Van'a gelen tiyatro oyuncuları, gençleri ve çocukları sanatla buluşturdu

Van'da "22. Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenlikleri" için farklı illerden kente gelen tiyatro oyuncuları, sahneledikleri oyunlarla binlerce çocuğa ve gence mutluluk yaşattı

Magazin - 1 yıl önce

Van
Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce çocukları ve gençleri tiyatroyla buluşturmak, kültürel ve sanatsal etkinliklerde yer almalarını sağlamak amacıyla 2003'ten bu yana şenlik düzenleniyor.
Van Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen şenlikte bu yıl İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Kayseri, Erzurum, Trabzon ve Sivas'tan kente gelen oyuncular, okullarda sahneledikleri birbirinden farklı oyunlarla çocuklarla ve gençlerle buluştu.
19 Mayıs'ta başlayan ve 11 gün sürecek etkinliklerde tiyatro oyunlarının yanı sıra uçurtma şenlikleri, resim, müzik, dans ve kukla oynatma atölyeleriyle izleyicilerin keyifli vakit geçirmesi sağlandı.
Festival havasında geçen şenlikte binlerce çocuk ve genç, kültür ve sanat etkinlikleriyle tanıştı.

"Geçen yıl 25 bin çocuğumuza ulaştık"

Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen, bu yıl şenlik kapsamında çocukları ve gençleri, 48 tiyatro oyunu ve 40 atölye etkinliğiyle buluşturduklarını söyledi.
Vatandaşların tiyatroya ilgi gösterdiğini belirten Erkmen, şunları kaydetti:
"Yedi ayrı devlet tiyatrolarından sekiz ayrı oyun sahnelendi. İlçelerimizdeki 9 okuldan oyunların yer alması bizleri mutlu etti. Şenliğe 22 yıldır vesile olduğumuz için gururluyuz. Geçen yıl 11 gün boyunca 25 bin çocuğumuza ulaştık.
Bu yıl da geçen yılki hedefin üstüne çıkmayı planlıyoruz. Çocukların becerilerini geliştirme adına resim, müzik, heykel ve el sanatları gibi birçok atölyemiz bulunuyor. Ülkenin dört bir yanından gelen profesyonel hocalarımız, gençlerimize ve çocuklarımıza atölye dersi veriyor."

"Çocuklarla buluşmak aşırı keyifli oluyor"

İstanbul'dan gelen tiyatro oyuncusu Handan Ölçener ise "İlk kez festivale katılıyoruz. Çocuklarla buluşmak hem güzel hem de aşırı keyifli oluyor. Çocukların heyecanlarına ortak oluyoruz. Oyunumuzun çocuklara ulaşmasını sağlamak mutluluk verici. Sahneye çıktımızda alkışlar ve bağrışmalar başlıyor. Yetişkin olduğumuza bakmayın, onlarla buluştuğumuzda heyecandan elimiz ve ayağımız titriyor." dedi.
İlk kez Van'a geldiğini dile getiren tiyatro oyuncusu Abdul Samet Sünbül de "22 yıldır devam eden bu proje bizleri mutlu ediyor. Burada oyunlarımızı sahneleme fırsatı buluyoruz ve çocuklarla bir araya geliyoruz. Sahnelediğimiz oyunla çocukların ilgisini çektiğimiz için mutluyuz." diye konuştu.
Festivalin eğlenceli geçtiğini ifade eden çocuklardan Zehra Gümüş, heyecanını, "Burada birçok etkinlikle buluşuyoruz. Farklı oyunlar izledik. Gerçekten keyifli vakit geçiriyoruz." sözleriyle paylaştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya KGT Başkanı H. Enes Karahan’dan Moskova’da Vietnam taziyesi

2025-05-24 19:21 - Özel Haber

ASEAN'dan Myanmar krizi için barışçıl çözümde kararlılık mesajı

2025-05-27 18:13 - Dünya

ABD'nin California eyaletindeki uçak kazasında en az 2 kişi hayatını kaybetti

2025-05-23 00:43 - Dünya

Şahika Ercümen müsilaja dikkati çekmek için Marmara'ya umut dalışı yaptı

2025-05-28 11:38 - Spor

Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2025-05-27 17:22 - Gündem

Bakan Kurum yeniden imar edilen Mardin'in Nusaybin ilçesinin görüntülerini paylaştı

2025-05-28 10:13 - Siyaset

Hayvancılık merkezlerinden Şanlıurfa'da Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor

2025-05-25 11:28 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

İsrail son bir haftada Gazze'de 10 hastane ve kliniği hedef aldı

2025-05-25 07:27 - Dünya

Maltepe Üniversitesi'nde "Yapay Zeka Çağında Öğretmen Esenliği" sempozyumu düzenlendi

2025-05-23 10:23 - Teknoloji

Gaziantep'te AB-Türkiye dayanışması için yapılan sanat duvarı açıldı

2025-05-24 14:37 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Şarkıcı Sefo TEKNOFEST Mavi Vatan'da konser verdi

21:43 - Magazin

Ufuk Özkan’lı ‘Ahval: Karanlığın Esiri’ için geri sayım -Selçuk Aka, magazin dünyasından yazdı-

09:59 - Magazin

"Dünyanın en yaşlı insanı" Ethel Caterham, İngiltere'de 117 yaşına girdi

19:22 - Magazin

23. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali'nde ABD'li piyanist Craig Sheppard konser verdi

12:57 - Magazin

Belçika Kraliyet Ailesi'ne 26 yaşında yeni 'prens'

12:02 - Magazin

Günün Manşetleri

Yargıtay, dayak yiyen kişinin görsellerini sosyal medyada paylaşan sanığın cezasını onadı

11:12 - Gündem

AB'den Ukrayna'ya 6,1 milyar avro savunma desteği

11:07 - Ekonomi

Fransa'nın güneyinde fırtına hayatı olumsuz etkiledi

11:03 - Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Mevlit Gecesi mesajı

10:42 - Gündem

Yeni Zelanda'da 16 yaş altına sosyal medya yasağı için yasa tasarısı hazırlanıyor

10:32 - Dünya