?>

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğinde konuştu

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Mavi Vatan etkinliğiyle ilgili, "Bir çocuk gelsin, bir gemiye binsin, belki Barbaros Hayrettin'in yaptığı gibi nice keşiflere imza atacak." dedi.

Gündem - 2 ay önce

Istanbul

Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) yürütücülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen TEKNOFEST Mavi Vatan, İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda başladı.

Etkinlikte stant ziyaretlerinde bulunan TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, etkinliğin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa düzenlendiğini söyledi.

????

Bayraktar, etkinliği bu bakımdan çok anlamlı bulduklarını belirterek, "Biz TEKNOFEST'i 2018'den bu yana özellikle göklerdeki bağımsızlığımıza odaklı bir etkinlik şeklinde düzenliyorduk. Milli SİHA'larımız ve milli havacılık unsurlarımız daha ön plandaydı. Denizlerin tutkusuyla yetişen nesiller yetiştirmek maksadıyla böylesine bir etkinlik düzenlendi. TEKNOFEST kapsamında ROKETSAN'ın, ASELSAN'ın ve Milli Savunma Bakanlığının düzenlediği 3 teknoloji yarışması var. Hem bu yarışmalar hem de milli deniz eserlerimiz bu alanda sergileniyor." diye konuştu.

TCG Anadolu'nun radar sistemleri ve harp sistemleri gibi unsurlarının da Türk mühendisleri tarafından geliştirildiğini ifade eden Bayraktar, "Üzerine baktığınızda Bayraktar TB3'ü ve KIZILELMA'yı görüyorsunuz. Bayraktar TB3 dünya tarihinde ilk defa kısa pistli gemilere inip kalkabilen SİHA olma özelliğini kazandı ve dünya tarihine geçti." dedi.

Savarona TEKNOFEST Mavi Vatan'da

Ata yadigarı Savarona'nın da alanda sergilendiğini dile getiren Bayraktar, "Maziden atiye, geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, geçmişimizin o güçlü köklerine dayanarak göklere ve gelecekteki serüvenimize uzanan nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu etkinlik, sadece teknolojik anlamda çok yüksek donanıma sahip değil, vatan sevdasıyla tutkulu, mavi vatan duygusuyla dolmuş nesilleri yetiştirmeyi hedefliyor. Bir çocuk gelsin, bir gemiye binsin, belki Barbaros Hayrettin'in yaptığı gibi nice keşiflere imza atacak. Buradaki mühendislik eserlerimizin geliştirilmesine vesile olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Milli fırkateyn ilk defa halka açık

Selçuk Bayraktar, milli fırkateynin ilk defa halka açılacağına işaret ederek, "Fırkateynin yüzen teknesinin üzerindeki radar sistemleri ASELSAN tarafından yapılıyor. Hemen yanında milli güdümlü mermimiz Atmaca'yı görüyoruz. Bu çok az sayıda ülke tarafından geliştirilen, bizim de daha önceden yurt dışından tedarik ettiğimiz bir sistemdi. ROKETSAN tarafından yapılıyor. Bütün bu eserler, son 20 senede Milli Savunma Sanayi Vizyonu ile gerçekleşmiş oldu." ifadesini kullandı.

Geçmişte bu eserlerin yüksek bedellerle yurt dışından tedarik edilebildiğini söyleyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bizim milli SİHA'larımız şu anda dünya SİHA ihracat pazarının yüzde 65'ine sahip. Baykar dünyanın en büyük insansız hava aracı üreticisi ve ihracat pazarının da yüzde 60'ına sahip. Bütün gelişmiş faydalı yük dediğimiz elektro-optik sistemlerde de Türkiye çok ileri bir noktaya geldi. SİHA'larımıza takılan mühimmat ailesine baktığımızda en geniş yelpazeye ülkemizin sahip olduğunu görüyoruz.

Yine denizlerde de benzer bir atılımın olması maksadıyla TEKNOFEST Mavi Vatan hayata geçirildi. Yarından itibaren tüm milletimize açık olacak. TEKNOFEST kuşağının geliştirdiği Türkiye'nin sosyal mecrası NSosyal üzerinden de kayıt yaptıracak olursanız özel sürprizler sizleri bekliyor olacak."

NSosyal'e 1 ayda 1 milyon 200 bin kişi katıldı

Bayraktar, NSosyal'e bir ayda 1 milyon 200 bine yakın kişinin katıldığına dikkati çekerek, "Ufak bir bebek henüz. Beta versiyonu bu. Aslında toplumdan gelen taleplere yönelik ve bizim kendi kültürümüze yönelik unsurlarla ilerliyor. Tam manasıyla yüz yüze konuşuyor gibi bir ortam oluşturmayı hedefliyor NSosyal. Herkesi NSosyal'e bekliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türk tarihinin dönüm noktası: Malazgirt Zaferi

2025-08-25 11:33 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İstanbul Boğazı'ndaki yarışmada kaybolan Rus yüzücünün oteldeki görüntülerine ulaşıldı

2025-08-27 11:13 - Gündem

TÜRKSAT Güneş Enerjisi Santrali, ilk yılında 82 milyon lira tasarruf sağladı

2025-08-26 12:38 - Ekonomi

Rus ordusunun Kiev’e düzenlediği saldırıda 14 kişi öldü, 38 kişi yaralandı

2025-08-28 14:13 - Dünya

Snapback mekanizması nedir ve İran’a karşı hangi yaptırımları yeniden getirebilir?

2025-08-28 12:52 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu rövanş maçları başlayacak

2025-08-27 00:13 - Spor

Nene, Fenerbahçe'ye transferinden mutlu ve gururlu

2025-08-22 20:43 - Spor

Ayhancan Güven, Almanya'da piste çıkacak

2025-08-28 17:08 - Spor

Dış dünyayı aşırı uyarıcı bulanlar yeni rahatlama yöntemi arayışına giriyor

2025-08-28 11:43 - Teknoloji

Köleliğin kaldırılması için ilk ayaklanmanın üzerinden 234 yıl geçti

2025-08-23 11:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Üniversiteli Büşra'nın ölümüne ilişkin erkek arkadaşına ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

11:57 - Gündem

Gazze'ye ulaştırılacak insani yardım malzemeleri "İyilik Gemisi"ne yüklendi

11:53 - Gündem

Kars'ta karın etkisiyle köyler beyaza büründü

11:38 - Gündem

Kuraklıkla mücadelede toprağın daha az işlenmesi tavsiye ediliyor

10:52 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada 6 zanlı daha gözaltına alındı

10:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Üniversiteli Büşra'nın ölümüne ilişkin erkek arkadaşına ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

11:57 - Gündem

Gazze'ye ulaştırılacak insani yardım malzemeleri "İyilik Gemisi"ne yüklendi

11:53 - Gündem

Edirne'nin tek kadın futbol takımı yeni sezona şampiyonluk hedefiyle hazırlanıyor

11:48 - Spor

İsrail ordusu ateşkese rağmen Gazze'de evlerine dönmeye çalışan 3 Filistinliyi öldürdü

11:46 - Dünya

Yeni dönem TOBB Nefes Kredisi'ne yoğun ilgi

11:43 - Ekonomi