?>

Üniversitelilerden Filistin'e destek

Tekirdağ'da üniversite öğrencileri açtıkları stantta vatandaşları boykot edilen İsrail ürünleriyle ilgili bilgilendirdi. Kırklareli'de öğrenciler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulması talebiyle oturma eylemi ve yürüyüş yaptı.

Gündem - 2 yıl önce

Tekirdağ/Kırklareli

Tekirdağ'da üniversite öğrencileri broşürlerle vatandaşları boykot edilen İsrail ürünleri hakkında bilgilendirdi

Öğrenciler, Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi girişinde açtıkları standa "Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil", "Özgür Filistin", "Gazze'de soykırım var" ve "Gazze'yi unutma ablukayı kaldır" pankartları astı.

Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etmek ve farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler broşürlerle vatandaşları ve sağlık çalışanlarını İsrail ürünlerinin kullanılmaması, onların yerine kullanılabilecek ürünler hakkında bilgilendirdi.

Öğrencilerden Samet Kadıcık, gazetecilere yaptığı açıklamada Gazze'de yaşananlara insanların sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Suçsuz insanların Gazze'de zulme uğradığını belirten Kadıcık, "Filistinli insanlara destek için, İsrail ürünlerinin boykot edilmesinin neden önemli olduğunu, neden boykot etmemiz gerektiğini, boykot edersek sonuçlar nasıl değişebilir bunu insanlara anlatmak için stant kurduk. İnşallah başarılı oluruz. Genel olarak olumlu dönüşler alıyoruz, tabi ki bilinçsiz insanımız çok, boykot hakkında bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Yerli ürünleri tanıtıyoruz." dedi.

Kadıcık, herkesin elinden geldiğince Gazze için bir şeyler yapması gerektiğini, bütün insanların oradaki masum insanların başına gelenlere tepki göstermesinin önemli olduğunu aktardı.

İsrail ürünlerin kullanılmamasının da herkesin gösterebileceği bir tepki olduğunu ifade eden Kadıcık, şöyle konuştu:

"Ürünlerin olduğu bir liste hazırladık, bu listede boykot ürünleri ve bunların karşılığı olan yerli ürünler var. İnsanlar marketlere gittiğinde boykot ürünlerini görmüş olur ve ona göre yerli ürünleri tercih ederler. Bizim amacımız yerli ürünlere teşvik etmek ve İsrail ürünlerinden uzak tutmak. Aslında temelde amacımız insan olabilmek çünkü biliyoruz ki Filistin meselesi vicdanı olan her insanın meselesi olması gerekiyor. Biliyoruz ki bütün uyuyanları uyandırmaya bir uyanık yeter."

Öğrencilerden Ümit Serbest de Gazze'de masum insanların zulme uğramaya devam ettiğini dile getirerek, ellerinden geldikçe yaşanan haksızlığı duyurmak istediklerini aktardı.

Üniversite Hastanesi Başhekimi Doç Dr. İlker Yıldırım ise öğrencilerin çok anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini, Filistin'de yaşanan zulmün bir an önce bitmesi, insanların acısının dinmesini umut ettiklerini kaydetti.

Kırklareli'nde üniversitelilerden Filistin'e destek için oturma eylemi ve yürüyüş

İHH İnsani Yardım Vakfı ve öğrenci kulüplerince üniversitenin Kayalı Kampüsü'nde gerçekleştirilen protestoda, öğrenciler pankart ve dövizler açtı.

Bir süre oturma eylemi yapan gençler, sloganlar attı ve tekbir getirdi.

Genç İHH Kırklareli Başkanı Yusuf Taç, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulmü lanetlediklerini söyledi.

Taç, artık herkesin kınamanın ötesine geçerek insanlık için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Dünyanın her yanında insanların Filistinliler için eylemde olduğunu ifade eden Taç, "Bütün dünya ve bütün insanlık zulme karşı bir arada. 'Eylemden ne olur' demeksizin her gün ve her saat Filistin için nöbette olan insanlık, devletleri mutlaka harekete geçirecektir." dedi.

Gruptakiler daha sonra slogan atarak kampüs içerisinde yürüyüş yaptı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İşte ‘Başarının Frekansı’ kitabındaki herkesin merak ettiği o frekans!

2024-05-29 22:02 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Siber polisin sanal devriyesinde suçlular "Öngöz"e takılıyor

2024-05-25 13:22 - Gündem

Yunanistan'da Kapadokyalı mübadiller Anadolu kültürünü yaşatıyor

2024-05-30 12:27 - Kültür Sanat

Yazılım şirketi kuran girişimci, yapay zeka destekli uygulamasıyla yurt dışına açıldı

2024-05-30 12:47 - Teknoloji

Bayburt Üniversitesi öğrencileri mezuniyet töreninde Filistin'e destek verdi

2024-05-25 08:27 - Gündem

Üniversitelilerden Filistin'e destek

2024-05-30 14:32 - Gündem

İstanbul'da kaçak tütün operasyonunda sahte akaryakıt da ele geçirildi

2024-05-28 11:43 - Asayiş

Türk kadın boksörlerin hedefi her turnuvada şampiyonluk

2024-05-24 13:53 - Spor

Mauro Icardi'nin gözü 5. yıldızda

2024-05-29 21:43 - Spor

Para masa tenisinde 2 Türkiye şampiyonluğu olan Mert Çalışkan, milli takımı hedefliyor

2024-05-27 12:27 - Spor

İlgili Haberler

Emine Erdoğan: Kültür ve sanat hayatımızı zenginleştirecek

10:33 - Gündem

İstanbul Havalimanı ve Gürbulak Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu ele geçirildi

09:58 - Gündem

İstanbul Valiliğinden fırtına ve sağanak uyarısı

23:27 - Gündem

Bakan Fidan: Terör örgütü YPG/SDG, sadece güç gördüğü zaman pozisyon değiştiren bir aktör

22:37 - Gündem

Rıza Akpolat "rüşvet almak" suçundan tutuklandı

22:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Emine Erdoğan: Kültür ve sanat hayatımızı zenginleştirecek

10:33 - Gündem

İstanbul Havalimanı ve Gürbulak Gümrük Kapısı'nda uyuşturucu ele geçirildi

09:58 - Gündem

Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu

09:42 - Dünya

Mithat Cemal Kuntay ve Üç İstanbul… -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

09:33 - En Son Yazılar

Trump, ABD'li petrol şirketlerinin yöneticileriyle Venezuela'yı görüştü

09:32 - Dünya