?>

Ukrayna, Challenger 2 tanklarını teslim aldığını açıkladı

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, İngiltere’nin tedarik ettiği Challenger 2 tanklarının ülkesine getirildiğini duyurdu.

Dünya - 3 yıl önce

Kiev

Reznikov, sosyal medya hesabından Batı’nın "tank koalisyonu" çerçevesinde Ukrayna’ya sağlanan tanklara ilişkin açıklama yaptı.

"İngiltere'nin tedarik ettiği Challenger 2 tankları ülkemize yeni geldi." diyen Reznikov, tanklar için İngiltere yönetimine ve halkına teşekkür etti.

Bakan Reznikov, tankların test sürüşünün yapıldığını ve yakında bunların savaştaki görevlerine başlayacağını belirtti.

"Rusya, Ukrayna’ya 15 İHA ile saldırdı"

Öte yandan Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun son bir günde 24 hava, 12 füze saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Rusların "sivillere yönelik terör" taktiğini uyguladığı ileri sürülen açıklamada, "Dün Donetsk bölgesinin Slovyansk şehrinin altyapısına düzenlenen füze saldırısı sonucu siviller öldü ve yaralandı." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, Herson bölgesinin Berislav şehrinde Rusların gerçekleştirdiği hava saldırısında bir sivil tesisin hasar gördüğü bildirildi.

Rusya’nın gece insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırdığı, bunlardan 14’ünün Ukrayna güçlerince düşürüldüğü ifade edildi.

"Çeşitli tahminlere rağmen Bahmut’u tutuyoruz"

Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, cephedeki durumu değerlendirdi.

Rusların ana çabalarını Bahmut yönünde yoğunlaştırmaya çalıştığını belirten Sırskiy, "Onlar şehri kordon altına alma ve ele geçirme girişimlerini sürdürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sırskiy, "Ordumuzun kahramanlığı ve profesyonelliği, becerikli ve koordineli eylemleri, manevra ve silahların etkin kullanımı sayesinde çeşitli tahminlere rağmen Bahmut’u tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ana hedeflerinin Rus ordusunun "üstün gücünü tüketmek ve ağır kayıplar vermek" olduğunu kaydeden Sırskiy, "Bu, Ukrayna topraklarının kurtarılmasını sağlayacak ve zaferimizi hızlandırmak için gerekli koşulları yaratacak." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da mide botoksu ameliyatı olan kişinin ölümüne ilişkin 2 kişi yakalandı

2023-03-24 14:57 - Asayiş

Trump, hakkında soruşturma yürüten savcıların görevden alınmalarını istedi

2023-03-23 23:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm çabalarımızın engellenmesine göz yummayacağız

2023-03-27 20:58 - Siyaset

Enkazdan çıkardığı malzemelerle çadırda ücretsiz kütüphane kafe kurdu

2023-03-27 12:57 - Çevre-Hayat

Halkbank Voleybol Takımı'nda gözler Şampiyonlar Ligi yarı finaline çevrildi

2023-03-26 14:27 - Spor

A Milli Futbol Takımı, İstanbul'daki son çalışmasını yaptı

2023-03-23 20:23 - Spor

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 14. yılında törenle anıldı

2023-03-25 18:02 - Siyaset

İstanbul'daki camilerde Ramazanın ilk cuma namazı kılındı

2023-03-24 15:58 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Ukrayna, Challenger 2 tanklarını teslim aldığını açıkladı

2023-03-28 12:33 - Dünya

Partisi Cumhur İttifakı'na katılan Erbakan, cumhurbaşkanı adaylığını sonlandırdı

2023-03-24 20:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Uluslararası Göç Örgütü: Sudan'ın Faşir şehrinde son iki günde 26 binden fazla kişi yerinden edildi

22:27 - Dünya

Gazze'de su kıtlığı ve 250 bin ton atık Filistin halkının sağlığını tehdit ediyor

22:08 - Dünya

Fransa'nın Karayipler'deki Guadeloupe Adası açıklarında 6,5 büyüklüğünde deprem

18:18 - Dünya

İsrail: Erdoğan liderliğindeki Türkiye, İsrail'e diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uyguladı

16:57 - Dünya

Almanya: Türkiye, birçok siyasi konuda muhatap olarak önemli rol oynuyor

16:47 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'in Bergama ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi

07:58 - Gündem

Depremin merkez üssü Sındırgı'da sağanak etkili oluyor

07:52 - Gündem

Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

07:27 - Gündem

Bakan Kurum: 24 Ekim itibarıyla tapusu olanlar Yüzyılın Konut Projesi’ne başvuramayacak

23:38 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

23:23 - Spor