?>

Üniversite adayları sınava Millet Kütüphanesindeki "Raunt" sistemiyle hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesince, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan adaylar için kullanıma sunulan "Raunt" programına öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

"Türkiye'nin ilk kişiye özel üniversiteye hazırlık çözümü" olarak tüm lise öğrencilerinin kullanımına açılan programı öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ağına bağlanarak kütüphane içerisinde ücretsiz kullanabiliyor.

Programa kaydolmak için "https://www.raunt.com/millet-kutuphanesi" internet adresindeki formun doldurulması gerekiyor.

SMS, elektronik postayla gelen kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle programa giriş yapan öğrenciler, yapay zeka desteğiyle hedefine özel çalışma programı hazırlayabiliyor.

Üç farklı çalışma stratejisi bulunan programda, 350 binden fazla soru ve çözüm videosu, 1000 saatten fazla ders anlatım videosu yer alıyor.

Öğrenciler, 15 Temel Yeterlilik Testi ve 15 Alan Yeterlilik Testi olmak üzere 30 deneme sınavı ile önceki yıllarda çıkmış ÖSYM sorularına da program içeriğinden ulaşabiliyor.

"Programın beni bir adım daha öne geçirdiğini düşünüyorum"

Uygulamayı kullanan üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencisi Çınar Güzey, sınava az bir zaman kaldığını ve önüne gelen her soruyu çözmeye çalıştığını söyledi. Programı düzenli kullandığını belirten Güzey, "ÖSYM'nin geçmiş yıllarda sorduğu soruları sistemden görebiliyoruz. Bu bize çok fayda sağlıyor." dedi.

Üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencisi Barış Özer de Raunt programıyla birçok içeriğe ücretsiz ulaşabildiğini kaydetti. Hayalinin Orta Doğu Teknik Üniversitesinde okul öncesi öğretmenliği bölümünü kazanmak olduğunu belirten Özer, "Program, üniversite sınavında çıkabilecek sorulara karşı beklentimin oluşmasını sağladı. Bu programın beni bir adım daha öne geçirdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Sınava hazırlanan Hüseyin Efe Akyıldız da programın öğrencilere geniş imkanlar sunduğunu belirterek, "Çıkmış ve kritik sorular sınavlara daha iyi hazırlanmamızı sağlıyor. Özellikle konuların özet halinin yer alması daha çok işime yarıyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Meteorolojiden deprem bölgesi için kuvvetli sağanak uyarısı

2023-04-10 13:15 - Gündem

Kahramanmaraş'ta sağanak etkili oldu

2023-04-11 15:58 - Gündem

Türkiye'den Bulgaristan'a gaz sevkiyatı başladı

2023-04-12 14:38 - Gündem

Diyarbakır için gök gürültülü sağanak uyarısı

2023-04-12 17:02 - Gündem

İlk çeyrekte en çok ihracat yapan iller belli oldu

2023-04-10 11:14 - Ekonomi

IMF: Finansal sistem, yüksek enflasyon ve artan faiz oranlarıyla sınanıyor

2023-04-11 18:02 - Ekonomi

Trabzonspor deplasmanda yenildi

2023-04-08 22:53 - Spor

Bakan Karaismailoğlu: Bakanlık olarak İstanbul'un ihtiyaçlarını, eksiklerini tamamlıyoruz

2023-04-08 18:53 - Siyaset

ODTÜ, elektrikli araçları güneşle şarj eden istasyonunda kritik teknolojiler geliştiriyor

2023-04-13 11:39 - Teknoloji

Şili'de öğrenciler tartışmalı güvenlik yasasını protesto etti

2023-04-13 09:17 - Dünya

İlgili Haberler

Kastamonu için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı

22:43 - Gündem

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimindeki otobüs yangını nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapa

22:22 - Gündem

Bursa'da Arap tayların satışından 23 milyon lira gelir elde edildi

22:12 - Gündem

Srebrenitsa'da yarın düzenlenecek anma töreni için hazırlıklar sürüyor

20:53 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç: Bağımlılık geçmişi bulunan hükümlü hastalar için modern merkezler oluşturulacak

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Kastamonu için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısı

22:43 - Gündem

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesimindeki otobüs yangını nedeniyle İstanbul istikameti ulaşıma kapa

22:22 - Gündem

Bursa'da Arap tayların satışından 23 milyon lira gelir elde edildi

22:12 - Gündem

Zelenskiy: Patriot sistemleri konusunda Başkan Trump ile olumlu bir diyaloğumuz var

22:08 - Dünya

Nihat Genç’in kıblesi -Prof. Dr. Bedri Gencer yazdı-

22:02 - En Son Yazılar