?>

'Vatandaş Osmanlı tokadını gönderecek'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "16 Nisan'da benim vatandaşlarım, 16 Nisan öncesi de Avrupa'daki vatandaşlarım bu küstahlara en güzel cevabı verecek. Osmanlı tokadını gönderecek" dedi. - Anadolu Ajansı

Siyaset - 8 yıl önce

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "16 Nisan'da benim vatandaşlarım, 16 Nisan öncesi de Avrupa'daki vatandaşlarım bu küstahlara en güzel cevabı verecek. Osmanlı tokadını gönderecek." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alanya ilçesinde Dim çayına yaptırılan ve "Akköprü" adı verilen köprünün açılışı töreninde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Açılışını yaptıkları köprünün üzerinden güvenle geçileceğini, altındaki Dim Barajı'ndan da elektrik üretileceğini vurgulayan Çavuşoğlu, bölgeye bu gibi çok sayıda büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Domates fiyatlarının artarak 2-3 liraya çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, hükümet olarak her zaman çiftçinin ve turizmcinin yanında olduklarını anlattı.

İstikrarın devam etmesi ve daha güçlü Türkiye için çalıştıklarının altını çizen Çavuşoğlu, geçmişte cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasında krizler olmasaydı ülkenin çok daha farklı bir konumda olacağını vurguladı.

Türkiye'de karmaşık ve ikili sistem olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, geçmişte cumhurbaşkanı ile başbakanın en ufak krizde Türkiye'yi felakete götürdüğünü, bir gecede bankaların battığını ifade etti.

Yeni sistemin Türkiye'nin geleceğinin teminatı olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "Geleceğinin sigortasıdır. Türkiye'de istikrar yeni sistemle gelecek. Kişilere bağlı olmayacak, yeni sistemin kişilerle ilgisi yok." diye konuştu.

"Boş laflarla süreci geçirmeyelim"

"Hayır" diyenlere bakmak gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, Hollanda uçağını iptal edenlerin, bakanları ülkelerine gitmesin diye engelleyenlerin Türkiye'yi, Müslümanları çok sevdiği için değil, Türkiye'nin güçlenmesini istemediği için gazetelerine "Hayır" diye başlık attırdığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Boş laflarla süreci geçirmeyelim. Türkiye'nin geleceğini, istikrarını oyluyoruz. Anayasa maddelerini bir bir okuyalım." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de istikrar olmaması için "hayır" kampanyası yürütüldüğünü dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"16 Nisan'da benim vatandaşlarım, 16 Nisan öncesi de Avrupa'daki vatandaşlarım bu küstahlara en güzel cevabı verecek. Osmanlı tokadını gönderecek. İnşallah 16 Nisan'da benim milletim, 'Bu ülkenin sahibi benim, bu ülkede kararı ben veririm, senin o gazetelerin, televizyonların bana talimat veremez. Haddini bil, haddini bilmezsen bildirim.' diyecek. Sen ne dersen de, istersen çatla, istersen patla."

12 mahalleyi birbirine bağlayan 191 metre uzunluğundaki köprünün, 10 metre genişliğinde olduğu ve yaklaşık 10 milyon liraya mal olduğu belirtildi.

Muhabirler: Ayşe Yıldız, Mustafa Kurt

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

KYK spor turnuvaları başlıyor

2017-03-15 17:52 - Spor

Vodafone ve Samsung'dan işbirliği

2017-03-15 18:02 - Ekonomi

Quaresma haftanın futbolcusu ödülüne aday

2017-03-17 15:07 - Spor

Onur Özbizerdik yeniden tutuklandı

2017-03-13 22:52 - Gündem

Hollanda Dostluk Grubu lağvediliyor

2017-03-15 15:02 - Gündem

'Biz memleketimizde sadece huzur istiyoruz'

2017-03-15 18:02 - Siyaset

'Vatandaş Osmanlı tokadını gönderecek'

2017-03-17 23:32 - Siyaset

ABD, BM İnsan Hakları Konseyinden ayrılabilir

2017-03-16 01:02 - Dünya

Trabzonspor ile Akhisar Belediyespor 10. randevuda

2017-03-12 13:12 - Spor

Middlesbrough faturayı Karanka'ya kesti

2017-03-16 18:07 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahın, kanın milletimizin gündeminden çıkmasıyla önümüzde yepyeni bir kapı açılacak

14:44 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşure Günü paylaşımı

23:43 - Siyaset

Bakan Kurum'dan orman yangınlarındaki hasar tespit çalışmalarıyla ilgili açıklama

17:08 - Siyaset

Bakan Kacır: Togg, oyunu kurallarına göre oynayan bir marka

14:02 - Siyaset

Ruanda Kurtuluş Günü resepsiyonu Ankara'da düzenlendi

23:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

Büyükçekmece'de otluk alanda yangın çıktı

16:18 - Gündem

Hazine yarın 1 tahvil ve 1 hazine bonosu ihalesi düzenleyecek

16:13 - Ekonomi

Bakan Yerlikaya, İzmir Ödemiş'te orman yangınından etkilenen mahalleleri ziyaret etti

15:52 - Gündem

Porto'da teknik direktörlük görevine Francesco Farioli getirildi

15:43 - Spor

Bayern Münihli futbolcu Musiala, en az 4 ay sahalardan uzak kalacak

15:37 - Spor