?>

Konya'da açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi

Konya'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarından itibaren cadde, sokak ve açık alanlarda da maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Gündem - 5 yıl önce

Konya'da, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarından itibaren cadde, sokak ve açık alanlarda da maske kullanımı zorunlu hale getirildi.

Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüsle (Kovid19) mücadele tedbirleri kapsamında, yarından itibaren market ve pazar gibi insanların toplu halde bulunabileceği yerlerin dışında cadde ve sokaklarda da maske takma zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati derecede öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve tedavi gereksinimi artmakta, vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetme riskine, toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olunmaktadır.

Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile il merkezi ve tüm ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşlarımız ve çalışanların maske ile girmelerine, maske takma zorunluluğunun pazarlarda satıcılar için de geçerli olmasına karar verilmiştir. Gelinen noktada koronavirüs ile daha etkin bir mücadele vermek ve salgını kontrol altında tutmak amacı ile il genelinde tüm vatandaşlarımızın 16 Mayıs 2020 tarihinden itibaren cadde, sokaklar ve açık alanlarda da maske kullanımının zorunlu hale getirilmesine karar verilmiştir."

Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Danimarka'daki cami yangınında 'kundaklama' şüphesi

2020-05-10 02:22 - Dünya

İstanbullular kontrollü sosyal hayata alışmaya çalışıyor

2020-05-14 17:17 - Çevre-Hayat

Kremlin Sözcüsü Peskov Kovid-19/ koronavirüse yakalandı

2020-05-12 19:22 - Dünya

Libya Parlamentosundan BM'ye kınama

2020-05-10 23:07 - Dünya

Kronik kalp hastalarına 'tedavinizi aksatmayın' uyarısı

2020-05-11 15:52 - Sağlık

Konya'da açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirildi

2020-05-15 20:42 - Gündem

Rusya’da Kovid-19/ koronavirüs nedeniyle verilen idari izinler sona eriyor

2020-05-11 21:02 - Dünya

MİT Kenya'da kaçırılan İtalyan vatandaşını kurtardı

2020-05-11 00:27 - Dünya

Bakan Kasapoğlu karantinadaki milli futbolcu Zeki Çelik ile görüştü

2020-05-09 18:07 - Spor

New York'taki Kovid-19/ koronavirüs ölümleri '27 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi' gördü

2020-05-11 00:57 - Dünya

İlgili Haberler

Kağıthane'de apartman dairesinde çıkan yangında 1 kişi yaralandı

23:42 - Gündem

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80'e çıktı

19:47 - Gündem

DMM, "Türkiye'nin, Hindistan'daki terör eylemiyle bağlantılı olduğu" iddiasını yalanladı

18:08 - Gündem

Sındırgı esnafına "deprem kredisi" imkanı sunulacak

17:58 - Gündem

"İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" iddianamesinde ihale süreçlerindeki yöntem anlatıldı

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Kağıthane'de apartman dairesinde çıkan yangında 1 kişi yaralandı

23:42 - Gündem

Beyaz Saray, ekim ayı enflasyon ve istihdam verilerinin açıklanmayabileceğini duyurdu

23:13 - Ekonomi

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze’de 4 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu

22:48 - Dünya

Suriye'de PKK/YPG'nin döşediği mayının patlaması sonucu bir çocuk hayatını kaybetti

22:42 - Dünya

Beyaz Saray, ABD'nin Gazze'de geçici bir askeri üs kurmayı düşündüğü iddiasını yalanladı

22:32 - Dünya