?>

VakıfBank'a Uzak Doğu'dan yeni kaynak

- VakıfBank, Çin Exim Bank'tan 140 milyon dolar kaynak temin etti

Ekonomi - 6 yıl önce

VakıfBank, Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere Çin Exim Bank ile 140 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı.

VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre banka, Türkiye'ye yurt dışından kaynak getirmeye devam ediyor.

Banka, Çin Exim Bank ile ilişkileri geliştirmek, farklı ekonomik bölgelerden yatırımcı ve finans kuruluşlarına ulaşarak kaynak çeşitliliğini artırmak ve Çin ile ticaret işlemi gerçekleştiren müşterilerine destek olmak amacıyla kredi anlaşması imzaladı. Banka, kredi anlaşması ile 140 milyon dolar tutarında bir yıl vadeli yeni bir kaynak temin etti.

Açıklamada görüşlerime yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, söz konusu kredinin Çin Exim Bank ile gerçekleştirilen ilk işlem olmasının önemli olduğunu belirtti.

Yurt dışından sağladıkları bu yeni kredi ile VakıfBank'ın kaynak yapısının coğrafi çeşitliliğini artırarak, uluslararası yeni finans kuruluşlarına da ulaştığını, kaynak temininin de sınır tanımadığının görüldüğünü ifade eden Üstünsalih, "Çin'in önde gelen finans kuruluşlarından Çin Exim Bank ile başlayan bu iş birliğimizin önümüzdeki günlerde artarak devam etmesini bekliyoruz. Temin ettiğimiz söz konusu yeni kaynak, diğer muhabir bankalar ve yatırımcılar nezdinde de Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın kredibilitesine ve itibarına olumlu katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Farklı coğrafyalardan kaynak teminine devam edeceğiz"

Abdi Serdar Üstünsalih, 140 milyon dolar tutarındaki kredi sayesinde VakıfBank'ın fonlama tabanının kaynak çeşitliliği açısından daha da zenginleştiğini vurguladı.

VakıfBank olarak uluslararası piyasalardaki uzun vade ve uygun maliyetli fonlama alternatiflerini değerlendirdiklerini belirten Üstünsalih, "Ayrıca farklı ekonomik bölgelerden yeni yatırımcı ve finans kuruluşlarına ulaşmak için coğrafi çeşitliliğe de önem veriyoruz. Yurt dışındaki farklı piyasalardan sağladığımız fonlarla dış ticareti finanse etmeye, milli ekonomimize ve reel sektöre destek olmaya ve Türkiye bilançosuna azami katkıda bulunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

TEKNOFEST İstanbul'da gösteri uçuşları büyüledi

2019-09-17 20:27 - Teknoloji

Şampiyonlar Ligi'nin 'kralı' Ronaldo

2019-09-16 16:02 - Spor

Club Brugge-Galatasaray maçını Vincic yönetecek

2019-09-16 15:47 - Spor

Selçuk İnan baba oldu

2019-09-19 18:22 - Spor

Trabzonspor'un savunmadaki golcüsü Novak

2019-09-16 16:32 - Spor

VakıfBank'a Uzak Doğu'dan yeni kaynak

2019-09-20 14:40 - Ekonomi

Kuveyt Türk'e “En İyi Varlık Yönetimi“ ödülü

2019-09-20 12:50 - Genel

Fitch Ratings Direktörü Parker: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde direnç gösterdi

2019-09-19 19:17 - Ekonomi

PFDK'den Elneny ve Kayode'ye 3'er maç men cezası

2019-09-19 22:07 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Bolat, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi'ne ilişkin paylaşımda bulundu

19:28 - Ekonomi

Türkiye'nin fındık ihracatının yüzde 33'ü Trabzon'dan yapıldı

16:57 - Ekonomi

Reel efektif döviz kuru endeksi haziranda 69,97 oldu

14:58 - Ekonomi

Çiftçilere yaklaşık 345 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

14:32 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı uçuş sayısıyla bir kez daha Avrupa'nın zirvesinde

14:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD'nin Texas eyaletinde meydana gelen sellerde en az 13 kişi hayatını kaybetti

02:22 - Dünya

ABD Başkanı Trump, "vergi indirimi" tasarısını imzaladı

02:17 - Dünya

Buca ve Ödemiş'teki yangınlar kontrol altına alındı, Hatay Dörtyol'daki yangına müdahale ediliyor

23:52 - Gündem

DMM "Türkiye, İsrail'e ilk 5 ayda 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı" iddiasını yalanladı

23:25 - Gündem

Hamas, Gazze'de ateşkes teklifine "olumlu yanıtını" arabuluculara ilettiğini açıkladı

23:23 - Dünya