Ukrayna'da askerler, Zaporijya yönünde yoğun savaş eğitiminden geçiyor

Ukrayna'da Zaporijya yönünde Ukrayna ordusunda yer alan askerlere çeşitli taktiklerle yoğun savaş eğitimi veriliyor.

Dünya - 2 yıl önce

Zaporijya
Rusya ile Ukrayna arasında savaş 24 Şubat 2022'den beri devam ederken Zaporijya yönündeki cephe yakınlarında oluşturulan askeri eğitim merkezinde faaliyetler sürüyor.
Bölgede konuşlanan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 108. Bölgesel Savunma Tugayına bağlı merkezde Ukraynalı askerler, çeşitli silahlarla atış yaparak ve siperlerde savaş taktikleri kullanarak yoğun eğitimden geçiyor.

Eğitim kapsamında savaş yeteneklerini güçlendiren askerlerin bazıları orduya yeni katılırken, diğerleri ise çatışmaların sürdüğü bölgelerde görev yapıyor.
Bölgede bulunan AA ekibi, savaş eğitimi sürecini görüntüleyerek askeri yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı.

"Eğitim kapsamında öğretilen unsurlar askerlerin hayatını koruyacak"

108. Bölgesel Savunma Tugayı'nda subay Sergiy Meşko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, standart operasyonel süreci kapsamında askerlere eğitim verildiğini belirterek, "Askerlerin eğitimden geçmesi bizim için önemli. Eğitimi veren çeşitli birliklerin başındaki çavuşlara güveniyoruz. Eğitim kapsamında öğretilen unsurlar askerlerin hayatını koruyacak ve savaştaki hedefleri yerine getirmesine yardımcı olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Eğitim kapsamında askerlere çeşitli savaş taktikleri gösterildiğini aktaran Meşko, "Siperlerde savaş taktiği öğretiliyor. Askerler 2 grup şeklinde bu taktiği uyguluyor. Gruplardan biri siperi savunurken diğeri ele geçirmeye çalışıyor. Bu esnada karşılaşabilecekleri çeşitli engeller de askerlere gösteriliyor. Diğer yandan askerler, büyük kalibreli Browning tüfeği ve kapalı pozisyonlarda çeşitli tüfeklerle atış yapıyor. Bunlar, standart operasyonel sürecin unsurlarıdır." diye konuştu.

Eğitimin önemine işaret eden Meşko, askerlerin ileride öğrendikleri taktikleri çatışma alanında kullanabileceklerini dile getirerek, "Askerlerin morali yüksek. Çünkü onlar kendi topraklarını savunuyor. Askerlerimiz ne için savaştığını biliyor. Arkamızda ailelerimiz var. Görevimiz de askerlerin yeteneklerini tespit ederek savaş esnasında ordu için yararlı olmalarını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.
Subay Meşko, yeni bir Ukrayna ordusu inşa etme yönünde adımlar attıklarını ve bunun için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

"Askerlerin, ölmemesi için sürekli hazırlıklı olunması gerekiyor"

Eğitim veren Ukraynalı "Svat" kod adlı asker de çatışmalarda yer alan askerlerin savaş yeteneklerini kaybetmemek için sürekli eğitim görmesi gerektiğini belirterek, "Savaşta her askerin iki yolu var: ya savaşıyor ya da ölüyor. Askerlerin, ölmemesi için sürekli hazırlıklı olunması gerekiyor." dedi.

Bazı askerlerin eğitim sürecinde hatalar yaptığını, ancak bunların tekrar edilmemesinin gerektiğini vurgulayan Svat, şu şekilde devam etti:
"Siperlerdeki savaş taktiğinin en önemli unsuru askerler arasındaki iletişim. Eğer askerler kendi aralarında iletişim kuramıyorsa, emir veremiyorsa ve süreci yönetemiyorsa hedefe varamazlar. Herkesin ne yaptığını bilmesi, hareket etmesi gerekiyor. Yerinde durdun mu ölürsün. Askerlerin kendilerinden ve attıkları adımlardan emin olması gerekiyor. Emin olan şehri ele geçirir. Eğitim de savaş esnasındaki görevlerin yerine getirilmesini sağlıyor."
Kendisinin Donetsk bölgesindeki çatışmalarda yer aldığını aktaran Svat, savaş esnasında edindiği deneyimlerini askerlere aktardığını dile getirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da yağışın da etkisiyle trafikte yoğunluk oluştu

2023-10-18 19:14 - Asayiş

Türkiye'nin sofralık zeytin ihracatı 184,5 milyon doları buldu

2023-10-15 13:13 - Ekonomi

Bakan Yerlikaya, Narkogüç Operasyonu'nda 31 ilde 208 şüphelinin yakalandığını açıkladı

2023-10-18 16:08 - Asayiş

Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı kişi Kosova'da yakalandı

2023-10-17 19:08 - Dünya

Göç yolunda yaralanan kuşlara milli parktaki merkezde bakılıyor

2023-10-13 11:52 - Çevre-Hayat

Filistin'de hayatını kaybedenler için ülke genelinde gıyabi cenaze namazı kılındı

2023-10-18 14:53 - İslam-Hayat - Ramazan 1447

İsrail'in Gazze'deki hastaneye saldırısı Sivas ve Niğde'de protesto edildi

2023-10-18 01:03 - Dünya

SPK 2 şirketin halka arzını onayladı

2023-10-12 21:09 - Ekonomi

Ukrayna'da askerler, Zaporijya yönünde yoğun savaş eğitiminden geçiyor

2023-10-19 14:43 - Dünya

ABD'nin başkenti Washington'da Geleneksel Türk Festivali düzenlendi

2023-10-16 08:52 - Magazin

İlgili Haberler

İran'dan, Arap ülkelerine 10 günde 3 bin 95 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirildi

05:12 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Amerikalılarla tekrar müzakerenin masada olacağını sanmıyorum

03:42 - Dünya

Bahreyn: İran'ın, başkent Manama'ya düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:38 - Dünya

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rum liderin Türkiye ile ilgili söylemlerini şiddetle kınadı

01:33 - Dünya

Suudi Arabistan: Ülkenin güneydoğusundaki petrol sahası Şeybe'yi hedef alan 12 İHA düşürüldü

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'dan, Arap ülkelerine 10 günde 3 bin 95 füze ve İHA saldırısı gerçekleştirildi

05:12 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: Amerikalılarla tekrar müzakerenin masada olacağını sanmıyorum

03:42 - Dünya

Bahreyn: İran'ın, başkent Manama'ya düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

03:38 - Dünya

KKTC Dışişleri Bakanlığı, Rum liderin Türkiye ile ilgili söylemlerini şiddetle kınadı

01:33 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü

00:53 - Siyaset