?>

Ücretsiz ulaşıma Sayıştay engeli

Elazığ Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerinin ulaşım hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını sağlayan uygulama Sayıştay tarafından kaldırıldı.

Gündem - 9 yıl önce

Elazığ Belediyesi tarafından 1 Ocak 2015 yılı başlatılan ve Fırat Üniversitesi öğrencilerinin ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlandığı ELZ-KART, Sayıştay tarafından hukuka uygun bulunmadığı gerekçesi ile kaldırıldı. Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından uygulamadan faydalanan üniversite öğrencilerine de mesaj gönderilerek, 15 Temmuz 2016 itibari ile öğrencilerin kullandığı ulaşım kartlarının geçersiz olacağı bildirildi.

Öğrencilere gönderilen mesajda, "Elazığ Belediyesi olarak 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ilimizde bulunan Fırat Üniversitesi öğrencilerimize yönelik toplu taşıma vasıtalarımızdan ücretsiz yararlanma uygulamasını başlatmıştık. Bu hizmetimizle siz üniversite öğrencilerimiz ve aileleri üzerindeki ekonomik yükü bir nebze de olsa hafifletmek ve öğrenim hayatlarına katkı sunmayı hedeflemiştik. Belediyemizin bu amaçla başlattığı uygulamamız, Sayıştay Denetim Raporlarında, yürürlükteki yasalara uygun görülmemiş ve belediyelerin ürettikleri mal ve hizmetlerde sadece üniversite öğrencilerine yönelik bu ayrıcalığın hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırılması gerektiği resmi olarak tarafımıza bildirilmiştir" denildi.

Mesajın devamında ise, "Bizlerin iyi niyetle başlattığımız ve aralıksız 18 ay gibi uzun bir süre devam ettirdiğimiz Fırat Üniversitesi öğrencilerin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalandırılması uygulamasına yasal zorunluluk gereği 15 Temmuz 2016günü itibarıyla son vermek durumunda kaldığımızı bu tarihten sonra ücretsiz ELZ-KART'ların geçersiz olacağını üzülerek bildirir, başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Yunus Özhanlı

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Son kazancını ailesine götüremedi

2016-07-13 02:37 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK Personel Kanunu'nu onayladı

2016-07-13 23:57 - Siyaset

Kuruyemiş paketinde uyuşturucu ticareti polise takıldı

2016-07-13 11:34 - Asayiş

Turgay Şeren Florya’dan uğurlandı

2016-07-09 18:53 - Spor

Akdeniz'de 4.2’lik deprem

2016-07-14 01:57 - Gündem

Osmangazi Köprüsü'nde trafik akışı normale döndü

2016-07-08 17:02 - Gündem

Halk kayyuma izin vermezmiş !

2016-07-14 17:26 - Politika

Çanakkale’de ikinci orman yangını

2016-07-08 20:16 - Asayiş

Galatasaray’dan flaş Alex Telles açıklaması

2016-07-13 02:39 - Spor

Gökhan Gönül, Beşiktaş’ta ilk antrenmanına çıktı

2016-07-14 00:11 - Spor

İlgili Haberler

Ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

10:48 - Gündem

AYM'den "hasta mahremiyeti" kararı

10:42 - Gündem

Kırklareli'nde Kayalıköy Barajı'nın doluluk oranı yüzde 8'e düştü

10:38 - Gündem

Ümraniye'de 40 bin Türk bayrağı esnaf ve hanelere ulaştı

09:47 - Gündem

İzmir'in Foça ilçesinde 7 saat su kesintisi uygulanacak

21:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

10:48 - Gündem

AYM'den "hasta mahremiyeti" kararı

10:42 - Gündem

Kırklareli'nde Kayalıköy Barajı'nın doluluk oranı yüzde 8'e düştü

10:38 - Gündem

Bakan Uraloğlu'ndan Türkiye'nin küresel ticaretin adil olması için katkılarını sürdüreceği

10:33 - Ekonomi

ABD'nin Los Angeles kentindeki silahlı saldırıda 2 kişi öldü

10:27 - Dünya