?>

'Vatanın hakkı, diğer tüm hakların üstündedir'

Bakan Özlü, FETÖ ile mücadele konusunda, "Çocuğumuz, kardeşimiz, anne babamız bunlardan olabilir. Ancak unutmayalım ki, vatanın hakkı, diğer tüm hakların üstündedir" dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ÇORUM Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanlığınca belediye konferans salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi programında konuştu.

AK Parti'nin kuruluş sürecini ve bugüne kadar ülkeye yapılan hizmetleri anlatan Özlü, "Bana, 'AK Parti'nin bu ülkeye en büyük hizmeti nedir?' diye sorsalar, 'eski siyaset anlayışını yıkmış olmasıdır' derim. Artık siyaset millete hizmet için yapılıyor. Devlet, milletin hizmetine sunuluyor. Siyaset lafla değil, icraatla yapılıyor. Siyaset, gürültüyle, patırtıyla, yaygarayla değil, bilgiyle ve düşünceyle yapılıyor." diye konuştu.

Türk milletinin büyük, güçlü ve lider bir Türkiye'nin özlemini duyduğunu, bu konuda her geçen gün biraz daha ileriye gittiklerini ifade eden Özlü, bu nedenle AK Parti'ye olan teveccühün hiç kaybedilmediğini söyledi.

"Bir mağduriyet edebiyatı başlayıverdi"

FETÖ ile mücadele konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğinin altını çizen Bakan Özlü, şöyle devam etti:

"Çocuğumuz, kardeşimiz, anne babamız, kuzenimiz, yeğenimiz, dayımız veya halamız, eşimiz veya dostumuz bunlardan olabilir. Ancak unutmayalım ki, vatanın hakkı, diğer tüm hakların üstündedir. Bu yapıya mensup bir kişinin dahi yakasını kurtarmasını istemiyoruz. Ancak aynı şekilde, bu yapıya mensup olmayan bir kişinin de herhangi bir haksızlığa kurban gitmesini istemiyoruz. Bu mücadelede çok büyük bir titizlik gösteriyoruz. Varsa hataları telafi etmek için mekanizmaları kuruyoruz. Ancak bugünlerde, özellikle ana muhalefet tarafında, bir mağduriyet edebiyatı başlayıverdi. Bilirsiniz, 'hem suçlu hem güçlü' diye bir sözümüz vardır. FETÖ'nün durumu biraz buna benziyor. Bütün pis işleri yapacaklar, bütün alçaklıkları yapacaklar, bütün haksız ve hukuksuz eylemlere imza atacaklar, 1 dolar için ruhlarını satacaklar, devletin gücünü devletin ve milletin aleyhinde kullanacaklar, yabancı istihbarat servislerinin dümenine girecekler, terör örgütleriyle ortak olacaklar, yetmeyecek, üstüne darbeye kalkışıp 240 vatan evladını şehit edecekler, 2 binden fazla kardeşimizi yaralayacaklar. Sonra devlet bunun hesabını sorunca, vay efendim mağduruz! FETÖ'nün mağdur edebiyatını anlayabiliriz. İyi de neden CHP bunu destekliyor? İşte bunu anlayamıyoruz. CHP, darbeden sonra milletin yanında durmayı başardı. Ancak öyle zannediyorum ki yeniden kodlarına dönmeye başladı. Veya eski ortaklıkların gereğini yapmaya başladı. O yüzden de milletin mağduriyetini değil, FETÖ’nün mağduriyetini diline dolamaya başladı."

"Türkiye'ye en uygun yönetim modelinin başkanlık sistemi"

FETÖ ve PKK ile mücadelenin iyi gittiğini, ekonomin de oldukça başarılı bir sınav verdiğini belirten Özlü, şimdi de çok esaslı adımlar atmaları gerektiğini, bu adımların başında da anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi olduğunu dile getirdi.

"AK Parti olarak, Türkiye'ye en uygun yönetim modelinin başkanlık sistemi olduğunu iddia ediyoruz." diyen Bakan Faruk Özlü, şunları kaydetti:

"Özgürlüklerin genişlemediği bir ortamda, girişimcilik ve yenilikçilik gelişmez. Başkanlık sistemi tartışmasına böyle yaklaşmak lazım. İnsanları değil sistemi konuşmamız lazım. Ne yazık ki muhalefet bu hataya düşüyor. Onlar aslında başkanlık sistemine değil, Recep Tayyip Erdoğan'a karşı çıkıyor."

Muhabir: Gazi Nogay,Muhammed Kaygın

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Koalisyon güçlerinden yalanlama

2016-10-09 02:37 - Dünya

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun telefon diplomasisi

2016-10-12 02:17 - Gündem

'İhanet ortaklarının oyununu bozacağız ve milletçe eğilmeyeceğiz'

2016-10-09 22:52 - Siyaset

Atiba Hutchinson'ın 'dalya' heyecanı

2016-10-13 15:47 - Spor

Küpesini vermeyince kocası darp etti

2016-10-10 12:47 - Asayiş

'Vatanın hakkı, diğer tüm hakların üstündedir'

2016-10-15 00:22 - Gündem

'Balkanlar medeniyetimizin en güzel yaşandığı bölgedir'

2016-10-08 13:32 - Gündem

İngiltere BMGK'ya Yemen tasarısı sunacak

2016-10-14 21:52 - Dünya

Japonya'da zafer Rosberg'in

2016-10-09 15:22 - Spor

Silvan'da sokağa çıkma yasağı

2016-10-10 23:22 - Gündem

İlgili Haberler

AYM'den teknik altyapısı bulunmayan geliştirme alanlarının altyapı bedellerine ilişkin iptal ka

11:12 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik "kooperatif" davasının görülmesine devam ediliyor

10:37 - Gündem

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem

Üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin detaylar Adli Tıp Kurumu raporunda

20:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Bankacılık sektörü en fazla krediyi imalat sanayisine sağladı

11:23 - Ekonomi

AYM'den teknik altyapısı bulunmayan geliştirme alanlarının altyapı bedellerine ilişkin iptal ka

11:12 - Gündem

Hamas Gazze'deki 20 İsrailli esiri Kızılhaç heyetine teslim etti

11:02 - Dünya

Trump, Gazze ateşkesi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rolüne dikkat çekti

10:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanlığı burs ve öğrenim kredisi başvuruları başladı

10:43 - Eğitim