?>

Ukrayna ve Filistinli Steam eğitmenleri TEKNOFEST'te çocuklarla buluşuyor

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katılan Ukrayna ve Filistinli eğitmenler, bilim, teknoloji, mühendislik, matematik ve sanat etkinlikleriyle çocuklarla buluşuyor.

Teknoloji - 1 yıl önce

Adana

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olarak yer aldığı TEKNOFEST Adana'da, eğitici atölye çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Adana Havalimanı'ndaki etkinlik alanında oluşturulan Bilim Sokağı'nda tasarımdan matematiğe, sanattan bilime kadar çok sayıda atölye çalışması yapılıyor.

Atölye çalışmalarına Filistin'den 3 ve Ukrayna'dan da 2 bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitmeni de katılıyor.

Ülkelerindeki teknoloji ve bilim alanında faaliyet gösteren Lviv Open Lab'ta koordinatör Anastasiia Martyniuk ve proje yöneticisi olarak çalışan Mariana Leskiv, etkinlik alanındaki matematik atölyesinde yap-boz parçalarıyla çocuklara matematik-mantık eğitimi veriyor.

Filistin'den katılan 3 STEM eğitmeni de tasarım atölyesinde sanat yoluyla çocuklara kelebek, kuş gibi hayvanların kağıttan hareketlerinin canlandırmasını anlatıyor.

Atölyelerde çocuklar, eğitmenlerin verdiği modelleri de yapmaya çalışıyor.

"Festivalimizde TEKNOFEST'i örnek alıyoruz"

Koordinatör Anastasiia Martyniuk, AA muhabirine, TEKNOFEST'te bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Ukrayna'da STEM eğitiminin önemli ve popüler olduğunu anlatan Martyniuk, "Bildiğiniz üzere Ukrayna'da savaş devam ediyor. Henüz ve bu koşular altında ders, eğitim vermenin zor ancak yine de buna rağmen çabalıyoruz." dedi.

Martyniuk, kendi kurumlarının da bilim, teknoloji alanında eğitimler verdiğini söyledi.

TEKNOFEST'e değinen Martyniuk, "TEKNOFEST, yalnızca Türkiye'de değil dünya üzerinde en büyük teknoloji festivallerinden bir tanesi. Biz de kendi festivalimizde TEKNOFEST'i örnek alıyoruz. Burada işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenip, kendi etkinliğimizde de uygulamaya çalışacağız." diye konuştu.

Mariana Leskiv de savaş nedeniyle ülkelerinde eğitimle ilgili sıkıntılar bulunduğunu, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) aracılığıyla savaş alanından taşınan çocuklara ulaşmak için proje geliştirdiklerini söyledi.

TEKNOFEST'te matematik atölyesinde mantık anlattığını ifade eden Leskiv, şöyle konuştu:

"Buraya Ukrayna'yı ve kendi vakfımızı temsil etmek için geldik. Aynı zamanda buradaki görevlilere yardımcı oluyoruz. Çocukları önce bir süre gözlemleyip nasıl yaptıklarına bakarak bilmedikleri alanda yardımcı oluyorum. Öğrendiğim bazı Türkçe kelimeler ve cümlelerle çocuklarla bizzat etkileşime girip hatalarını düzeltiyorum."

Filistin'den katılan 3 STEM eğitmeni de TEKNOFEST kapsamında bir araya geldikleri çocuklarla çeşitli sanatsal çalışmalar yapıyor.

Savaş coğrafyasındaki ülkeler TEKNOFEST'te

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Eğitim ve AR-GE Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Melek Yaşar, Bilim Sokağı'nda Türkiye'den çok farklı bilim merkezlerinin yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da bilim merkezlerinin festivale katıldığını anlatan Yaşar, şunları kaydetti:

"Ukrayna'dan ve Filistinliler bilim merkezlerindeki görevliler şu an burada Türkiye'deki öğrencilerimize eğitim veriyorlar. Biz özellikle savaş coğrafyasındaki ülkelerin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarına katkı sağlamak için sürekli olarak iletişimdeyiz. Onların çalışmalarının durmaması, devam etmesi için çalışmalarımızı sürekli devam ettiriyoruz. TEKNOFEST'te de kendilerini ağırlayarak bu çalışmalarına destek vermeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'de 8. hafta maçlarının hakemleri açıklandı

2024-10-02 15:08 - Spor

Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-16 hazırlık eğitimi mezuniyet töreni yapıldı

2024-09-27 18:58 - Gündem

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'nın Kuzey Kanalı geçişi başladı

2024-09-28 10:53 - Spor

İranlı Entekhab Grubu, RF Vladimir bölgesinde Türk Vestel'i almak istiyordu, fakat…

2024-10-02 18:20 - Özel Haber

Kanak Senatör Xovie, Yeni Kaledonya için tek çarenin bağımsızlık olduğuna inanıyor

2024-09-30 12:33 - Dünya

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın Antalyaspor'a konuk olacak

2024-09-28 09:58 - Spor

İsrail'in 360 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 615'e yükseld

2024-09-30 12:58 - Dünya

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nun yapım çalışmaları hızla sürüyor

2024-09-29 17:43 - Ekonomi

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Washington'da Türk basın mensuplarıyla buluştu

2024-10-03 03:53 - Dünya

Hizbullah: Yeni liderimizi yakında seçeceğiz

2024-09-30 13:38 - Dünya

İlgili Haberler

Yapay zeka orman yangınlarına müdahaleye hız kazandırdı

11:43 - Teknoloji

ALTAY Tankı'nın kalbi yerli BATU Güç Grubu ile atacak

11:12 - Teknoloji

ALTAY Tankı’nın seri üretiminde 2026 sonundan itibaren yerli güç grubuna geçilmesi planlanıyor

20:44 - Teknoloji

ALTAY Tankı'nın vurucu gücü MKE'den

12:57 - Teknoloji

Milli Hücumbot'un ilk bloku kızağa alındı

16:43 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Çekya, Gazze ve Lübnan saldırılarında görev yapan İsrailli askeri sınır dışı etti

15:12 - Dünya

İspanya hükümeti, HÜRJET'in satın alımını onayladı

14:32 - Dünya

Vietnam'da sel ve heyelanlar nedeniyle 10 kişi öldü

14:27 - Dünya

Marmaray 12 yılda 1,4 milyarı aşkın yolcuya hizmet verdi

14:17 - Gündem

UNESCO Genel Konferansı'nın yapılacağı Semerkant, tarihindeki en büyük etkinliğe hazırlanıyor

13:53 - Dünya