?>

Çeşme Yarı Maratonu'nda hedef büyütüldü

Bu yıl ikincisi düzenlenen Çeşme Yarı Maratonu'nu gerçekleştiren Argeus Travel & Events'in kurucu ortağı Aydın Ayhan Güney, hedeflerinin organizasyonu büyütmek olduğunu ifade etti.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul

Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Salomon isim sponsorluğunda Argeus Travel & Events tarafından gerçekleştirilen Çeşme Yarı Maratonu'na bu yıl 21 ülkeden 1745 sporcu katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın Ayhan Güney, "İki senedir yarı maraton olarak düzenlediğimiz yarışımızı maratona çevirme gibi bir planımız var. Yerel yönetim ve devlet erkanının da bu yönde bir talebi oldu. Gerekli planlamaları yapıp rotamızı yetiştirebilirsek yarı maratonu geliştirmek istiyoruz. Çeşme'de daha ikinci yılımız olmasına karşın toplamda 21 ülkeden sporcu yarışma imkanı buluyor. Tabii bunu da göz önünde bulunduruyoruz. Organizasyonu büyüterek gelecek yılki yarışa daha fazla profesyonel sporcuyu da dahil etmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çeşme Yarı Maratonu'nun orta vadede hızla büyüyeceğini söyleyebilirim"

Türkiye'nin en önemli organizasyonları arasında yer almak istediklerini aktaran Güney, "Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de her şey yolunda gitti. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Yarışmacılarımız da çok memnun. Hem spor yapıyorlar hem de keyifli anlar yaşıyorlar. Yerel desteklerimizin katkısı ise yadsınamaz seviyede. Örnek gösterilecek bir düzeyde her zaman desteklerini esirgemiyorlar. Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun orta vadede hızla büyüyeceğini söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

Organizasyonun bölge esnafına da büyük katkı sağladığına dikkati çeken Aydın Ayhan Güney, şunları kaydetti:

"Bu tarz organizasyonlara tek yönlü bakmamak gerekiyor. Turizme katkısı çok büyük işler yapılıyor. Sezon olmamasına rağmen yarışımızla Çeşme'ye hareket kazandırdık. Sadece yarışanlar değil ekiplerde yer alanlar, aileler derken sayı 4-5 bine çıkıyor aslında. Bu da hem bölge esnafına hem de turizme çok büyük katkı sağlıyor."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japon Bahçesi'nde "Çocuk Go Turnuvası" düzenlendi

2024-05-05 18:42 - Çevre-Hayat

Konya'daki Meram Millet Bahçesi'nde "çim kızağı" heyecanı

2024-05-03 12:03 - Çevre-Hayat

Ticaret Bakanlığı nisan ayı veri bültenini yayımladı

2024-05-03 12:32 - Ekonomi

Çeşme Yarı Maratonu'nda hedef büyütüldü

2024-05-08 16:23 - Gündem

ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak

2024-05-02 13:32 - Gündem

Galatasaray'da tek gündem şampiyonluk

2024-05-02 17:47 - Spor

Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'nde finalde

2024-05-08 00:23 - Spor

Karaman ve Konya'da sağanak, hayatı olumsuz etkiledi

2024-05-01 20:02 - Asayiş

ABD'de Cumhuriyetçi vekillerle Filistin'e destek veren öğrenciler arasında gerginlik

2024-05-02 04:48 - Dünya

Merkez Bankası rezervleri 124,1 milyar dolar oldu

2024-05-03 15:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz AB Türkiye Delegasyonu'nu ve üye ülke büyükelçilerini kabul ett

15:47 - Gündem

Büyükçekmece Belediyesi'nde rüşvet operasyonuna ilişkin davada ara karar

15:13 - Gündem

İstanbul'da mıknatısla açılan özel düzenekte uyuşturucu bulunan otomobilin sürücüsü yakalandı

14:48 - Gündem

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu "Gazze" oldu

14:03 - Gündem

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde deprem konutlarında sona gelindi

11:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz AB Türkiye Delegasyonu'nu ve üye ülke büyükelçilerini kabul ett

15:47 - Gündem

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Fransa’nın kredi notu siyasi kriz ortasında bir haftada ikinci defa düşürüldü

15:37 - Ekonomi

Samsun'da kamu binaları enerjisini güneşten alacak

15:32 - Ekonomi