?>

ABD'de Demokratlarda seçim mağlubiyetine yönelik eleştiriler gelmeye başladı

ABD'de başkan seçimlerini kaybeden Demokratlar arasında zaman kaybetmeden mağlubiyetin muhasebesi yapılmaya ve parti içi eleştiriler gelmeye başladı.

Dünya - 7 ay önce

İstanbul

ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesine göre, Demokrat siyasetçiler, adayları Kamala Harris'in seçim mağlubiyetine yönelik tepki mesajları paylaştı.

ABD başkanlık seçiminde Donald Trump zaferini ilan ettiABD’nin 47. başkanı seçildiğini ilan eden Trump: Ben bir savaş başlatmayacağım, savaşları sona erdireceğimKamala Harris, Trump'a karşı seçim mağlubiyetini kabul ettiHarris, İsrail siyasetine tepkili salıncak eyalet Michigan'da da Trump'a yenildiUzmanlar, Donald Trump'ın ABD'nin 47. Başkanı seçilmesini değerlendirdiABD'de Michigan eyaleti sakinlerine göre Demokratlar, "Gazze soykırımına destekleri" nedeniyle seçimleri kaybettiHarris, seçilseydi ABD'nin ilk kadın başkanı unvanını alacaktıDünya liderlerinden Trump'a seçim zaferinin ardından tebrik mesajlarıABD'li Senatör Sanders'tan seçimi kaybeden Demokrat Partinin kampanya stratejisine tepkiMüslüman ve Arap seçmen yoğunluklu Dearborn, Gazze soykırımını destekleyen Demokrat liderlerin yenilgisiyle gündemdeABD başkanlık seçimlerinde ilk sonuçlar ne söylüyor?

ABD Temsilciler Meclisinin Demokrat üyesi Tom Suozzi, "İnsanlar, Donald Trump'a nasıl oy verir diye soracağımıza, insanlar ona neden oy verdi diye sormamız lazım." dedi.

Suozzi, yorumları nedeniyle tepki alacağını ancak halkın aşırılıktan bıktığını ve insanları dinlemeleri gerektiğini kaydetti.

Senatör Bernie Sanders ise yaptığı yazılı açıklamada, Demokratları işçi sınıfını terk etmekle suçlayarak "Demokrat Partiyi kontrol eden büyük paralı çıkar çevreleri ve yüksek maaşlı danışmanlar bu felaket kampanyadan gerçek bir ders çıkarabilecekler mi? Muhtemelen hayır." ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi üyelerinden Jamaal Bowman ve Ro Khanna da benzer eleştirilerde bulunurken Bowman, "Çok sayıda hata vardı." diye konuştu.

Demokrat siyasetçilerden Brad Schneider ise seçim sonuçları karşısında şaşkınlığını ifade ederek "Bu, beklediğimiz bir şey değildi." değerlendirmesinde bulundu.

Demokratlar sonuçlardan partiyi değil, yönetimi suçluyor

İsimlerinin açıklanmaması kaydıyla Axios'a konuşan Temsilciler Meclisinin bazı Demokrat üyeleri de sonucun Demokrat Partinin ideolojisinden ziyade liderliğine yönelik bir tepki olduğunu savundu.

Bir demokrat siyasetçi sonuçlardan ötürü Başkan Adayı Harris'i suçlarken diğeri ise Harris'i Kongre'deki "ılımlılarla gerçekten ilişki kurmamakla" suçladı.

Demokratlardan seçimi kaybeden bir başka siyasetçi ise "Demokratlar kelimenin tam anlamıyla Trump'ın yaptığı her şeye saldırdı. Hiçbir konuda hemfikir olamadık, hiçbir konuda ona hak veremedik, 'Aslında sınırı güvence altına almak iyi bir fikir, sadece bunu nasıl yaptığına katılmıyorum.' diyemedik." ifadeleriyle görüşünü belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AB, İsrail'in UNRWA'nın faaliyetlerine son verme kararını kınadı

2024-10-31 21:08 - Dünya

Bakan Fidan Cibuti'de temaslarda bulundu

2024-11-03 00:08 - Siyaset

Kadın hekimler, kurdukları müzik topluluğuyla stres atmak için ritim tutuyor

2024-11-06 11:57 - Magazin

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti

2024-11-02 12:37 - Gündem

Diyarbakır'da kültürel değerleri turizme kazandırmak için 'Kral Yolu' rotası çıkarılıyor

2024-11-03 16:23 - Kültür Sanat

YÖK Başkanı Özvar: Mısır ve Türkiye ortak üniversite kurma kararı aldı

2024-11-06 19:10 - Eğitim

Kimya sektöründen ekimde 2,4 milyar dolarlık ihracat

2024-11-05 16:11 - Ekonomi

Antalya'da kahve festivali düzenlenecek

2024-10-31 15:07 - Çevre-Hayat

Rusya: Savaşın bitirilmesi için somut eylemler gerekiyor

2024-11-06 14:18 - Dünya

"Denizin akciğerleri"nin depoladığı karbon miktarı belirlenecek

2024-11-05 13:37 - Gündem

İlgili Haberler

İspanya hükümetine göre genel elektrik kesintisi çok faktörlü nedenlerden kaynaklandı

18:03 - Dünya

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee'den Trump'a "Tanrı sizi korudu" mesajı

17:48 - Dünya

"ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee'den Trump'a 'Tanrı seni seçti' me

17:38 - Dünya

İsrail'in İran nükleer tesislerine saldırıları "sığınak avcısı" bombaları gündeme get

17:33 - Dünya

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee'den Trump'a "Tanrı seni seçti" mesajı

17:12 - Dünya

Günün Manşetleri

İspanya hükümetine göre genel elektrik kesintisi çok faktörlü nedenlerden kaynaklandı

18:03 - Dünya

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İsrail'in İran saldırısına tepki gösterdi

17:57 - Siyaset

İngiltere, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

17:53 - Ekonomi

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Huckabee'den Trump'a "Tanrı sizi korudu" mesajı

17:48 - Dünya

Denizli'nin Çivril ilçesinde orman yangını çıktı

17:43 - Gündem