?>

Ukrayna topçu birlikleri, Donetsk cephesindeki en yoğun savaş faaliyetini yürütüyor

Ukrayna'da 11 ayı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı'nda en sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinde topçu sistemleri aktif olarak kullanılıyor.

Dünya - 2 yıl önce

Donetsk

Ukrayna'da sonbahardan beri çatışmalar Donetsk cephe hattında yoğunlaşırken, Luhansk, Herson, Harkiv, Zaporijya ve diğer bölgelerde de iki ordu arasında savaş devam ediyor.

Rus ordusu özellikle Donetsk bölgesine bağlı Bahmut ve Ugledar şehirlerini ele geçirmek için saldırılarını arttırdı.

Ukrayna ordusu ise diğer silahlarla beraber topçu sistemlerini de aktif şekilde kullanarak Rus güçlerinin bölgedeki ilerleme girişimlerini durdurmaya çalışıyor.

Her iki ordunun savaş uçakları, helikopterler, tank ve zırhlı araçlar gibi çeşitli ağır silahları kullandığı cephe hattında Ukrayna topçu bataryaları da görev yapıyor.

Çoklu roketatar sistemlerinden gece ve gündüz atışlar yapılıyor

AA ekibi, Donbas cephesinin bazı noktalarında yoğun faaliyetlerini sürdüren Ukrayna ordusuna ait 59. Motorize Piyade Tugayı ve 35. Ayrı Deniz Tugayı'na bağlı topçu birliklerinin savaş faaliyetlerini görüntüledi.

Sık sık dumanların yükseldiği, ağır patlama ve silah seslerinin duyulduğu cephe hattında, Ukrayna ordusunun yoğun hareketliliği devam ediyor.

Oldukça hareketli cephenin bir noktasında görev yapan 59. Ayrı Motorize Piyade Tugayı'na ait "Grad" çoklu roketatar sistemi ve 152-mm obüs Msta-B'den (2А65) Rus ordusunun mevzilerine yönelik yoğun atışlar yaptığı görüldü.

Söz konusu tugaya bağlı "Grad" bataryası birliğinin komutanı 48 yaşındaki Roman, AA muhabirine topçu sistemlerinin cephedeki faaliyetlerini anlattı.

Güvenlik nedeniyle soyadını belirtmeyen Roman, asıl amaçlarının cephedeki Ukraynalı piyadeler için destek atışları yapmak olduğunu belirtti.

Ayrıca düşmana ait tank ve diğer zırhlı araçlara yönelik de atış yaptıklarını kaydeden Roman, "Donetsk cephesinde yoğun çatışmalar devam ediyor. Şimdilik Bahmut ve Ugledar en sıcak çatışmaların yaşandığı yerler. Donetsk'in diğer noktalarında da aktif çatışmalar sürüyor." dedi.

"Burada çok sıcak çatışmalar var"

Rus ordusuna ait hedeflere yönelik her gün atış yapan 35. Ayrı Deniz Tugayının emrinde görev yapan "Grad" bataryası komutanı 24 yaşındaki Dima ise her gün sahada olduklarını aktardı.

Savaşın devam ettiği ülkesinde en sıcak noktanın şimdilik Donetsk cephesi olduğuna dikkati çeken Dima, "Ülkemizin topraklarını savunuyoruz. Orduya hizmete başlayalı 3 yıl oldu. Orduya katıldığımdan bu yana topçu bataryasında görev yapıyorum." diye konuştu.

Soyadını belirtmek istemeyen Dima, cephedeki topçu sistemleri faaliyetlerini anlatarak, "Gece ve gündüz görevdeyiz. Topçu sistemleri her gün faaliyet sürdürüyor. Burada çok sıcak çatışmalar yaşanıyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Haksız 0,1 puan bile istemiyorum'

2023-01-24 00:02 - Spor

Çin, Japonya'ya vizeleri yeniden başlattı

2023-01-29 17:56 - Dünya

Antarktika'dan Londra büyüklüğünde bir buz dağı koptu

2023-01-25 15:30 - Dünya

Tokyo'da enflasyon son 41 yılın en yükseğinde

2023-01-27 08:09 - Dünya

Avrupa'nın en büyük mobilya fuarı İstanbul'da başladı

2023-01-24 17:18 - Ekonomi

Türk Silahlı Kuvvetleri gövde gösterisine hazırlanıyor

2023-01-25 14:02 - Gündem

Ticaret Bakanı Muş'un Venezuela'daki temasları

2023-01-25 08:49 - Gündem

Türkiye mezunu Boşnaklar, Türkiye'de üniversite okumanın ayrıcalıklı olduğunu düşünüyor

2023-01-29 11:39 - Çevre-Hayat

Borsa İstanbul'da gong Mackolik için çaldı

2023-01-26 13:29 - Ekonomi

Kızılcahamam'ın hafta sonu ziyaretçilerine kar sürprizi

2023-01-29 16:18 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Musk, ABD'lilerin yeni siyasi parti isteyip istemediklerine yönelik anketin sonuçlarını açıkladı

01:07 - Dünya

İsrail'de binlerce gösterici, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteri yaptı

00:57 - Dünya

İsrail, Hamas'ın ateşkes önerisinde değişiklik yapmak istediğini iddia etti

00:53 - Dünya

İsrail ordusu, yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı'nda Filistinlilerin evlerini yıkıyo

00:27 - Dünya

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile savaşın ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı

23:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Sapanca Gölü'nde mahsur kalan 17 kişi jandarma ekiplerince kurtarıldı

09:17 - Gündem

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Real Madrid, yarı finale yükseldi

09:13 - Spor

Karantina -Sami Mert yazdı-

06:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Azerbaycan-Rusya’ açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

06:04 - Özel Haber

Kimin hırsızlığı daha büyük? -Barbaros Nasün yazdı-

01:51 - En Son Yazılar