?>

İsrail'in 360 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 615'e yükseld

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 615'e yükseldi.

Dünya - 1 yıl önce

Gazze/Ramallah

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 360 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde düzenlediği saldırılarda 20 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 108 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 615'e, yaralı sayısının da 96 bin 359'a çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Saldırılarda bir gazeteci daha yaşamını yitirdi

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ekim 2023'ten beri İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırıda, İngilizce yayın yapan birkaç medya kuruluşunda çalışan gazeteci Vefa Ali el-Adeyni'nin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen gazetecilerin sayısının 174'e yükseldiği bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gazetecileri hedef alması kınandı ve gazetecilerin öldürülmesinden İsrail yönetiminin sorumlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca uluslararası topluma ve medyayla ilgili uluslararası kuruluşlara "Filistinli gazetecileri öldürmeyi bırakması için İsrail'e caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçilmesi" çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerine baskınlar düzenledi

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus, Tulkerim ve Kalkilya kentlerine baskınlar düzenledi.

Nablus kenti ile Asker Mülteci Kampı'na gerçekleştirilen baskınlarda İsrail askerleriyle Filistinliler arasında arbede yaşandı.

İsrail ordusu baskın sırasında gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanırken Filistinli gençler ise taş atarak karşılık verdi.

İsrail askerleri baskın sırasında 2 Filistinliyi gözaltına aldı.

Kalkilya'nın çeşitli mahallelerine düzenlenen baskınlarda dükkanlar ve evlerde arama yapıldı.

İsrail askerleri Ramallah'ta da başta Silvad olmak üzere çeşitli beldelerde düzenlediği baskınlarda Filistinlileri gözaltına aldı.

Beytüllahim yakınlarındaki Tuku beldesindeki evlere baskın düzenleyen İsrail askerleri, en az 10 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail ordu güçleri ayrıca Selfit, Cenin ve El Halil kentlerine de baskınlar düzenledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'nda F-16 hazırlık eğitimi mezuniyet töreni yapıldı

2024-09-27 18:58 - Gündem

Kanak Senatör Xovie, Yeni Kaledonya için tek çarenin bağımsızlık olduğuna inanıyor

2024-09-30 12:33 - Dünya

Adana Demirspor'da Michael Valkanis dönemi sona erdi

2024-09-23 14:03 - Spor

İsrail'in 360 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 41 bin 615'e yükseld

2024-09-30 12:58 - Dünya

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de yarın Antalyaspor'a konuk olacak

2024-09-28 09:58 - Spor

Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nun yapım çalışmaları hızla sürüyor

2024-09-29 17:43 - Ekonomi

Balkan rekabet otoriteleri İstanbul'da bir araya geldi

2024-09-30 12:18 - Ekonomi

Çin, kıtalar arası balistik füze testiyle küresel güç denklemindeki etkisini hatırlatıyor

2024-09-28 13:27 - Dünya

Trabzonspor galibiyet hasretini sürdürdü

2024-09-23 22:48 - Spor

İş seyahati bahanesiyle ailesini ihmal eden koca boşanma davasında kusurlu sayıldı

2024-09-24 12:03 - Gündem

İlgili Haberler

Domuz karaciğeri naklinden yeni köpekbalığı türü keşfine ekimin bilimsel gelişmeleri

12:28 - Dünya

Gidecek yeri olmayan Filistinli aile evlerine düşen "patlamaya hazır" bombayla yaşıyor

12:12 - Dünya

Çin Devlet Başkanı Şi'den APEC ülkelerine ekonomide açıklık ve kapsayıcılık çağrısı

11:57 - Dünya

Afrika'nın güneybatı ucunda bir dünya mirası: Cape Flora Krallığı

11:52 - Dünya

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze için Mısır'ın Ariş kentine 20 tır insani yardım gönderdi

11:48 - Dünya

Günün Manşetleri

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gözler yıldız golcülerde

12:43 - Spor

Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde 141. randevu

12:38 - Spor

Türkiye İsrafı Önleme Vakfından Dünya Tasarruf Günü'nde kaynakları koruma çağrısı

12:32 - Gündem

Domuz karaciğeri naklinden yeni köpekbalığı türü keşfine ekimin bilimsel gelişmeleri

12:28 - Dünya

İSEDAK 41. Bakanlar Toplantısı yarın İstanbul'da başlayacak

12:23 - Ekonomi