?>

UNICEF, YPG/PKK'nın hapiste tuttuğu çocukların akıbetini araştırıyor

UNICEF, Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın kontrolündeki cezaevlerinde en az 250 çocuğun tutulduğunu bildirdi.

Gündem - 6 yıl önce

CENEVRE

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye Temsilcisi Fran Equiza ve UNICEF sözcülerinden Marixie Mercado, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde Suriye'deki çocukların durumuna ilişkin son raporu açıkladı. Rapor, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de çocuk haklarına yönelik ihlallerini ve gayriinsani tutumunu bir kez daha ortaya koydu.

Suriye'de ülke içinde yerinden edilmiş 2,6 milyon da dahil 5 milyondan fazla çocuğun insani yardıma ihtiyaç duyduğunun altını çizen Equiza, ülkedeki krizin ölçeği, şiddeti ve karmaşıklığının şaşırtıcı boyutlarda olduğuna dikkati çekti.

Equiza, bu yıl eylüle kadar çocuklara karşı bin 792 ağır hak ihlalinin BM tarafından tespit edildiğini, bu ihlallere öldürme, yaralama, askere alma, çocukları kaçırma ve okullar ile sağlık kuruluşlarına yönelik saldırıların da dahil olduğunu vurguladı.

Geçen yıl Suriye'de en az bin 106 çocuğun yaşamını yitirdiğini, bunun iç savaşın başlamasından bu yana en yüksek rakam olduğunu dile getiren Equiza, bu yıl da değişen bir durum olmadığını, ocak başından eylül sonuna kadar 657 çocuğun hayatını kaybettiğini, 324'ünün yaralandığını aktardı.

"Hol kampında 28 bini yabancı, 40 bin çocuk var"

Equiza, terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki Hol Kampı'ndan tahmini 68 bin sivilin tutulduğunu, bunların yaklaşık 40 bininin çocuk olduğunu belirterek, "Çoğunluğu yerinden edilen kişilerin bulunduğu kamplarda kapana kısılmış şekilde tutulan bu çocukların sayısı yaklaşık 40 bin civarında.

Bunların 20 bini Iraklı ve 8 bini 60 farklı ülkeden. Kamplardaki çocukların yüzde 80'inin yaşı 12'inin altında." dedi.

Equiza, örgütün işgalindeki kamplara erişim izinlerinin olmadığını söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDF) adını kullanan terör örgütünün kontrolündeki cezaevlerinde çoğunluğu 9 yaşında en az 250 çocuğun tutulduğu bilgisini paylaşan Equiza, "Gerçek rakam muhtemelen çok daha fazla. Bu cezaevlerinin nerede olduğunu bilmemiz gerekiyor ama bilmiyoruz. Çocuklar, anne ve babalarının yaptığı iddia edilen suçlardan dolayı cezalandırılamaz." ifadesini kullandı.

Equiza, Suriye'nin kuzeydoğusunda beyaz fosfor kullanıldığı iddialarına ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye'nin veya Milli Suriye Ordusu'nun beyaz fosfor kullandığına dair kendilerine ulaşan bir bilgi veya rapor" olmadığının altını çizdi.

"İdlib'de 19 günde 17 çocuk yaşamını yitirdi"

UNICEF sözcülerinden Marixie Mercado ise İdlib'de son 17 günde saldırılan sonucu 19 çocuğun yaşamını yitirdiğini, bu rakama çarşamba günü bölgeye yapılan saldırıda ölenlerin dahil olmadığını bildirdi.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Rabobank Genel Müdürlüğü'ne Alpaslan Yurdagül getirildi

2019-11-20 14:14 - Genel

Assange hakkındaki tecavüz soruşturması düşürüldü

2019-11-20 01:22 - Dünya

Çiftçiye ıspanak eğitimi veriliyor

2019-11-18 18:15 - Genel

21 çeşit mantıyla müşterilerinin damağını şenlendiriyor

2019-11-17 15:22 - Çevre-Hayat

'Sezaryenin tercih olmasının önüne geçmek mümkün'

2019-11-20 20:07 - Sağlık

Şehitlerin cenazesini kaçıran PKK'lı terörist tutuklandı

2019-11-20 22:52 - Gündem

Afgan Hac ve Evkaf Bakanı Munib, Erdoğan'dan barışa destek istiyor

2019-11-19 15:12 - Dünya

Hakkari'de yeni bir 'böğü' türü keşfedildi

2019-11-19 16:12 - Çevre-Hayat

Doğu Anadolu'da sıcaklıklar 5 ilde sıfırın altına düştü

2019-11-15 12:42 - Gündem

Abdi İbrahim, Afrika'da yatırım fırsatlarını değerlendirdi

2019-11-18 16:23 - Ekonomi

İlgili Haberler

"İslam Düşüncesinin Meseleleri Uluslararası Sempozyumu"nun sonuç bildirgesi açıklandı

17:17 - Gündem

Güney Kore Devlet Başkanı Lee, Anıtkabir'i ziyaret etti

16:33 - Gündem

Hatay'ın içme suyu kaynaklarından Karaçay Barajı'nda doluluk oranı yüzde 6,1'e düştü

15:23 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Ata tohumlarında tescil ettiğimiz çeşit sayısını 49'a yükselttik

14:27 - Gündem

Antalya'nın doğusu için kuvvetli yağış uyarısı

14:17 - Gündem

Günün Manşetleri

"İslam Düşüncesinin Meseleleri Uluslararası Sempozyumu"nun sonuç bildirgesi açıklandı

17:17 - Gündem

Nijerya'nın Bauchi eyaletinde güvenlik endişeleri nedeniyle tüm okullar kapatıldı

17:13 - Dünya

Kuantum biliminin yüzyıllık yolculuğu Maltepe Üniversitesinde ele alındı

16:57 - Ekonomi

Gazprom: Şiddetli soğuklar, Avrupa’daki tüketicilere doğal gaz arzında tehlike yaratabilir

16:43 - Ekonomi

Zelenskiy: Putin, egemenlik ilkelerini ihlal ederek çaldıklarının yasal olarak tanınmasını istiyor

16:38 - Dünya