?>

TVF Başkanı Üstündağ: Kızlarımız tarih yazmaya devam edecek

TVF Başkanı Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ertelenen Olimpiyat Oyunları'nda yer alma hakkı kazandığına dikkati çekerek, "Eminim ki kızlarımız, önümüzdeki yıl kaldıkları yerden tarih yazmaya devam edecek." dedi.

Spor - 5 yıl önce

ANKARA (AA) - Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, elde ettikleri başarıyla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın "kaldığı yerden devam edeceğine" inandığını söyledi.

Akif Üstündağ, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenmesi ve oyunlara kota almayı başaran A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın hedeflerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Açıklamasına "Türkiye'nin bir an önce sağlıklı, huzurlu, güneşli günlere dönmesini" dileyerek başlayan Üstündağ, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yaptığı görüşmelerin ardından Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 1 yıl ertelenmesine karar verdi. Tüm kamuoyunca beklenen bir karardı." dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu için tüm paydaşlarının güvenliği ve sağlığının "'her zaman, her koşulda, her şeyden" önce geldiğini vurgulayan Üstündağ, süreç boyunca bu hassasiyetle davrandıklarını ve bu doğrultuda kararlar aldıklarını belirtti.

"Önümüzü göremiyoruz"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın ertelenen Olimpiyat Oyunları'nda yer alma hakkı kazandığına dikkati çeken Üstündağ, şöyle devam etti:

"Eminim ki kızlarımız, önümüzdeki yıl kaldıkları yerden tarih yazmaya devam edecek. Olimpiyat Oyunları'nın ertelenmesiyle birlikte milli takım takvimimizde de değişikliğe gitmek zorundayız. Çalışmalarımıza şimdiden başladık ancak şu an gelinen noktada, önümüzü göremiyoruz."

"Kulüplerimizle sürekli istişare halindeyiz"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, voleybol liglerinin ertelenmesi ve alınacak kararlar konusunda "bütün kulüplerle sürekli istişare halinde" olduklarını dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapılan görüşmeler sonucunda liglerde müsabakaların geçen hafta ertelendiğini hatırlatan Üstündağ, "Bütün kulüplerimizle sürekli istişare halindeyiz, ülkemizin içinde bulunduğu durumu da değerlendirip, gelişmeleri takip ederek önümüzdeki günlerde bir karar vermek, bir neticeye varmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen herkese "geçmiş olsun" dilekleri ileten Üstündağ, "Şu anda voleybol camiasında bize ulaşan herhangi bir vaka yok, inşallah da olmaz." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Musa Samur

Haftanın Öne Çıkanları

Tarımsal üretime düşük faizli kredi

2020-03-25 18:12 - Ekonomi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Hiçbir endişeye mahal yoktur. Her türlü telafiyi de yaparız

2020-03-20 19:40 - Siyaset

Koronavirüse karşı hükümet ve bankalar ekonomiye ciddi bir destek sunuyor

2020-03-24 18:58 - Ekonomi

İki farklı Kovid-19 araştırmasına göre hastaların yüzde 40'ı hiç belirti göstermiyor

2020-03-25 16:17 - Sağlık

Kızı dağa kaçırılan baba evlat nöbetini İzmir'de sürdürüyor

2020-03-19 17:52 - Gündem

Düğün yapacaklar altındaki düşüşleri fırsat olarak görüyor

2020-03-24 14:32 - Ekonomi

TVF Başkanı Üstündağ: Kızlarımız tarih yazmaya devam edecek

2020-03-25 19:23 - Spor

Bakan Albayrak 'Anadolu Ajansı Özel Yayını'na katılacak

2020-03-19 17:22 - Ekonomi

Esed rejiminin alıkoyduğu on binlerce kişi Kovid-19'dan etkilenebilir

2020-03-19 17:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketini açıkladı

2020-03-18 22:22 - Gündem

İlgili Haberler

Fenerbahçe Yöneticisi Hakan Safi'den kongre değerlendirmesi

16:37 - Spor

A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın son 16 turundaki rakibi Hollanda oldu

15:58 - Spor

Belaruslu tenisçi Sabalenka, Çin Açık'tan çekildi

14:33 - Spor

CANLI - Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Sadettin Saran AA Spor Masası'nda soruları yanıtlıyor

13:08 - Spor

Sezona Süper Kupa'yla başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor'da hedef 3'te 3

12:57 - Spor

Günün Manşetleri

60 saniyede ekonomide bugün (17 Eylül 2025)

17:08 - Ekonomi

Türk Hava Yollarının İstanbul-Sevilla seferleri başladı

16:52 - Ekonomi

ÇAYKUR'dan su verimliliği çalışması

16:48 - Ekonomi

ABD'de mortgage faizleri düştü, başvurular arttı

16:42 - Dünya

Fenerbahçe Yöneticisi Hakan Safi'den kongre değerlendirmesi

16:37 - Spor