?>

Vatikan, Trump'ın savaşları nasıl bitireceğine dair önerilerini görmek istiyor

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, ABD 47. Başkanı olarak seçilen Donald Trump'ın savaşları bitireceğine dair kampanya döneminde sarf ettiği sözlerle ilgili ne öneriler getireceğini bekleyip göreceklerini söyledi.

Dünya - 11 ay önce

Vatikan

VaticanNews sitesinin haberine göre Parolin, Papalık Gregoryen Üniversitesi'nde bir konferansa girişi sırasında, gazetecilerin soruları üzerine ABD'deki başkanlık seçimlerini Trump'ın kazanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçimi kazanan Trump'a iyi dileklerini ileten Kardinal Parolin, "Görevinin başlangıcında kendisine bol miktarda bilgelik diliyoruz. Her şeyden önce tüm ülkenin başkanı olmak için çalışması gerektiğine, dolayısıyla bu dönemde çok net bir şekilde hissedilen kutuplaşmanın üstesinden gelmesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Kardinal Parolin, "Vatikan adına yeni ABD Başkanının dünyayı kana bulayan mevcut çatışmalarda gerçek manada bir yumuşama ve barıştırıcı bir unsur olması umudunu" dile getirdi.

Trump'ın seçim kampanyası döneminde "yeni savaş başlatmayacağı ve mevcut savaşları durduracağı" yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan Parolin, "Umuyoruz, umuyoruz. Onun da sihirli bir değneği olduğunu düşünmüyorum." dedi.

Bir gazetecinin "Ukraynalıların ve Filistinlilerin barışın onlar pahasına olacağına dair kaygıları olduğu" hatırlatması üzerine Parolin, yeni başkana süre tanınması ve bazı şeylerin bekleyip görülmesi gerektiğini belirterek, "Göreceğiz. Bunlar hakkında bir açıklama yapmak zor, ne önerilerde bulunacağını göreceğiz. Örneğin meşhur söz: 'Ertesi gün savaş bitecek.' Ama nasıl? Hiç kimse bunu söyleyemedi ve o dahi bunun nasıl yapılacağına dair somut işaretler vermedi. Şimdi göreve geldikten sonra ne önereceğini görelim." ifadelerini kullandı.

Trump'ın kampanya döneminde göç konusunda söylediği sözler için de Kardinal Parolin, Papa Franciscus ve Vatikan'ın bu konudaki tutumunun son derece açık olduğunu aktararak, "Biz, göçmenlere yönelik akıllıca bir politikadan yanayız ve dolayısıyla aşırılıklara varmamalıyız. Papa bu konuda çok kesin, çok net işaretler verdi. Sorunu insani bir şekilde ele almanın ve çözmenin tek yolunun bu olduğuna inanıyorum." yorumunu yaptı.

Göç hususunda farklılıklar olsa da yaşamın savunulması ve kürtajın kınanması gibi konularda benzer yaklaşımların olduğunu kabul eden Parolin, yaşamın savunulmasının önemli olduğunu ancak buna yönelik kutuplaşmadan uzak politika izlenmesini önerdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

81 yaşında spor salonundaki gençlere taş çıkartıyor

2024-11-03 13:07 - Çevre-Hayat

BM Sözcüsü: ABD'deki başkanlık seçimi küresel etkileri olan önemli bir seçim

2024-11-04 23:07 - Dünya

LGS kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran 2025'te yapılacak

2024-11-05 09:50 - Eğitim

İsviçre istihbaratına göre PKK bu ülkede gizli terör faaliyetleri yürütüyor

2024-11-03 14:08 - Dünya

BM raporu, dünyada 5 yerde kıtlık ve felaket boyutlarındaki açlık riski konusunda uyardı

2024-10-31 16:07 - Dünya

Sanayi sektörü 2023'te 1,7 milyon terajul enerji kullandı

2024-11-01 11:12 - Ekonomi

ABD'de Demokratlarda seçim mağlubiyetine yönelik eleştiriler gelmeye başladı

2024-11-07 13:08 - Dünya

Küresel piyasalar ABD Başkanlık seçiminin sonucuna odaklandı

2024-11-06 08:53 - Ekonomi

Şanlıurfa'da tırla minibüsün çarpıştığı kazada 12 kişi yaralandı

2024-11-04 17:32 - Asayiş

Nadir görülebilen kuş türü "dağ cılıbıtı", Şanlıurfa'da görüntülendi

2024-11-06 11:53 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İtalya Savunma Bakanı Crosetto "2 fırkateyn" ifadelerine açıklık getirdi

20:02 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: Teknoloji alanında sömürgeciliği reddediyoruz

19:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyada çok saygı görüyor

19:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir tür anlaşmaya varmak üzereyiz

19:12 - Dünya

Atina'da Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenlendi

18:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran ve yönetim kurulu üyeleri mazbatalarını aldı

20:12 - Spor

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 72'ye çıktı

20:08 - Gündem

İtalya Savunma Bakanı Crosetto "2 fırkateyn" ifadelerine açıklık getirdi

20:02 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: Teknoloji alanında sömürgeciliği reddediyoruz

19:48 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm dünyada çok saygı görüyor

19:43 - Dünya