Vali Şahin: Dilencilikte ısrar eden Suriyelileri kampa gönderiyoruz!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki Suriyelilerin beklendiği kadar yük olmadığını belirterek, "Dilencilikle ilgili de özel bir proje geliştirdik. Dilencilik yapan Suriyeliler ısrar ederlerse aileleri ile birlikte kamplara gönderiyoruz" dedi.

Gündem - 10 yıl önce

İstanbul Valisi Vasip Şahin, medya yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Basın mensupları ile sohbet eden Vali Şahin, İstanbul'da yaşayan Suriyeliler'in suçu karışma oranının düşük olduğunu söyledi.

Suriyelilerin sosyal projelerle topluma entegre edilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Gelenler arasında iyi insanlar, kültür seviyesi yüksek insanlar var. Bunlardan istifade etmeliyiz. Bunu çeşitli projelerle entegre etmeliyiz. STK ve belediyeler bu konuda iyi çalışıyorlar. Daha da iyi çalışılmalı. Düşünün 500 bin Suriyeliyi barındırıyoruz ama İstanbul bunu beklenenden az hissediyor. Türkçe öğreniyor bunlar, Türkçe kurslarına dahil oluyorlar. 

Yaklaşık 50 bin öğrenci okutuyoruz. Cumhurbaşkanımız ile geçtiğimiz gün gittiğimiz okul öğleden sonra Suriyelilere tahsis edilmişti. Sadece okullara değil müftülere de talimat verdim. Boş zamanlarda kuran kurslarımız ve okullarımız boş kapasiteleri Suriyelilere kullandıralım. Suriyeli öğretmenler ders veriyorlar. 50 bine yakın öğrenci saysını arttıracağız. Suriyeli öğretmenlerden bu konuda istifade ediliyor" ifadelerini kullandı.

Suriyeli dilencilerle ilgili de çalışmaları olduklarını vurgulayan Şahin, "Dilencilikle ilgili de özel bir proje geliştirdik. Merkezi noktalarda dilencilik azaldı. Eğer bu işi devam ettirirlerse, aileleri ile birlikte kamplara gönderiliyoruz" diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Apple, yeniden dünyanın bir numaralı şirketi

2016-05-13 06:32 - Teknoloji

Sümeyye Erdoğan'ın gelin arabası Huber Köşkü'nden ayrıldı

2016-05-14 14:57 - Gündem

Taciz davasında bu sefer aileler şaşırttı

2016-05-13 18:02 - Yerel haber-Şirket Haber

Mandıralı: ‘Trabzonspor için helal olsun’

2016-05-11 15:57 - Spor

Bakan Işık: ‘Bir gövdede iki baş olmuyor’

2016-05-12 14:17 - Siyaset

1 dakika içinde çaldılar!

2016-05-17 17:08 - Asayiş

Vali Şahin: Dilencilikte ısrar eden Suriyelileri kampa gönderiyoruz!

2016-05-17 17:12 - Gündem

İZSU'dan gelen mektup 'pes' dedirtti

2016-05-13 13:27 - Gündem

Bakan Işık: ‘Ertelenemez, ötelenemez, ihmal edilemez’

2016-05-11 16:27 - Siyaset

Osmanlı'dan uzakta bir hilafet savunucusu: Hindistan Hilafet Hareketi

2016-05-12 14:22 - Gündem

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset