?>

Vakıf Katılım MobildePOS ile temassız alışverişlerde limit yok

"Salgının meydana getirdiği koşullar sebebiyle son bir yılda tüketicilerin temassız kart kullanımının bir önceki yıla oranla 2,5 kat artığını görüyoruz"

Yerel haber-Şirket Haber - 4 yıl önce

Vakıf Katılım’ın 2020 senesinde hayata geçirdiği, işletmelerin Android işletim sistemli NFC özellikli telefonlarını POS cihazı olarak kullanmalarına imkân veren Vakıf Katılım MobildePOS uygulamasındaki 350 TL olan tahsilat sınırı finans teknolojileri öncülerinden Mastercard’ın geliştirdiği “Tap on Phone” teknolojisi sayesinde ortadan kalktı.

Vakıf Katılım'dan yapılan açıklamaya göre, Vakıf Katılım MobildePOS uygulamasını akıllı telefonlarına indiren tüm işletmeler, bu cihazlardan kolay, pratik ve güvenli bir şekilde satış yapabiliyor. Mastercard tarafından geliştirilen “Tap on Phone” teknolojisi ile artık 350 TL üzeri temassız işlemler de kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecek, cihaz ve saha maliyeti, bakım, onarım ve kurulum gibi POS cihazlarının gerektirdiği tüm giderler bertaraf edilerek maliyet avantajı sağlanabilecek.

Temassız ödemelerde kullanılan Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisi ile çalışan ve akıllı cihazları anında POS cihazlarına dönüştüren Vakıf Katılım MobildePOS, PIN’li ve PIN’siz olmak üzere kartlı ödemelerin tamamını kabul ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, geçtiğimiz sene cep telefonlarını POS’a dönüştüren Vakıf Katılım MobildePOS uygulaması ile kamu bankaları arasında bir ilke imza attıklarını hatırlatarak "Üye iş yerlerimizin temassız işlemleri POS cihazına ihtiyaç duymadan, akıllı telefonları üzerinden yapabilmelerine imkân sağlamıştık. Bugün bu uygulamamızı ödeme teknolojileri öncülerinden Mastercard’ın “Tap on Phone” teknolojisi ile daha da geliştirerek, üye iş yerlerimizin ödeme ve tahsilat deneyimini bir üst noktaya taşıdık; temassız kart işlemlerindeki limit sınırını kaldırdık." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Vakıf Katılım MobildePOS ile temassız alışverişlerde limit yok

2021-05-06 13:47 - Yerel haber-Şirket Haber

Memleket Hareketi 19 Mayıs'ta partileşiyor

2021-05-01 17:21 - Siyaset

TMO'nun piyasaya girmesiyle ayçiçeği yağı fiyatları düşmeye başladı

2021-05-01 14:26 - Ekonomi

Afyonkarahisar'ın 4 yöresel lezzeti tescillendi

2021-04-30 21:31 - Gündem

BTC Petrol Boru Hattı'ndan Ceyhan Limanı'na 2006'dan bu yana 482 milyon ton petrol taşındı

2021-04-29 17:11 - Ekonomi

İran'da son 24 saatte 391 kişi Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2021-05-03 17:17 - Dünya

Türkiye'nin enerji ithalatı faturası ilk çeyrekte yüzde 13 azaldı

2021-05-05 19:58 - Gündem

Oyuncu Recep Çavdar'a Hindistan'dan 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülü

2021-05-03 00:21 - Magazin

Süper Lig ekibi Gaziantep, deplasmanda 10 maç sonra kazandı

2021-04-30 13:11 - Spor

İskoçya 'bağımsızlığın oylanacağı' parlamento seçimlerine gidiyor

2021-05-05 14:21 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na hitap ediyor

18:42 - Siyaset

İran: ABD'nin füze menzilimizi sınırlandırma şartı, müzakereleri olumsuz etkiledi

18:38 - Dünya

BM Komisyonu, Netanyahu ve Herzog'un Gazze'deki soykırımı kışkırttığını bildirdi

17:58 - Dünya

Emine Erdoğan: Bu buluşmanın barışa, kardeşliğe ve geleceğe umut taşımasını diliyorum

17:53 - Gündem

Rusya: ABD ile yapılan New START anlaşmasına bir yıl daha uyacağız

17:48 - Dünya