?>

Günay Güvenç, Galatasaray kalesinde güven veriyor

Galatasaray'ın tecrübeli file bekçisi Günay Güvenç, sarı-kırmızılıların kalesinde son dönemde başarılı bir performans sergiliyor.

Spor - 3 ay önce

İstanbul

Almanya doğumlu olan Günay, futbola SSV Ulm'de başladı. SSV Ulm ve Stuttgart Kickers'ta ilk futbolculuk yıllarını yaşayan Günay Güvenç, 2013 yılının yaz transfer döneminde Beşiktaş'ın kadrosuna dahil olarak Türkiye kariyerine başladı.

Beşiktaş dışında Adanaspor, Mersin İdmanyurdu, Göztepe, Gaziantep FK ve Kasımpaşa formalarını giyen tecrübeli kaleci, 2023-2024 sezonunun başında da Galatasaray'ın kadrosuna katıldı.

Sarı-kırmızılıların Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın kulüpten ayrılmasıyla eldivenleri devralan Günay, son dönemde gösterdiği performansla takımının kazandığı maçlarda önemli pay sahibi oldu.

????

İlk 3 maçta Muslera'yı aratmadı

Günay Güvenç, bu sezon kaleye geçtiği 3 Süper Lig maçında da gol yemedi.

Muslera'nın ayrılığının ardından takımdaki birinci kaleci konumuna gelen 34 yaşındaki file bekçisi, ligin ilk 3 haftasındaki Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Zecorner Kayserispor maçlarında yaptığı kritik kurtarışlarla kalesinde gole izin vermedi.

Ulusal organizasyonlarda sadece 1 kez mağlubiyet gördü

Günay Güvenç, 2023-2024 sezonundan beri Galatasaray formasıyla çıktığı ulusal organizasyonlarda sadece 1 kez mağlubiyet yaşadı.

Tecrübeli file bekçisi, sarı-kırmızılı takımla 8 Süper Lig ve 9 Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasına çıktı.

Galatasaray, Günay'ın forma giydiği kupa maçlarında 6 galibiyet ve 2 beraberlik yaşarken, 29 Şubat 2024 tarihinde Fatih Karagümrük ile oynanan çeyrek final maçında rakibine iç sahada 2-0 yenildi. Bu karşılaşma, Günay'ın tüm kulvarlarda Galatasaray'da ilk 11'de başlayıp sahadan mağlup ayrıldığı tek müsabaka oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, Günay'ın forma giydiği bütün Süper Lig maçlarından ise galibiyetle ayrıldı.

Ligdeki performansı dikkat çekiyor

Günay, Galatasaray formasıyla Süper Lig'de sahaya çıktığı 8 maçta da kalesini gole kapadı.

Sarı-kırmızılı takımdaki üçüncü sezonunu geçiren tecrübeli kaleci, Galatasaray formasıyla ilk Süper Lig maçına 3 Kasım 2023 tarihinde 2-1 kazanılan Kasımpaşa maçıyla çıktı. Söz konusu maçın 59. dakikasında sakatlanan Muslera yerine oyuna giren Günay, son 31 dakikayı gol yemeden tamamladı.

Sonrasında 7 lig maçına daha çıkan Günay, bu karşılaşmalarda gole izin vermedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde mağlubiyet yaşamadı

Günay Güvenç, geçen sezon forma giydiği UEFA Avrupa Ligi maçlarında mağlubiyet görmedi.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde sarı-kırmızılı formayla 4 karşılaşmaya çıkan tecrübeli kaleci, söz konusu maçlarda 2'şer galibiyet ve beraberlik yaşadı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda PAOK'u 3-1, Elfsborg'u da 4-3'le geçerken, AZ Alkmaar ve RFS ile 2-2 berabere kaldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay zeka destekli Bayraktar TB2T-AI SİHA'dan rekor uçuşu

2025-08-24 00:10 - Teknoloji

Voleybolda 2025-2026 sezonun fikstür çekimi yapıldı

2025-08-20 15:07 - Spor

Erzincan'daki Hor Hor Kaplıcası zengin mineralli suyuyla misafirlerini ağırlıyor

2025-08-22 12:22 - Çevre-Hayat

Karadeniz’in mavi sularında, alternatif su sporu yapmak isteyenler kürek sörfüyle buluşuyor

2025-08-18 13:03 - Spor

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü kapasitesini yüzde 40 düşürecek

2025-08-21 13:37 - Dünya

TCG Anadolu liderliğinde İstanbul Boğazı'ndaki geçit töreni sona erdi

2025-08-24 17:43 - Teknoloji

Batman'da görme engelli çocuklar serinliğe kulaç atıyor

2025-08-24 12:57 - Spor

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

2025-08-23 18:43 - Asayiş

Muğla'da ormanlık alanda yangın çıktı

2025-08-21 16:13 - Asayiş

Borsa güne rekorla başladı

2025-08-22 10:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

TFF Tahkim Kurulu, 28 futbolcunun 45 günlük cezalarını onadı

19:08 - Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco: Ferencvaros turnuvadaki en zor ekiplerden

15:23 - Spor

Fenerbahçe-Ferencvaros maçına doğru

15:08 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde 4. hafta maçları yarın yapılacak

12:38 - Spor

Samsunspor, Avrupa kupalarında 16. maçına çıkacak

12:27 - Spor

Günün Manşetleri

Fatih'te Böcek ailesinin otelde uygulanan ilaca bağlı zehirlenme sonucu öldüğü belirlendi

19:47 - Gündem

KADEM'den "Şiddete Karşı Hep Birlikte" kampanyası

19:43 - Gündem

ABD'de göçmenlik polisi Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in yeğeninin annesini gözaltına aldı

19:27 - Dünya

TFF Tahkim Kurulu, 28 futbolcunun 45 günlük cezalarını onadı

19:08 - Spor

Mersin'de içme suyu borusunun patlaması nedeniyle sokakları su bastı

18:52 - Gündem