?>

TÜRKSOY’lu gençler şiirle 19 Mayıs coşkusunu Türk dünyasıyla paylaştı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerinden 13 genç, okudukları şiirle 19 Mayıs coşkusunu Türk dünyasıyla paylaştı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Ankara

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) üyesi ülkelerinden 13 genç, okudukları şiirle 19 Mayıs coşkusunu Türk dünyasıyla paylaştı.

Altaylar’dan Balkanlar’a farklı ülke ve bölgelerden gençler, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında kutlama mesajı hazırladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çalışmalarını evlerinden devam ettiren gençler, bu videoda Türkiyeli kardeşlerinin bayramını kutladı.

TÜRKSOY’un dünya genelinde düzenlediği kültür ve sanat etkinliklerine aktif katılan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Bosna-Hersek, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Kırım, Tataristan, Saha-Yakut, Kabardin-Balkar bölgelerinden 13 genç sanatçı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel yazılan “Türk Dünyası Gençleri Ele Ele” şiirini hep birlikte okudu.

TÜRKSOY’un önderliğinde hazırlanan kutlamada, Türk dünyasının birlik ve kardeşliğine vurgu yapıldı.

Kutlamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku'nda söylediği "Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır" ve İsmail Gaspıralı’nın "Dilde, fikirde, işte birlik" sözlerine de atıf yapılarak, 19 Mayıs coşkusu Türk dünyası gençleri arasında paylaşıldı.

TÜRKSOY

Türk dünyasının UNESCO'su olan TÜRKSOY, 1993 yılında, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye Cumhuriyeti kültür bakanları tarafından imzalanan anlaşmayla kuruldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan, Başkurdistan, Altay, Saha, Tıva, Hakas Cumhuriyeti ve Moldova'ya bağlı Gagavuz Özerk Yeri, TÜRKSOY'a gözlemci üye olarak katıldı.

TÜRKSOY, kurulduğu günden buyana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışmaktadır.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell'den Ramazan Bayramı'na özel indirim ve fırsatlar

2020-05-19 13:33 - Ekonomi

Kasımpaşa Kulübü'nde iki kişide Kovid-19 tespit edildi

2020-05-14 18:53 - Spor

Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı artırıldı

2020-05-13 13:07 - Ekonomi

Ankara Üniversitesi Radyosu dünyaya '19 Mayıs' özel yayını yapacak

2020-05-18 21:15 - Genel

Sessizliğe bürünen 'kıyamet köyü' Kovid-19 sonrasına hazırlanıyor

2020-05-17 15:22 - Gündem

Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

2020-05-18 21:17 - Gündem

BTA yeni ürünleriyle Getir'de

2020-05-13 15:35 - Ekonomi

Dünya genelinde Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 310 bini geçti

2020-05-16 22:28 - Genel

Morhipo.com'dan "Bedenimi Bul" uygulaması

2020-05-14 14:13 - Ekonomi

İstanbullular kontrollü sosyal hayata alışmaya çalışıyor

2020-05-14 17:17 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Eski hükümlü, devlet desteğiyle başladığı hayvancılığı 6 yıldır sürdürüyor

15:43 - Çevre-Hayat

Yediği gıdadan zehirlenen kedi "dört ayağının üzerine düşünce" sağlığına kavuştu

15:38 - Çevre-Hayat

Çocuklara sporla afet bilinci aşılanıyor

15:27 - Çevre-Hayat

Down sendromlu Çağla ve Elif, istihdam edildikleri valiliğe neşe kattı

13:38 - Çevre-Hayat

Bodrum'da baba oğul ata mesleği arıcılığı ürün çeşitlendirmesiyle sürdürüyor

13:27 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan Malezyalı mevkidaşı Hasan ile New York'ta görüştü

21:25 - Siyaset

New York'ta, Gazze'deki soykırım ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM ziyaretine protesto

21:18 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Vietnam Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Nguyen Duc Hai ile görüştü

20:42 - Siyaset

Bursa'da orman yangını çıktı

20:32 - Asayiş