Tuz çuvalı taşırken halterde şampiyonluğa uzandı

Değirmende tuz çuvalları taşıyarak büyüyen Aydınlı Ayşegül Çakın, halterde yıldızlar dünya şampiyonluğuna ulaştı. - Anadolu Ajansı

Spor - 10 yıl önce

AYDIN - FERDİ UZUN

Aydın'da değirmende tuz çuvalları taşıyarak büyüyen Ayşegül Çakın, halterde azimli çalışmasıyla yıldızlar kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. 
Efeler ilçesinde hem okuluna gidip hem de Kemer Mahallesi'nde aile işletmesi olan değirmen ve bakkalda babasına yardım ederek hayatını sürdüren 17 yaşındaki Ayşegül Çakın, babasının yanında çalışırken küçüklüğünden beri taşıdığı tuz çuvallarından yola çıkarak başladığı halter sporunda elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor.
Ayşegül, babasının yanında çalışırken ikizi Burak Emre ile 2011 yılında televizyonda izledikleri bir halter müsabakası sonrası, "tuz çuvallarını taşıyorsam, halteri de kaldırabilirim." diyerek kardeşiyle birlikte bu spora yöneldi. 

Antrenörünün ilk kız öğrencisi oldu

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne giderek halter sporunu yapmak istediklerini anlatan ikizlerden Ayşegül, o güne kadar sadece erkek halterci çalıştıran antrenör Yunus Emre Demirtaş'ın çekimserliğini de istekli oluşuyla yenmeyi başardı.
Kısa sürede milli olarak uluslararası müsabakalarda boy göstermeye başlayan Ayşegül Çakın, Ankara Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak geçen yıl İsveç'te düzenlenen Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda elde ettiği yedinciliği, hırsı ve azmiyle bu yıl ekim ayında Malezya'da yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda birinciliğe taşıdı. 

"Daha iyi yerlere geleceğim"

Ayşegül Çakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haltere başlamasıyla okul, bakkal değirmen arasında geçen yorucu gündelik temposuna bir de halteri kattığını dile getirerek, "Çok yorucu geçiyordu. Sabah erken kalkıp okula gidiyordum. Öğleden sonra da 5'e kadar babama yardım ediyordum. Sonra da antrenmana gidiyordum. Bu dönemde insan bazen bırakmayı düşünüyor ama ben hayallerimden hiçbir zaman vazgeçmedim.Tüm zorluklara rağmen başardık. Allah’ın izniyle daha iyi yerlere geleceğim." dedi. 
Halterde bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalarda 24 madalyasının olduğunu dile getiren Ayşegül Çakın, en büyük hedefinin ise olimpiyat altın madalyası olduğunu söyledi. 
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tuz çuvalı taşırken halterde şampiyonluğa uzandı

2016-11-17 16:32 - Spor

Yenilenebilir enerjide 18 bin megavat daha yolda

2016-11-16 11:22 - Ekonomi

ABD ve CIA'e savaş suçu iddiası

2016-11-15 14:37 - Dünya

30 milyon dolarlık cennet çürümeye terk edildi

2016-11-16 12:02 - Çevre-Hayat

Suriyeli ailenin yaşadığı ev kül oldu

2016-11-12 16:47 - Asayiş

'Yıl sonuna kadar sabredip, ondan sonra millete gidelim'

2016-11-14 18:22 - Gündem

BBC’nin Le Pen röportajına tepki

2016-11-13 21:02 - Dünya

DSÖ Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları kınadı

2016-11-17 00:32 - Dünya

'Husilerin silahlarını teslim etmesi adil bir çözümün anahtarıdır'

2016-11-13 21:22 - Dünya

Sultanbeyli'de patlama!

2016-11-14 18:47 - Asayiş

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalmayacak" bir suç

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya