?>

Van'da yeni bir terör mahkemesi kuruldu

Van Cumhuriyet Başsavcısı Karişit, HSYK kararnamesiyle Van'da terör soruşturmalarıyla ilgili davalara bakacak yeni bir mahkemenin kurulduğunu bildirdi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

VAN

Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun Van'da yeni bir mahkeme kurduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığının genelgesi gereği, yürütülen soruşturmalarla ilgili basın kuruluşları ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Van'da Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Medya İletişim Bürosu kuruldu.

Medya İletişim Bürosu Sorumlusu Sergen Önay ile kentteki ajans ve yerel gazete temsilcileriyle bir araya gelen Van Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, yargıyla ilgili konularda sağlıklı bilgi akışının temini açısından Adalet Bakanlığının bir genelge yayımladığını belirtti.

Genelgeyle adliyelerde medya iletişim bürolarının kurulduğunu anımsatan Karişit, şöyle konuştu:

"Bu sayede kamuoyuna ve basın mensuplarına sağlıklı bilgi verilmesi amaçlanıyor. Kamuoyunun bilgilendirilmesinin yararlı ve gerekli olduğu durumlarda biz açıklama yapacağız. Her adli olayda açıklama yapmamız mümkün değil. Kamuoyunda bilgi kirliliği oluşmasını engellemek amacıyla açıklamalar yapacağız. Sorumluluk makamında olduğumuz için basın açıklamalarımızda hassas olmamız gerekiyor. Bir taraftan kamuoyunu doğru bilgilendirirken, diğer taraftan da soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi ilkelerine uygun açıklama yapmamız gerekiyor. Gazetecilerin işi de kamuoyunu bilgilendirmektir. Bu amaçla genelgenin belirlediği çerçevede kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla çalışma yürüteceğiz. Genelgemiz geçtiğimiz yıl yayımlandı. Adliyemizde bir yer tahsisi yaptık ve Sergen Önay arkadaşımız da bakanlığa çağrılarak seminere katıldı. Bundan sonra büromuz aktif şekilde gereken bilgilerin aktarılmasını sağlayacaktır."

Karişit, Van Adliyesinin iş yükünün sürekli arttığına işaret ederek, "Daha önce 3 ağır ceza mahkememiz vardı. Ancak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yeni bir mahkeme daha kuruldu. Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve HSYK kararıyla terör mahkemesi olarak belirlendi. 1 Aralık'tan itibaren başlayacak. Adliye binamız iş yükümüzün sürekli artması nedeniyle yeterli gelmiyor. Adliye binaları uzun yıllara göre projelendirilmesine rağmen iş yükü artınca yetmiyor." diye konuştu.

Toplantıya katılan gazeteciler de Medya İletişim Bürosunun kurulmasının çok faydalı olduğunu dile getirerek, büronun bundan sonra daha sağlıklı bilgi alınmasını sağlayacağını kaydetti. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PKK'nın sözde 'Bagok' sorumlusu etkisiz hale getirildi

2016-11-18 22:52 - Gündem

Başbakan Yardımcısı Kaynak maden faciası bölgesinde

2016-11-23 18:52 - Gündem

Van'da yeni bir terör mahkemesi kuruldu

2016-11-25 20:32 - Gündem

PKK’ya ait cephanelik ele geçirildi

2016-11-20 00:08 - Asayiş

Türkiye'den Ukrayna'ya 50 milyon dolar kredi yardımı

2016-11-25 12:37 - Gündem

Katalan Milletvekili'nin dokunulmazlığı kaldırıldı

2016-11-23 02:22 - Dünya

Safiye Soyman ve Faik Öztürk ayrılığının altından kanser şüphesi çıktı

2016-11-22 15:23 - Magazin

Lüks araçlarla midye kaçakçılığı

2016-11-24 14:47 - Asayiş

Yemen'de ateşkes yürürlüğe giriyor

2016-11-19 13:02 - Dünya

Obama, başkan olarak son kez hindi affetti

2016-11-24 03:07 - Dünya

İlgili Haberler

Siirt'te çekirgelere karşı dronla ilaçlama yapılıyor

12:27 - Gündem

Afetler sonrası bina hasar tespitine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de

12:22 - Gündem

FETÖ, örgütsel eğitim için öğrencileri Balkan ülkelerine götürmüş

12:18 - Gündem

Balıkesir'de arazide çıkan yangın kontrol altına alındı

12:13 - Gündem

İzmir Buca'da işçilerin grevi nedeniyle oluşan çöp yığınları tepkilere neden oluyor

12:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Rusya: Barışçıl başkan olarak gelen Trump, ABD için yeni savaş başlattı

12:33 - Dünya

Siirt'te çekirgelere karşı dronla ilaçlama yapılıyor

12:27 - Gündem

Afetler sonrası bina hasar tespitine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de

12:22 - Gündem

FETÖ, örgütsel eğitim için öğrencileri Balkan ülkelerine götürmüş

12:18 - Gündem

Balıkesir'de arazide çıkan yangın kontrol altına alındı

12:13 - Gündem