?>

Uzmanından kambu çayı tavsiyesi

"Kombuça mantarından hazırlanan kombu çayı probiyotiktir. "

Genel - 5 yıl önce

Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden Diyetisyen Gizem Gençyürek, "Kombuça mantarından hazırlanan kombu çayı probiyotiktir. Antioksidan özelliğiyle yaşlılık savaşçısıdır, detoks etkisi oluşturur. Baş ağrısına yol açan dolaşım ve sinir sistemlerini düzenleyen kombu çayı, alerjilere karşı korur, kilo vermeye yardımcı olur." ifadelerini kullandı.

Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gençyürek, son dönemin popüler çaylarından kombu çayı hakkında bilgi verdi.

Gençyürek, Doğu Asya menşeili kombu çayının, kombucha denilen çay mantarıyla hazırlandığını aktararak, "Kombuça veya Kombu çayı probiyotik kaynağıdır. Bu içecek, kombucha denilen çay mantarının bakteri ve mayalarla birlikte fermantasyonu yolu ile elde ediliyor. İçeriğinde fazla sayıda faydalı canlı bakteri bulunuyor.

Antioksidan özelliği ile vücudu toksinlerden arındıran bir probiyotiktir ve detoks etkisi oluşturur. Tarihi çok eski olmakla birlikte ülkemizde son yıllarda popüler olan kombu çayı kilo verme üzerinde de oldukça etkilidir." ifadelerini kullandı.

Kombu çayının, baş ağrısına neden olan dolaşım problemlerini düzenlediği belirten Gençyürek, şunları kaydetti:

"Kombuça çayı aynı zamanda iltihaplanmalara iyi geliyor. Vücudun toksinlerden temizlenmesine yardımcı oluyor. Kan şekerinin düzenlenmesini sağlıyor. Vücuda enerji ve zindelik katıyor. Alerjilere karşı koruyucudur. Sinir sisteminin düzenli çalışmasına yardımcıdır. Yağ yakım hızını artırarak kilo vermeye de yardımcı oluyor.

Kombuça çayına karşı kefir daha ön plana çıktı. Elde edilme şekli, asidik tatları ve sağlık üzerine etkileri bakımından bu iki probiyotik ürün birbirine çok benziyor. Fakat ülkemizde kefir kadar bilinirliği ve kabul edilebilirliği henüz artış göstermiyor. Kombuça çayı hazırlanışı da kefire göre daha çok emek istiyor. Alışkın olunan tat, hazır bulunması veya evde kolay yapılış şekli ile kefir, kombuça çayına göre daha avantajlı."

Kefirin de içeriğinde maya ve bakteri bulunan fermente bir probiyotik ürün olduğunu vurgulayan Gençyürek, "Probiyotik özelliği bağırsak florasının düzenlenmesine yardımcıdır.

Gastrointestinal sistemi düzenleyici özelliği ile kilo vermeye ve/veya kilo kontrolü sağlamaya yardımcıdır. Aynı zamanda vücut direncini artırır, iltihaplanmaya iyi gelir, kronik yorgunluğa iyi gelir, kombuça çayı gibi zindelik verir ve iyileşme sürelerini kısaltır. Her iki probiyotik ürünü de hem sindirim sisteminin düzenlenmesi hem de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi özelliği için güvenle kullanabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk ANT Yapı şirketinin Rusya'daki havalimanı projesinde ilk kazma vuruldu

2020-09-21 08:03 - Özel Haber

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'den üçüncü çeyrekte güçlü büyüme beklentisi

2020-09-23 13:01 - Ekonomi

Mesleğini aşkla yapan usta oyuncu: Ferdi Merter

2020-09-18 17:03 - Genel

Saib Ureykat: Normalleşmecilerin kabul ettiğini kabul etsem, birkaç saat içinde anlaşma imzalardım

2020-09-19 06:36 - Dünya

Hafızalardan silinmeyen Sabra ve Şatilla katliamının üzerinden 38 yıl geçti

2020-09-16 15:19 - Dünya

Uzmanından kambu çayı tavsiyesi

2020-09-23 14:43 - Genel

Deniz piyadesinin yeni aracı ZAHA'nın testlerinde bir aşama daha geçildi

2020-09-17 14:14 - Ekonomi

TCMB'den iki şirketin faaliyet iznine ilişkin karar

2020-09-19 13:56 - Ekonomi

Kolombiya'da yerli protestocular İspanyol sömürge dönemi komutanının heykelini yıktı

2020-09-17 16:56 - Dünya

Adalet Bakanlığı 1100 icra müdürü ve müdür yardımcısı alacak

2020-09-19 16:01 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Erzincan ve Karabük'te kar yağışı etkili oluyor

00:48 - Çevre-Hayat

İsrail'in Somaliland bölgesinin 'bağımsızlığını tanıma' kararına dünyadan tepkiler

23:52 - Dünya

Fetullahçı kumpas; Selam Tevhid davası (3) (Kumalar da çaptan düşer) -Güven Akıncı, Zürih'ten yazdı-

23:32 - En Son Yazılar

Suriye'nin Halep kentinde YPG/PKK'nın düzenlediği saldırıda bir güvenlik personeli yaralandı

23:28 - Dünya

Bakan Kurum, deprem bölgesindeki çalışmaları anlattı

23:24 - Siyaset