Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, 23-24 Kasım'da İstanbul'da yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi (Stratcom Summit) 23-24 Kasım'da İstanbul'da yapılacak.

Gündem - 6 ay önce

Ankara

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bir otelde "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" temasıyla düzenlenecek zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj ile katılımcılara hitap edecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açılış konuşmalarıyla başlayacak zirveye Birleşmiş Milletler Küresel İletişim Başkanı Melissa Fleming video mesaj aracılığıyla katılacak.

Zirve, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Devlet Bakanı Walid Ammar Ellafi, Lübnan Enformasyon Bakanı Zaid Makary, Cumhurbaşkanı Dış Politika Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Kaliforniya Devlet Üniversitesinden Emeritus Prof. Dr. Nancy Snow gibi önemli isimleri ağırlayacak.

Etkinliğe, 30'a yakın ülkeden kamu, özel sektör, medya, akademi, düşünce kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarından 60 yerli ve yabancı uzman konuşmacı olarak katılacak. 9 panel, 9 ayrı konuşma etkinliği (Stratcom Talks) ve 3 video mesajdan oluşacak olan zirveye, 3 bine yakın yerli ve yabancı katılımcının ilgi göstermesi bekleniyor.

2 gün sürecek zirvede, hibrit tehditlerle mücadeleden dijital kamu iletişimine, yeni teknolojilerden yapay zekaya, insani krizlerden uluslararası dayanıklılık inşasına kadar birçok konu detaylı şekilde ele alınacak.

Dezenformasyonla küresel mücadele için işbirliği ve Türkiye'nin dezenformasyonla mücadelesi zirvede ele alınan konulardan olacak.

Zirvenin ilk gününde "Belirsizlik Çağında Hibrit Tehditler" panelinde hibrit tehdit kavramı ele alınacak. "Uluslararası Dayanıklılığın İnşası", "Dijital Çağda Kamu İletişimi", "Küresel Tehditlere Karşı Dirençli Markaların İnşası" panelleriyle hibrit tehditlere karşı dayanıklılığı artırma yolları tartışılacak. "Dezenformasyonla Mücadele Devlet İletişim Araçlarının Rolü", "Hibrit Tehditlerle Mücadelede Etkin Diplomasi" başlıkları altında alanında uzman konuşmacıların sunumlarına yer verilecek.

Zirvenin ikinci gününde "Hibrit Tehditlerde Yeni Cepheler Hibrit Tehditlere Karşı Kriz İletişimi" panelinde hibrit tehditlerin farklı yönleri değerlendirilecek. "İnsani Krizler ve Çatışmalar Arasındaki Hakikat Objektifi" paneliyle medya boyutuyla yeni tehditler ve mücadele yöntemleri tartışılacak. Zirvenin "21. Yüzyılda Yeni Çatışma Alanları, Krizler ve Riskler" bölümünde kriz iletişimine değinilecek, "Stratejik İletişimin Yeni Çıkmazları: Bilgi Güvenliği ve Şeffaflık" paneliyle dezenformasyonla mücadele konusuna ışık tutulacak. Zirvenin ikinci gününde ayrıca liderlik, yapay zeka ve teknoloji konularında da değerlendirmelerde bulunulacak.

Etkinlik alanında ayrıca Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, TRT, Basın İlan Kurumu, Anadolu Ajansı ve Türk Hava Yolları stantları ile teknolojik ve yapay zeka deneyim alanları katılımcılarla buluşacak. Siber Güvenlik Atölyesinin yer alacağı etkinlikte son teknolojik gelişmelere yer verilecek ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı metaverse alanı da sergilenecek.

Stratejik iletişim alanında küresel etkileşim merkezi ve öncü platform olma özelliği taşıyan Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi, hibrit tehditlerle mücadelede ulusal ve uluslararası aktörlerin stratejik iletişim ekosistemi içerisinde bir araya gelerek yeni gelişmeleri ele almasını hedefliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yapay zeka şirketi OpenAI CEO'su Sam Altman görevinden ayrılıyor

2023-11-18 11:43 - Teknoloji

OpenAI'ın görevden alınan CEO'su Altman Microsoft'a katıldı

2023-11-20 17:53 - Dünya

Silah üreticisi Rheinmetall satışların 2026’ya kadar ikiye katlanmasını bekliyor

2023-11-21 18:18 - Ekonomi

Microsoft da istifa etmeyi düşünen OpenAI çalışanlarını işe alabilecek

2023-11-21 22:57 - Dünya

AA'nın global iletişim ortağı olduğu İstanbul Eğitim Zirvesi sona erdi

2023-11-18 20:08 - Gündem

Tescilli Sivas köftesinde talebe yetişmek için seri üretime geçti

2023-11-18 14:37 - Magazin

Babasının hediyesi makinayla başladığı uzay fotoğrafçılığında gözle görülmeyenleri pozluyor

2023-11-19 14:52 - Kültür Sanat

Müslüman akademisyenler, sorunlara karşı yeni yaklaşımlar geliştirilmesinin önemine değindi

2023-11-18 23:57 - İslam-Hayat - Şevval 1445

Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcındayız

2023-11-22 14:41 - Analiz/Röportaj/Dizi/Tefrika

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi

2023-11-20 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

İDDEF Kurban Bayramı'nda 47 ülkede ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

14:17 - Gündem

Muşlu aileler çocukları için DEM Parti önündeki eylemlerini sürdürüyor

13:52 - Gündem

Jandarmanın çalışmasıyla Çerkeş-Kızılcahamam yolu Karga köyü mevkisinde kazalar sıfırlandı

13:38 - Gündem

Türk Silahlı Kuvvetleri mayıs ayında 3 büyük tatbikat icra edecek

13:32 - Gündem

Macaristan Kültür ve İnovasyon Bakanı Csak: Macarlar için Türkiye büyük bir kardeş gibi

13:28 - Gündem

Günün Manşetleri

META hakkındaki rekabet soruşturması, sunduğu uyum tedbirinin kabul edilmesiyle sonlandırıldı

14:22 - Ekonomi

İDDEF Kurban Bayramı'nda 47 ülkede ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

14:17 - Gündem

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz'dan Fenerbahçe'ye meydan okuma

14:12 - Spor

Rusya: NATO ülkelerinin Ukrayna'daki çatışmalara doğrudan müdahalesi büyük tehlike

14:07 - Dünya

"Türkiye Roman Nüfus Araştırması"nın sonuç bildirgesi yayımlandı

14:02 - Ekonomi