?>

Uşak’ta milli irade mitingi

Uşak kent meydanında toplanan vatandaşlar birlik beraberlik ve milli irade vurgusu yaptı. Darbeye karşı hep bir ağızdan hayır diyen Uşaklılar devlete sahip çıkacaklarını haykırdılar.

Gündem - 9 yıl önce

Akşam saatlerinde toplanmaya başlayan vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerinde çoğaldı. İlk önce dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma izlendi. Ardından Marmaris’te Cumhurbaşkan erdoğan’ın kaldığı otele yapılan saldırıda şehit olan Cumhurbaşkanı yakın koruması Uşaklı Mehmet Çetin ve diğer şehitler için Yasin-i Şerif okunup ardından dualar edildi.

İlerleyen saatlerde halka hitap eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Şimdi Türkiye’de bir tarih yazıyoruz ve şu an o tarihi canlı canlı yaşıyoruz. Uşak olarak Türkiye olarak. Burada bulunan her bir kardeşim. Yeni Türkiye’nin yeni dünyanın imzasını atıyor. Allah hepinizden razı olsun. Elhamdülillah Elhamdülillah Elhamdülillah dün gece hemen hemen bu saatlerde başlayan bir kalkışmaya şahit olduk. Sizlerin ferasetiyle, sizlerin kefeninizi giyerek bu meydana toplanmanızla tüm Türkiye’de demokrasiye inanan, milletimize inanan, devletimiz seven kardeşlerimizin yine kefenlerini giymiş vaziyette yollara düşmesiyle, tankların önüne atlamasıyla, tankların üstüne çıkmasıyla yeni bir tarih yazdık o kalkışmayı elhamdülillah püskürttük. Allah hepinizden razı olsun" dedi

İki aylık bebekten 90 yaşında nineye kadar her kesimden insanın mitinge katıldığını söyleyen Cahan; "Uşak ilkler şehri. Uşak milli mücadelede nasıl daha önce gerekeni yaptıysa, dün de üzerine düşeni yaptı. Biliyorsunuz Uşaklı bir özel hareket polisimizi hainler şehit etti. Başımız sağ olsun. Allah-u Teala O’nun makamını cennet eylesin. Onu Peygamber efendimize komşu eylesin. Tüm Uşaklılar olarak hepimizi de onun şefaatine mazhar eylesin. İnşallah yarı şehidimiz şehrimizde olacak. Onu 350 bin nüfuslu Uşak olarak başımızın üzerinde Peygamber efendimize yolcu eyleyeceğiz. Tüm kardeşlerimi yarinki şehit merasimine bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"Son paralel çete mensubu yakalanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" Son paralel mensubu bertaraf edilinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Cahan, Uşaklıları bir müddet daha meydanlarda kalmaya çağırdı. Cahan konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Çok kutsal ve mukaddes bir hizmet yapıyoruz. Bakın tüm Uşak burada. Yediden yetmiş yediye herkes burada. Sizlerden bir ricamız var. Çok şükür kalkışmayı bastırdık. Ama risk tamamen bitti mi? Bitmedi. Su uyur düşman uyumaz. Son paralel çete mensubu yakalanıncaya kadar şu meydanları bizler boşaltmayacağız. Uşak olarak bu meydanlarda onlara fırsat vermeyeceğiz. Onlara adım attırmayacağız. İstiyoruz ki en az iki gün daha bu meydanları boş bırakmayalım. Bu güne kadar yapmış olduğumuz mücadelenin sonunu görmeden meydanları boşaltmayalım. Ben Uşak Belediye Başkanı olarak işte arkada Çayzade kafemiz var sabaha kadar çayımızda yemeğimizde size bedava. Sabaha kadar sizleri inşallah burada bekliyoruz"

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aliyev: "Dehşet verici cinayet"

2016-07-16 20:32 - Dünya

İstanbul’da kamyonet hırsızlığı kameraya yansıdı

2016-07-15 14:48 - Asayiş

İngiltere’de kabine şekilleniyor

2016-07-14 11:50 - Dünya

Yüzlerce sefer iptal

2016-07-16 17:01 - Genel

Akhisar yeni sezondan umutlu

2016-07-15 15:03 - Spor

İzmir’de 600 polisli operasyon

2016-07-14 15:36 - Asayiş

Batuhan Yaşar: Bahoz neden büyük balıktı!

2016-07-13 15:47 - Siyaset

Futbolun prensesleri sahaya çıktı

2016-07-14 14:47 - Spor

Sezonun tulum peyniri raflarda

2016-07-13 19:22 - Gündem

Uşak’ta milli irade mitingi

2016-07-17 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

Fatih'te Böcek ailesinin ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu hazırlandı

21:42 - Gündem

Emine Erdoğan, DSÖ heyetiyle görüştü

19:52 - Gündem

TDK "2025 Yılının Kelimesi/Kavramı"nı belirlemek için öneri sürecini başlattı

18:57 - Gündem

Samsun'da bu yılki gıda denetimlerinde işletmelere 20 milyon lirayı aşkın ceza kesildi

17:37 - Gündem

İzmir Buca'da belediye şantiyesinde çöp depolanmasına tepki

17:33 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD, 2026 mali yılına 284 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı

23:02 - Ekonomi

Galatasaray, Union Saint-Gilloise'ye mağlup oldu

22:52 - Spor

Suriye'nin Humus ilinde dört toplu mezar bulundu

22:42 - Dünya

Türkiye'nin kamu-özel sektör işbirliği ile ilgili tecrübeleri BM'de paylaşıldı

21:57 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna konusunda Gönüllüler Koalisyonu Liderler Zirvesi'ne katıldı

21:52 - Siyaset