açıkladı.

Venezuela'ya yapılan ekonomik saldırılarda ABD dolarının bir silah olarak kullanıldığını belirten Aissami, artık ülkesindeki bankacılık işlemlerinde bunun yerine avro ve yuan gibi para birimlerine geçileceğini söyledi.

ABD tarafından ülkesine uygulanan mali yaptırımların uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Aissami, buna karşın hükümet olarak böyle bir bahanenin arkasına saklanmayacaklarını ve teslim olmayacaklarını dile getirdi.

Tareck El Aissami, yaptırımların tarım ve eczacılık alanındaki bazı özel şirketleri dahi hedef aldığına değinerek, bunun emperyalizmin çılgınlığının nerelere kadar uzanacağını gösterdiğini anlattı.

ABD'nin bir yandan yaptırımlarla Venezuela'nın uluslararası ödeme işlemlerini durdurduğunu diğer yandan da Venezuela halkına yardım etmekten bahsettiğini hatırlatan Aissami, bu durumun "ABD hükümetinin ikiyüzlülüğünü" gösterdiğine dikkati çekti.

Aissami, "Buradan duyuruyorum; Venezuela halkına yapabilecekleri en iyi yardım emperyalizmin pençelerini, katillerini ve suçlularını ülkenin üzerinden çekmesidir. Bizi özgür bıraksınlar, kimsenin yeni sömürgesi olmayacağız." dedi.

Diğer önlemler

Piyasaya 2 milyar avroluk bir meblağ sürüleceğini aktaran Aissami, bunun yanında üreticiler için kasım ve aralıkta hükümetin yeni tekliflerinin olacağını kaydetti.

Aissami, ayrıca hükümetin, Kolombiya sınırındaki kaçakçıların cezalandırılması amacıyla kurucu meclisten bir düzenleme yapmasını isteyeceği bilgisini verdi.

Basın toplantısında, Ekonomi ve ve Finans Bakanı Simon Alejandro Zerpa ile Merkez Bankası Başkanı Calixto Ortega Sanchez hazır bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Teröristin ifadesi Kandil'deki sapkın ilişkileri gözler önüne serdi

2018-10-10 15:32 - Asayiş

Darbecilerin zırhlı araçta katlettiği şehidin kimliği belli oldu

2018-10-12 14:32 - Gündem

BM: '2018'de Afganistan'daki kayıplar 8 bin kişi'

2018-10-10 22:07 - Dünya

Hunt: Showdown için 2.5 güncellemesi yayınlandı

2018-10-12 18:32 - Teknoloji

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Türkiye'den ayrıldı

2018-10-16 20:47 - Gündem

Hedefi 352. madalyasını kazanmak

2018-10-16 15:02 - Spor

70. Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi

2018-10-15 00:32 - Dünya

Lavrov'dan 'Kaşıkçı olayı' değerlendirmesi

2018-10-17 00:17 - Dünya

Venezuela bankacılık işlemlerinde dolar kullanmayacak

2018-10-17 04:32 - Dünya

Liderler 'Sıfır Gıda Atığı' sloganıyla harekete geçti

2018-10-10 21:47 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail, Gazze'de Han Yunus kentindeki Filistin Kızılayı karargahını bombaladı

06:52 - Dünya

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

UAEA, Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali’nin destek tesislerinin vurulduğunu aktardı

23:53 - Dünya

Almanya: İsrail'in (Gazze'ye) kapsamlı yardım sağlama yükümlülüğü devam ediyor

23:43 - Dünya

Tel Aviv'de esir takası anlaşması talebiyle gösteri düzenlendi

23:37 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail, Gazze'de Han Yunus kentindeki Filistin Kızılayı karargahını bombaladı

06:52 - Dünya

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Söz Gençlikte' programına telefonla bağlandı

00:08 - Siyaset