?>

Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan Honaz Tüneli açılıyor

Ege ile Akdeniz bölgelerindeki çok sayıda kenti birbirine bağlayan Denizli'deki çevre yolu projesinin en zor etabı olan Honaz Tüneli bugün açılıyor.

Gündem - 3 yıl önce

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri arasında geçit konumunda olan Denizli'nin, sanayi, ticaret, tarım ve ihracattaki önemine işaret edildi.

Bakan Karaismailoğlu, Honaz Tüneli'nde incelemelerde bulundu

Kentin aynı zamanda her yıl 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırladığı kaydedilen açıklamada, "İzmir-Aydın, İstanbul-Akhisar-Buldan ve Afyon-Uşak istikametinden gelip Antalya, Muğla ve Çardak istikametine giden transit taşıt trafiği mevcut durumda Denizli şehir merkezinden geçmektedir. Özellikle yaz aylarında artan trafik yüküyle birlikte şehir içinde trafik yoğunluğu oluşmaktadır. Denizli'nin şehir içi ve transit trafik akışının düzenlenmesi çalışmaları kapsamında Denizli Çevre Yolu 32 kilometre uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında projelendirildi." ifadelerine yer verildi.

Çevre yolunun 18 kilometrelik birinci kısmının daha önce açıldığı anımsatılan açıklamada, ikinci kısmının da bugün hizmete sunulacağının altı çizildi. Yolun ikinci kısım çalışmaları kapsamında Honaz Tüneli'nin 2 bin 640 metre uzunluğunda çift tüplü olarak inşa edildiği vurgulandı.

Çevre yolunun ikinci kısmı ile Honaz Tüneli'nin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun teşrifleriyle yapılacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Projelerimizin hizmete açılmasıyla Denizli'nin çevre yolu ağını tamamlıyoruz. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere ülkemizin pek çok önemli merkezinin Denizli üzerinden gerçekleştirecekleri seyahatleri, çevre yolu ile hızlı ve zaman kaybetmeksizin sağlanacaktır. Mevcut yol ile 28 kilometrelik şehir geçişi, 14 kilometreye düşecektir. Bayram ve yaz dönemlerinde 45 dakika süren şehir geçişi de 10 dakikaya inecektir. Transit trafiğin Denizli şehir merkezinden çıkarılmasıyla, günde ortalama 30 binden fazla aracın geçiş yaptığı şehir içindeki trafik yoğunluğu rahatlayacak, trafik güvenliği ve sürüş konforu artırılacaktır."

Aydın-Denizli Otoyolu çalışmalarının da sürdüğü aktarılan açıklamada, iki önemli kara yolu projesiyle Denizli'nin ulaşım standardının yükseleceği bilgisi verildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yarıyıl tatili etkinlik planlamasına çocuk-ebeveyn ortak karar vermeli

2023-01-22 11:14 - Çevre-Hayat

İtalya'da akaryakıt istasyonu çalışanları greve başladı

2023-01-25 09:52 - Dünya

ABD'de yeni konut satışları 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı

2023-01-26 20:04 - Ekonomi

Kanada'da 66 yeni potansiyel çocuk mezarı daha tespit edildi

2023-01-26 09:18 - Dünya

Erzurum'daki Arabakırığı Kanyonu bozulmamış doğasıyla dağcıların rotasında

2023-01-23 12:22 - Çevre-Hayat

Sevimli ev kedisi 'Tarçın' Çıldır Gölü'nün buz kaplı yüzeyiyle tanıştı

2023-01-24 12:28 - Magazin

AK Parti Sözcüsü Çelik: 6'lı masa Cumhurbaşkanı adayını muhtemelen temmuzda açıklayacak

2023-01-25 18:03 - Siyaset

İstanbul'a hafta sonu kuvvetli yağmur geliyor

2023-01-25 12:03 - Gündem

Alanya'da orman yangını başladı

2023-01-27 23:14 - Gündem

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili 2 şüpheli daha tutuklandı

2023-01-26 19:21 - Gündem

İlgili Haberler

Tarım ve Orman Bakanlığı ekimde 125 bin 572 gıda denetimi yaptı

14:18 - Gündem

AJet, Ankara'dan Bağdat'a sefer başlattı

13:48 - Gündem

Kapıkule'deki tır kuyruğu sorunu Valiliğin "gurbetçi otoparkı"nı açmasıyla çözüldü

13:43 - Gündem

Kocaeli'de 7 katlı apartmanın çöktüğü bölgede çalışmalar sürüyor

13:38 - Gündem

YÖK'ten Dışişleri Bakanı Fidan'ın yükseköğretimine ilişkin açıklama

13:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Konyaspor'da Recep Uçar dönemi iç saha yenilgileriyle sona erdi

14:27 - Spor

Fitch Ratings'ten Türkiye'deki döviz rezervlerinde iyileşme vurgusu

14:22 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı ekimde 125 bin 572 gıda denetimi yaptı

14:18 - Gündem

Ticaret Bakanlığı ekim ayı veri bültenini yayımladı

14:12 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Türkiye ve Kamboçya işbirliğine dayalı projeler geliştirmeyi hedefliyor

14:08 - Ekonomi