UEFA'dan Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi kararıyla ilgili açıklama

UEFA, Avrupa Süper Ligi davasına ilişkin Avrupa Adalet Divanı kararının Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması anlamına gelmediğini açıklandı.

Spor - 3 yıl önce

İstanbul
UEFA'dan yapılan açıklamada, "Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararı, Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması veya doğrulanması anlamına gelmemektedir. Alınan karar, aslında UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde, önceden var olan ve zaten kabul edilmiş teknik bir eksiğin altını çizmektedir." denildi.
Açıklamada, "UEFA, kurallarının sağlamlığından ve özellikle bunların tüm Avrupa yasalarına uyduğundan emindir." ifadesi de yer aldı.

Avrupa Adalet Divanı'ndan Avrupa Süper Ligi kararı

Avrupa Adalet Divanı, bugün UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını karşı rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket ettiğine hükmetmişti.
Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, "FIFA ve UEFA kuralları, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmaktadır. Ama FIFA ve UEFA kurallarının; şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olmasıyla ilgili bir yapısı yok. FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına ilişkin kuralları, AB hukukuna aykırıdır." ifadeleri kullanılmıştı.

Avrupa Süper Ligi girişimi

İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri 19 Nisan 2021'de Avrupa Süper Ligi girişimini başlattıklarını açıklamıştı.
FIFA, UEFA ve spor kamuoyundan gelen sert tepkilerin ardından Real Madrid, Barcelona ve Juventus haricindeki 9 kulüp, bu organizasyondan çekildiklerini duyurmuştu. UEFA ve FIFA, oluşumdan çıkmayan 3 takımın, kendilerine bağlı organizasyonlardan ve ulusal liglerden çıkarılması, uluslararası maçlara oyuncu göndermesinin yasaklanması gibi yaptırımlarla karşılaşabileceği konusunda uyarmıştı.
Yaşananların ardından konu, Avrupa Adalet Divanı'na taşınmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Sergio Oliveira ameliyat edildi

2023-12-19 13:27 - Spor

Türkiye ve Macaristan arasında enerji işbirliği derinleşiyor

2023-12-18 23:58 - Ekonomi

Kerkük'te halk 18 yıl sonra yerel seçimler için sandık başında

2023-12-18 10:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan ziyareti iki ülke ticari ilişkilerine yeni rota çizecek

2023-12-16 12:17 - Gündem

"Hasarlı trafik kazalarında savcılık yerine sigorta şirketlerine başvurun" uyarısı

2023-12-14 16:28 - Gündem

Kuveyt'in Ankara Büyükelçiliğinde, merhum emir Şeyh Nevvaf için taziye defteri açıldı

2023-12-18 14:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macar mevkidaşı Novak ile görüştü

2023-12-18 16:47 - Dünya

Özel gıda kontrol laboratuvarı işleten bazı teşebbüslere rekabet soruşturması açıldı

2023-12-20 10:42 - Ekonomi

UEFA'dan Avrupa Adalet Divanı'nın Avrupa Süper Ligi kararıyla ilgili açıklama

2023-12-21 15:43 - Spor

FETÖ'nün yargısal darbe teşebbüsü: 17-25 Aralık

2023-12-17 11:33 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i İstanbul'a getirdi

22:22 - Spor

THF Mobil Uygulaması tanıtıldı

20:57 - Spor

Lionel Messi'den hayatını kaybeden babası için duygusal veda mesajı

20:38 - Spor

Fenerbahçe, Romelu Lukaku'yu kadrosuna kattı

20:02 - Spor

Dusan Vlahovic, Beşiktaş yolunda

19:13 - Spor

Günün Manşetleri

Trump, Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt'in ay sonunda görevinden ayrılacağını duyurdu

23:12 - Dünya

Gökyüzü meraklıları Perseid meteor yağmurunu izledi

22:53 - Gündem

AK Parti'de "Milli Dayanışma ve Vefa Buluşması" programı düzenlendi

22:47 - Gündem

Avrupa'da güneş tutulması büyük ilgiyle izlendi

22:43 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a saldırıları devam ediyor

21:58 - Dünya