Van Valiliğinden terör operasyonuna ilişkin açıklama

Van Valiliğince, Erciş ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen Ceylan'ın, bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi masum bir taksici değil, PKK/KCK terör örgütüne yardımı yapan örgüt mensubu olduğu açıklandı.

Gündem - 9 yıl önce

VAN

Van Valiliğinden, Erciş ilçesinde etkisiz hale getirilen iki PKK'lı teröristten birinin taksici olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında 28 Eylül'de Erciş'te etkisiz hale getirilen iki teröristten birinin PKK/KCK'yla ilgisi bulunmayan taksici olduğu yönünde gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı belirtildi. 
Açıklamada, PKK/KCK'nın sözde Aladağlar grubuna mensup bir grup teröristin, terör eylemi için ilçe merkezine geldikleri duyumu üzerine gerekli önlemler alınarak yakalanmalarına yönelik çalışma başlatıldığı ifade edildi. 
Elinde tabanca ve el bombası olduğu tespit edildi
İçinde 4 kişinin bulunduğu ticari taksinin, güvenlik güçlerinin zırhlı araçlarıyla karşılaşınca geri manevra yaparak uzaklaşmaya çalıştığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu arada güvenlik kuvvetlerimiz tarafından şahısların aracı durdurarak, araçtan çıkmalarına yönelik anons yapılmış ancak araçtaki silahlı kişiler inerek kaçmaya çalışmış, aracı süren kişi ile iki kişi polise ateş açmıştır. Yaşanan kısa süreli çatışma neticesinde araçtan inen 4 kişiden silahla mukavemet eden iki terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan inceleme neticesinde etkisiz hale getirilen kişilerin Önder Polat ve Zafer Ceylan isimli terör örgütü mensupları oldukları anlaşılmıştır. 
Yine, taksici olduğu iddia edilen araç sürücüsü Zafer Ceylan'ın kırsalla şehir merkezi arasında irtibat sağlayan, teröristlere yardım eden ve onların ulaşımlarını sağlayan örgüt mensubu olduğu da tespit edilmiştir. Ayrıca, etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu Zafer Ceylan'ın sağ elinde dolu vaziyette bir tabanca, sol elinde ise pimi çekilmemiş el bombası olduğu da tevsik edilmiştir."
Polise ateş açmış
Açıklamada, etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu Ceylan'ın bazı basın yayın organlarında iddia edildiği gibi masum bir taksici olmadığı vurgulandı.

Açıklamada şunlar bildirildi: 

"Bilakis PKK/KCK terör örgütünün Erciş ilçe yapılanması içerisinde yer alan, kırsalla şehir arasındaki irtibatı kuran ve örgüte ulaşım dahil birçok yardımı yapan bir örgüt mensubu olduğu, ayrıca operasyon sırasında polise ateş açtığı ve üzerinden tabanca ve el bombası çıktığı tespit edilmiştir. Bazı basın ve yayın organlarında yayınlanan bu gerçek dışı haberlerin, başarılı operasyonlar yapan güvenlik kuvvetlerimizin motivasyonunu bozmayı ve terörle mücadeleyi akamete uğratmayı hedefleyen provokasyon amaçlı haberler olduğu değerlendirilmekte ve bunlara itibar edilmemesi gerekmektedir."
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

UNICEF'ten Arakanlı Müslüman çocuklara yardım

2017-09-25 00:12 - Dünya

Ceza avukatı Koşar: 'Emrah Serbes 15 yıla kadar ceza alabilir'

2017-09-29 14:02 - Asayiş

FIFA'dan Türk hakemlere görev

2017-09-29 21:15 - Spor

Tekme attığı kapıdaki ayakkabı izi hırsızı yakalattı

2017-09-27 14:02 - Gündem

Google'dan MEB'e yazılım eğitimi desteği

2017-09-27 19:00 - Genel

'Hedefimiz kız çocuklarının okullaşma oranını yüzde 100'e çıkartmak'

2017-09-26 18:22 - Siyaset

Almanya'da sandık çıkış anketinden Merkel çıktı

2017-09-24 22:22 - Dünya

Van’da bir terörist teslim oldu

2017-09-26 19:07 - Asayiş

Kıskançlık cinayetine 20 yıl hapis

2017-09-25 17:32 - Asayiş

Okçulukta dünya şampiyonası heyecanı

2017-09-27 13:42 - Spor

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Günün Manşetleri

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç ola

23:53 - Dünya

ABD'de mahkeme, Trump'ın düşük değerli gönderilerde tarife muafiyetini kaldırma yetkisini

23:47 - Dünya

BM: Lübnan'da İsrail ordusunun tek taraflı ihlalleri ve saldırıları devam ediyor

23:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerin

23:37 - Gündem