?>

Uyuşturucuyu YEDAM desteğiyle bırakıp hayatına yeni bir sayfa açtı

Kilis'te yaşayan 37 yaşındaki C.K, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden (YEDAM) aldığı destekle 10 yıldır kullandığı uyuşturucudan kurtularak hayatına yeni bir sayfa açtı.

Çevre-Hayat - 3 ay önce

Kilis

Arkadaş ortamında 10 yıl önce uyuşturucu kullanmaya başlayan evli ve 4 çocuk babası C.K, bağımlılığı nedeniyle işini kaybetti.

Ailesinden uzaklaşan ve hayatı kararan C.K, uyuşturucudan kurtulmak için ilaç tedavisine başladı ancak bağımlılıktan kurtulamadı.

????

Uyuşturucuyu bırakmak için Kilis YEDAM'a başvuran C.K, buradan aldığı destekle bağımlılıktan kurtularak hayatına yeni bir sayfa açtı.

5 aydır madde kullanmıyor

YEDAM'da uzman desteğiyle hayata yeniden tutunan C.K, uyuşturucuya arkadaş çevresinin etkisi ve merakla başladığını, 5 aydır madde kullanmadığını anlattı.

Tedavi sürecinde psikolojik, sosyal ve tıbbi desteğin bir arada yürütüldüğünü, bunun da kendisini yeniden hayata döndürdüğünü dile getiren C.K, şöyle devam etti:

"YEDAM'la birlikte kaybettiğim benliğimi ve kaybetmek üzere olduğum ailemi kazanmaya başladım. Sosyal çevremi ve iş hayatımı yeniden kazandım. Bunların hepsini YEDAM sayesinde yaptım. En önemlisi kendimi geri kazandım. Bunu bırakmak (uyuşturucu) gerçekten başlamaktan daha kolay. Başlamak için birçok şeyden vazgeçiyorsunuz ancak bırakmak için sadece maddeden vazgeçmeniz yeterli. Ama bunu tek başınıza yapamazsınız. YEDAM'ın kapıları herkese açık, istediğinizde gelip yardım alabilirsiniz."

"Ailemden ve sosyal çevremden uzaklaştırdı"

Madde kullanmaya başladıktan sonra insanın sorumluluklarını yerine getiremediğini ifade eden C.K, "Madde kullanmaya başladıktan sonra insan sahte bir mutluluk, sahte bir gülme ve sahte bir eğlencenin içerisinde kalıyor. Ben ortaokula giden çocuğumun derslerine bir gün oturup yardımcı olmadım. İnşallah bu yıl yardımcı olacağım. Madde sizi sosyal çevreden ve ailenizden koparıyor. Ben uzun yıllar ailemle oturup kahvaltı dahi yapmadım. Onlar kahvaltı masasındayken ben bir yerlerde madde kullanma derdindeydim. Bu durum beni ailemden ve sosyal çevremden uzaklaştırdı." diye konuştu.

Kilis YEDAM'da görevli uzman psikolog Nisanur Kendirci ise bağımlılıkla mücadelede Yeşilay'ın önemli hizmetler sunduğunu söyledi.

Vatandaşların 115 Danışma Hattı'ndan destek alabileceklerini hatırlatan Kendirci, "Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde 5 tür bağımlılıkla mücadele içerisindeyiz. Bunlar sigara, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılığı. 81 ilde 105 YEDAM olarak hizmet vermekteyiz. Merkezlerde sosyal hizmet uzmanlarımız, uzman psikologlarımız mevcut. Danışanlarımıza psikologlarımız psikolojik destek, sosyal hizmet uzmanlarımız sosyal destek veriyor. Bizler ücretsiz, ilaçsız ve ayaktan bir hizmet sağlamaktayız. Bizim için gizlilik oldukça önemli. Bağımlıların bilgilerinin farklı bir kurum veya kişiyle paylaşılması gibi bir durum söz konusu olmuyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Togg Münih’teki IAA Mobility 2025’te yerini alacak

2025-08-24 18:33 - Ekonomi

4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesinde 'Küresel Genç Liderler Ödülleri' takdim edildi

2025-08-29 17:57 - Kültür Sanat

TCG Anadolu liderliğinde İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreni düzenlendi

2025-08-24 17:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sistemler sistemi Çelik Kubbe ile hava savunmasında artık farklı bir klasmana çıkacağız

2025-08-27 21:12 - Siyaset

Rusya'dan Twitch'e 61 milyon ruble ceza

2025-08-27 16:28 - Medya

Okul kıyafeti alışverişi giyim sektörünü hareketlendirdi

2025-08-28 11:38 - Ekonomi

4. Kazan Küresel Gençlik Zirvesi 'Küresel Değişim Çağında Eğitim' oturumuyla sona erdi

2025-08-29 18:42 - Dünya

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç: İstanbul Havalimanı lojistik merkezi haline geldi

2025-08-26 12:27 - Ekonomi

Dışişleri Bakanı Fidan: Filistin halkının Gazze'den tehcirini öngören plana karşıyız

2025-08-29 14:47 - Siyaset

Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Türkiye'deki doğum ve nüfus oranlarını değerlendirdi

2025-08-26 14:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Fethiye'de Ölüdeniz'in rengi turkuaza döndü

14:28 - Çevre-Hayat

Özel birey Alptuğ Ali'nin mutluluğu için ailece spora başladılar

13:32 - Çevre-Hayat

Hatay'da kadınların yaptığı süt reçeli sofraları süslüyor

13:28 - Çevre-Hayat

Kazanda pişirdiği etlerle sahipsiz kedileri besliyor

13:23 - Çevre-Hayat

Sağlık ekipleri hayat kurtarmak için zorlu şartlarda saniyelerle yarışıyor

13:12 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye’de rejimin çöküşünün yıl dönümünde açıklamalarda bulundu

00:48 - Dünya

İstanbul'da ‘Küllerinden Yeniden Çiçeklensin Gazze’ programı düzenlendi

00:03 - Gündem

İzmir'de kontrolden çıkan pikap iş yerinin deposuna girdi

23:58 - Asayiş

İsrail ve ABD donanmaları, 1 hafta sürecek askeri tatbikat başlattı

23:53 - Dünya

Benin'deki darbe girişimi engellendi

23:43 - Dünya