?>

Ukrayna: Rus güçleri, son 24 saatte Ukrayna’ya 3 hava, 3 roket saldırısı düzenledi

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun son 24 saatte Ukrayna’ya 3 hava, 3 roket saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte savaşla ilgili yaşanan gelişmeler paylaşıldı.

Rus ordusunun Ukrayna'ya saldırılarına devam ettiği belirtilen açıklamada, "Rus güçleri, son 24 saatte 3 hava ve 3 roket saldırısı düzenledi. Ayrıca çoklu fırlatma roket sistemiyle 20’den fazla saldırı gerçekleştirildi. Harkiv, Donetsk ve Herson bölgelerinde sivil altyapı hasar gördü." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Rus güçlerinin Liman ve Bahmut yönlerinde "büyük" kayıplar verdiği, Avdiyivka ve Novopavlovsk yönlerinde de "başarısız" operasyonlar yürüttüğü ileri sürüldü.

Rus askerlerin Kupyansk ve Zaporijye yönlerinde daha önce ele geçirilen hatları savunduğuna işaret edilen açıklamada, "İşgalciler, Herson bölgesinde Ukrayna birliklerinin mevzilerini ve sivil tesisleri, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde bazı yerleşim birimlerini bombalamaya devam etti." denildi.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinin gün içinde Rus ordusuna ait teçhizat ve silahların yoğunlaştığı bölgelere 9 saldırı, uçaksavar füze sistemlerinin pozisyonlarına 2 saldırı düzenlediği bilgisi paylaşılan açıklamada, "Ukrayna füze ve topçu birlikleri de Rus güçlerinin yoğunlaştığı 9 bölgeyi ve 1 mühimmat aracını vurdu." ifadesine yer verildi.

Rusya, Donetsk bölgesindeki Blagodatnoye yerleşim birimini ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Blagodatnoye yerleşim biriminin Rus birliklerince kontrol altına alındığını bildirdi.

Ukrayna ordusunun kayıplar verdiğini ileri süren Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait 381 uçak, 206 helikopter, 2 bin 987 insansız hava aracı, 402 hava savunma füze sistemi, 7 bin 691 tank ve zırhlı araç, 997 çok namlulu roketatar, 3 bin 970 obüs ve havan topu, 8 bin 229 özel askeri araç yok edildi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde tarih yazıyor

2023-01-29 12:14 - Spor

Ukrayna'dan Afganistan'a tahıl götüren 5'inci geminin İstanbul'daki denetimleri

2023-01-27 11:57 - Gündem

Türkiye'den BM Güvenlik Konseyi'nin Barış Gücü kararına tepki:

2023-01-30 19:57 - Gündem

Çekmeköy'de "Hamsi Festivali ve Formulaz Yarışları"

2023-01-29 17:03 - Magazin

Basketbol: Haftanın programı

2023-01-27 10:57 - Spor

Küresel piyasalar kritik haftaya temkinli başladı

2023-01-30 09:10 - Ekonomi

İsrail hükümeti "işgal yasasını" Meclisten geçirdi

2023-01-25 15:16 - Dünya

İran'ın Hoy kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem

2023-01-28 21:58 - Dünya

TEM Otoyolu’nda seyir halindeki İETT otobüsü yandı

2023-01-29 08:22 - Asayiş

Başkentte kar yağışı gece saatlerinde etkisini artırdı

2023-01-31 07:09 - Gündem

İlgili Haberler

İngiltere'de iktidar partisi üyeleri hükümeti Gazze'de soykırımı kabul etmeye çağırdı

20:58 - Dünya

Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Beyaz Saray'da kabul etti

20:08 - Dünya

BM yaptırımlarının yeniden devreye girmesiyle İran’da ekonomik kaygılar derinleşiyor

17:58 - Dünya

Gazze’de yetersiz beslenme sonucu 12 kiloya düşen 7 yaşındaki May yürüme yetisini kaybetti

17:02 - Dünya

Trump: ABD dışında yapılan tüm filmlere yüzde 100 tarife uygulayacağım

16:37 - Dünya

Günün Manşetleri

Beşiktaş, Kocaelispor'u mağlup etti

22:17 - Spor

İtalya Başkonsolosluğu'nda 'MeeTürkItaly' paneli gerçekleştirildi

21:47 - Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'den penaltı yorumu

21:01 - Spor

İngiltere'de iktidar partisi üyeleri hükümeti Gazze'de soykırımı kabul etmeye çağırdı

20:58 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ve Macaristan parlamenterleri arasındaki dostluk maçını izledi

20:48 - Siyaset