?>

UNRWA: İsrail'in Refah'a saldırıları felaket olan durumu daha da kötüleştiriyor

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki saldırıları ve zorla yerinden etme politikasının felaket olan durumu daha da kötüleştirdiğini açıkladı.

Dünya - 1 yıl önce

İstanbul

UNRWA'nın X hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Refah'taki 34 sağlık noktasından 10'unun kapanmak zorunda olduğu aktarıldı.

İsrail'in Refah'a saldırılarının ve zorla yerinden etme politikalarının zaten felaket olan durumu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, UNRWA'ya ait 3 sağlık merkezinin düşük kapasiteyle çalıştığı belirtildi.

Saldırılarla oluşan durumun önüne geçilmesi için ateşkes sağlanması gerektiği kaydedildi.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrailli aşırılık yanlılarının işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki UNRWA Genel Merkezi'nin çevresini iki kez ateşe verdiğini, bu esnada UNRWA ve diğer BM personelinin tesiste olduğunu bildirmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Gutierres yaptığı açıklamada, "Doğu Kudüs'te UNRWA Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyı kınıyorum." ifadesini kullanmıştı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Gazze Bölge Ofisi Başkanı Georgios Petropoulos ise yaptığı açıklamada, "Gazze'deki mevcut durum, benzeri görülmemiş acil durum seviyelerine ulaştı." diye konuşmuştu.

UNRWA'dan dün yapılan yazılı açıklamada da, Gazze'deki Filistinlilerin "yeni bir zorunlu göçe" maruz kaldığı belirtilerek, "İsrail güçlerinin askeri operasyonlarını yoğunlaştırdığı 6 Mayıs'tan bu yana, yaklaşık 80 bin kişi başka bir yere sığınak arayışıyla Refah’ı terk etti." ifadeleri kullanılmıştı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 904 Filistinli öldürüldü, 78 bin 514 kişi yaralandı.

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemiş, 7 Mayıs sabahı da Gazze'nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japon Bahçesi'nde "Çocuk Go Turnuvası" düzenlendi

2024-05-05 18:42 - Çevre-Hayat

Ankara'da 1120 parça tarihi obje ele geçirildi

2024-05-09 17:07 - Asayiş

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na 110 gün kala kota sayısı 56 oldu

2024-05-10 11:27 - Spor

İstanbul'da kasaplar kırmızı et fiyatında gevşeme bekliyor

2024-05-08 11:48 - Ekonomi

Kuşadası'na 2 günde kruvaziyerlerle 13 bin 540 turist geldi

2024-05-09 17:43 - Magazin

NBA'de yılın savunma oyuncusu Rudy Gobert oldu

2024-05-08 17:05 - Spor

Robotik araç maketleri tasarlayan Hakkarili Aram, TEKNOFEST'e davet edildi

2024-05-08 17:57 - Teknoloji

Hentbolda HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nı Konyaaltı Belediyespor kazandı

2024-05-05 20:43 - Spor

Nijerya'da gelecek 3 ayda 32 milyon kişi akut açlıkla karşı karşıya kalacak

2024-05-08 19:28 - Dünya

BM: Gazze'deki mevcut durum, benzeri görülmemiş acil durum seviyelerine ulaştı

2024-05-10 13:48 - Dünya

İlgili Haberler

Filistin Devleti'ni tanıyan Fransa'nın Gazze'deki soykırımı durdurmak için harekete geçmesi talep edildi

10:38 - Dünya

AB Konseyi Başkanı Costa, Türkiye'nin Ukrayna'da barış için önemli bir ortak olduğunu vurguladı

10:07 - Dünya

ABD eski Başkan Yardımcısı Harris'ten, Biden'ın Gazze duruşuna 'yetersiz' nitelemesi

09:48 - Dünya

80. BM Genel Kurulunun gerçekleştirildiği New York'ta olağanüstü güvenlik önlemleri

08:37 - Dünya

BM'deki konferansta İsrail'e tepki sesleri yükseldi

08:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Avrupa'da 291. maçını oynayacak

11:13 - Spor

Öğretmen ve öğrencilere yönelik umre turları için başvurular başladı

10:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne Hırvatistan'da başlayacak

10:43 - Spor

Filistin Devleti'ni tanıyan Fransa'nın Gazze'deki soykırımı durdurmak için harekete geçmesi talep edildi

10:38 - Dünya

Finansal Hizmetler Güven Endeksi eylülde arttı

10:33 - Ekonomi