?>

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Antalya-Alanya otoyolu ile yolculuk 1 saat bile sürmeyecek. Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Antalya

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen Kepez ilçesindeki Antalya Şehir Hastanesi ile bağlantı yollarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte birçok projeye imza attıklarını söyledi.

Bakanlık olarak 2002'den bu yana Antalya'nın ulaşım ve iletişim altyapısına 181 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Uraloğlu, Antalya'nın bölünmüş yolunu 197 kilometreden 715 kilometreye çıkardıklarını kaydetti.

Antalya Batı Çevre Yolu'nu bitirerek hizmete sunduklarını hatırlatan Uraloğlu, Kuzey Çevre Yolu'nda da köprülü kavşaklar inşa ederek trafik sıkışıklığını rahatlattıklarını vurguladı.

Uraloğlu, Akdeniz Batı Sahil Yolu'nu da tamamlayarak ve Phaselis Tüneli'ni hizmete açarak kentin batısındaki turizm merkezlerine ulaşımı rahatlattıklarını dile getirdi.

Antalya-Alanya arası seyahat süresini kısaltacak ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak 122 kilometrelik otoyol ihalesini gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Uraloğlu, "Antalya-Alanya otoyolu ile yolculuk 1 saat bile sürmeyecek. Antalya'dan 45 dakikaya Alanya'ya gidilebilecek." diye konuştu.

Antalya Şehir Hastanesi'nin 5 kilometrelik bağlantı yollarını yaptıklarına işaret eden Uraloğlu, yoldaki kavşaklarla ilgili de planlamaları olduğunu aktardı.

Antalya'ya önemli hizmetler yapmaya devam edeceklerini anlatan Uraloğlu, "Bu hizmetleri daha güzel yapabilmek için mutlaka büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeler ile uyum içerisinde çalışmaya ihtiyaç var. Yetki verdiniz, AK Parti belediyeleri olarak size hizmet ettik. 5 yıl ara verdik. 31 Mart'ta Hakan Tütüncü kardeşimiz ile yeniden 'Antalya' diyecek miyiz? Durmak yok yola devam." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Milli Savunma Komisyonu'ndan Kayseri'deki savunma sanayisi firmalarına ziyaret

2024-02-26 17:03 - Gündem

Jandarma göçmen kuş nöbetinde

2024-02-28 12:38 - Çevre-Hayat

Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası yarın açıklanacak

2024-02-25 11:23 - Ekonomi

Ürdün Kralı, Gazze’ye havadan yardım indirme operasyonuna katıldı

2024-02-27 20:03 - Dünya

Çin bu yıl uzay istasyonuna insanlı iki sefer yapacak

2024-02-29 16:13 - Teknoloji

10 soruda kira beyannamesi

2024-03-01 13:38 - Ekonomi

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin: PKK, Irak için de sorun

2024-03-01 21:12 - Dünya

Pakistan'ın kuzeybatısında şiddetli yağışlar nedeniyle 17 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

2024-03-02 19:33 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze'de 3 eve düzenlediği saldırılarda en az 17 Filistinli öldü

2024-03-02 05:43 - Dünya

Trump, emlak dolandırıcılığı davasının temyiz sürecinde 100 milyon dolar teminat yatırmayı önerdi

2024-02-29 01:03 - Dünya

İlgili Haberler

Altının gramı 5 bin 541 liradan işlem görüyor

15:02 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi eylülde azaldı

14:23 - Ekonomi

Japonya'nın tahvil piyasasında ekonomik paket endişeleri öne çıkıyor

14:07 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Gıda ve su israfıyla mücadelede güçlü mesajlar vermeye devam edeceğiz

13:52 - Ekonomi

Dağlıoğlu: Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin finans alanında ağırlığını artıracağını öngörüyoruz

13:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Eski Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu'na kamu zararı iddiasıyla 86 milyon lira zimmet çıkarıldı

15:12 - Gündem

Kremlin: Rusya-ABD arasında Ukrayna krizinin çözümüne dair istişareler yürütülmüyor

15:07 - Dünya

Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026'da iki kez yapılacak

15:03 - Gündem

İzmit Körfezi'nden 7 bin 90 metreküp atık ayrıştırıldı

14:57 - Gündem

Çin Başbakanı Li, Afrika ülkesi Zambiya'yı ziyaret ediyor

14:53 - Dünya