?>

TÜSF, Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda başarı hedefliyor

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Almanya'da düzenlenecek 2025 FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi.

Spor - 3 ay önce

Erzurum

Üniversiteler Kış Sporları Oyunları için Erzurum'a gelen Prof. Dr. Türkmen, AA muhabirine, açıklamalarda bulundu.

Türkmen, 16-27 Temmuz'da Almanya'da düzenlenecek 2025 FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları'na 10'dan fazla branşta yaklaşık 200 sporcuyla katılmayı planladıklarını dile getirdi.

Federasyonun tüm spor branşlarında her yıl üniversiteler arası organizasyonlar düzenlediğini belirten Türkmen, "Kış spor oyunlarının hemen akabinde Bursa'da Salon Atletizm Şampiyonası düzenlenecek. Sonra ramazanda biraz daha ritmi düşük olan spor dallarını yoğun bir biçimde kullanacağız. Ramazanda bilardo, dart, bowling ve satranç gibi branşlarda şampiyonlarımız olacak. Nisan ve mayısta çok yoğun program bizi bekliyor. Yaklaşık 40'a yakın branşta şampiyonalar yapılacak, Türkiye'nin dört bir tarafına yayılmış organizasyonlar olacak." diye konuştu.

"Kürsünün üst basamaklarında yer almak için bütün planlamaları şimdiden başlattık"

Türkmen, yıl içerisinde yaklaşık 100 organizasyon düzenlemeyi planladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yaz döneminde bizim için en önemli organizasyon, Almanya'da yapılacak Dünya Üniversite Yaz Oyunları. Burada da 10'dan fazla branşta oluşturmuş olduğumuz üniversite milli takımlarıyla inşallah etkili temsil düşünüyoruz. Kürsünün üst basamaklarında yer almak için bütün planlamaları şimdiden başlattık. Her ne kadar şampiyonalar ve ligler tamamlanmamış olsa da milli sporcularımızın federasyonları bünyesindeki sınavlarını, değerlendirmelerini, önceki yıllardaki performanslarını dikkate alarak milli takımları belirliyor ve yaz oyunlarında Almanya için geniş çaplı bir çalışma yürütüyoruz. Almanya'da takım sporlarında ve ferdi olarak 10'dan fazla branşta 200'e yakın sporcuyla ülkemizi temsil edeceğiz."

Federasyonun yaygın etkinlikler düzenlediğini vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti:

"Bütün federasyonlarla iş birliği yapıyoruz. Yükseköğretim öğrencisinin ilgi gösterdiği ancak federasyonu olmayan branşların organizasyonlarını düzenliyoruz. 100'e yakın sportif branşta yaklaşık 40 bin lisanslı öğrenciyle sportif yarışmalar düzenleyen devasa bir organizasyon yapımız var. Lisans kümesine girmeyen ama üniversitelerin içerisindeki seçme etkinliklerine katılan, ön organizasyonlarda yer alan öğrencileri de dikkate aldığımız zaman birkaç yüz bin öğrenci bizim faaliyetlerimize katılıyor. Bu da bizim için son derece değerli."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sivas’ta 3 puan Beşiktaş’ın

2025-02-08 22:37 - Spor

Suriye'de Ulusal Diyalog Konferansı için hazırlık komitesi kuruldu

2025-02-12 18:38 - Dünya

Suriye'de silah bırakmayanlar, Ulusal Diyalog Konferansı'na davet edilmeyecek

2025-02-13 20:43 - Dünya

Ürdün'de yaşayan Filistinli mülteciler, Trump'ın Gazze planını "Nekbe"ye benzett

2025-02-12 14:37 - Dünya

Suriye ile karşılıklı ticarette yeni düzenleme yürürlüğe girdi

2025-02-11 19:48 - Ekonomi

Denizli'de iki tırın çarpışma anı kameraya yansıdı

2025-02-10 19:37 - Asayiş

Beşiktaş transferde gençlere yöneldi

2025-02-12 11:47 - Spor

Ataşehir'de zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2025-02-08 08:27 - Asayiş

Ege Denizi'nde 4,6 büyüklüğünde deprem

2025-02-09 22:12 - Gündem

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, yeni hükümetin halkın tüm kesimlerini temsil edeceğini belirtti

2025-02-12 16:23 - Dünya

İlgili Haberler

Geleneksel Oyunlar Tırı, deprem bölgesindeki çocuklar için yolcu edildi

18:38 - Spor

Aspendos Cup Karate Turnuvası, Antalya'da başladı

17:52 - Spor

Hentbol HDI Sigorta Kadınlar ve Erkekler Türkiye Kupası'na doğru

17:47 - Spor

TOFAŞ, play-off'a saha avantajıyla girmenin peşinde

13:55 - Spor

New York Knicks, konferans yarı finaline yükseldi

10:06 - Spor

Günün Manşetleri

Son yüzyılın dönüştürme projesi: FETÖ, Hristiyanlaştırılmış İslam modeli ve zihinsel istiklâl -Barbaros Nasün yazdı-

20:55 - En Son Yazılar

Almanya'nın Stuttgart kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı

20:48 - Dünya

Kosova'da İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma 250 kilogramlık bomba imha edildi

20:33 - Dünya

BM: Myanmar'daki insanların gıda, su, barınak, barış ve korumaya ihtiyacı var

20:23 - Dünya

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan şüpheli Mersin'de yakalandı

20:13 - Asayiş