?>

Gaziantep'te AB-Türkiye dayanışması için yapılan sanat duvarı açıldı

Gaziantep'te, AB-Türkiye dayanışması için yapılan sanat duvarının açılışı gerçekleştirildi

Kültür Sanat - 2 ay önce

Gaziantep

Şehitkamil ilçesindeki Naci Topçuoğlu Bulvarı'ndaki sanat duvarının açılış törenine, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Ossowski, buradaki konuşmasında, Gaziantep'in dayanışma, empati ve merhametin sembolü haline geldiğini belirterek, "Sizler sadece ihtiyaç halindeki insanlara değil aynı zamanda ihtimallara da kucak açtınız. Bu sanat eseri de tam olarak bu ruhu anlatıyor. Barışı, birliği, hafızayı, birlikte yaşama kültürünü anlatıyor." dedi.

Açılışı yapılan duvardaki Avrupa ve Türk bayraklarının ortada birleşen renklerinin, ayrılmadığına ve iki tarafı da birbirine bağladığına değinen​​​​​​​ Ossowski, sadece ticaret ve politika olarak değil, kültür, güven ve insanlık olarak da bu duvarın birleştirdiğini ifade etti.

Suriye'ye geri dönüşler...

Gaziantep'in Suriyeli mültecilere yapmış oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Ossowski, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki döneme baktığımızda Suriye'ye geri dönüşlerin güvenliği, gönüllü olması ve özenle yönetilmesi gerektiğine bizler de inanıyoruz. Yeniden inşa süreci saygı gösterilen ve dinlenen insanlarla başlamalıdır. Bunu en iyi sizler bilirsiniz, sizler ülkenize gelmiş olan bu ziyaretçilere kapınızı açtınız ve merhametinizi gösterdiniz. Bu duvar resmi birlikte yaşamanın ve yaşatmanın çok güzel bir göstergesi aynı zamanda empatiyi de çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. Ortak bir şekilde yaşamanın, ortak kültürün ve dayanışmanın çok güzel bir örneğini sergiliyor."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Suriyelilerin ülkelerine dönmeye başladığını dile getirerek, "Onlar bizim gönül elçimiz olarak dönüyorlar. Biz onları hiç incitmedik, artık ticaret elçimiz olarak dönüyorlar. Şimdi bu dönüşü nasıl geldiklerinde birlikte projelendirdiysek, dünya en az zararla bunu yaşasın diye ortak çalıştıysak, şimdi geri dönüşü de ortak çalışmamız gerekiyor." dedi.

Başkan Şahin, göçmenlerin Halep ve Şam'da okulların tamirlerini beklediğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Orada günde bir saat su geliyor. Bizim o suyu hızlı bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Bombalanan okullar başta olmak üzere yerleşim yerlerini yaşanabilir hale getirmemiz lazım. Biz bunu Cerablus'ta yaptık, Sayın Cumhurbaşkanımız Fırat Kalkanı'nı başlattığında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak oraya girdik ve 60 kamyon temizlik yaptık.

Suyu getirdik, 1 yıl ekmeklerini götürdük. Nüfus 5 bindi, şu an 250 bin oldu. İnsani yaşam şartları oluşturduğunuzda onlar da hızlı bir şekilde dönüyorlar."

Konuşmaların ardından öğrencilerden oluşan koro müzik dinletisi sundu, daha sonra sanat duvarının açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

7. Etnospor Kültür Festivali'nde hayatını kaybeden Gazzeli çocuklar anılıyor

2025-05-22 20:12 - Spor

Avrupa Güreş Federasyonu'nda ilk Azerbaycanlı üye: Yusif Abbasov

2025-05-24 07:06 - Özel Haber

7. Etnospor Kültür Festivali başladı

2025-05-22 14:17 - Spor

Bakan Memişoğlu, Dünya Sağlık Asamblesi'nin 78'inci toplantısına katıldı

2025-05-19 18:52 - Siyaset

İstanbul'da TÜRGEV Akademi II. Öğrenci Sempozyumu düzenlendi

2025-05-17 18:58 - Eğitim

Kosova'nın başkenti Priştine'de çöpçüler belediye önünde greve gitti

2025-05-22 13:43 - Dünya

Doğru Yemek Masası Takımı ile Yemek Odana Şıklık Kat

2025-05-20 12:03 - İnsan&Hayat

İmalatçı KOBİ'lere 30 milyar liralık yeni destek paketi müjdesi

2025-05-23 09:12 - Ekonomi

Makine sektörü Sakarya'da düzenlenen zirvede bir araya geldi

2025-05-22 15:17 - Ekonomi

Eyüpspor, Süper Lig'de Antalyaspor'u ağırlayacak

2025-05-24 00:18 - Spor

İlgili Haberler

Yazar Mustafa Kutlu ve yönetmen Ahmet Sönmez, TRT 12 Punto'ya konuk oldu

21:39 - Kültür Sanat

Son yorgancı, son yorgan: 72 yaşındaki yorgan ustası yetiştirecek çırak bulamıyor

15:53 - Kültür Sanat

Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu Güneydoğu'da tarihin izini sürüyorlar

14:52 - Kültür Sanat

Kastamonu'da tarihi çarşıda ilgiyi artırmak için 'Seyirlik köy oyunu' sahneleniyor

12:43 - Kültür Sanat

Japonya'da prestijli edebiyat ödülleri 1998'den bu yana ilk defa sahipsiz kaldı

22:38 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak, dolu ve hortum etkili oldu

22:53 - Gündem

Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

22:02 - Gündem

BM, Bedevi Araplara yönelik şiddetin yeniden başladığı Süveyda için uyarıda bulundu

21:57 - Dünya

MEB, 2025-2026 eğitim öğretim yılı 1. dönem ara tatili tarihlerini açıkladı

21:38 - Eğitim

Bakan Kurum: Ülkemizin, insanımızın öncelikleri bizim önceliğimizdir

21:38 - Siyaset