?>

Türkiye’nin en zengin isimleri belli oldu

Forbes Türkiye, en zengin 100 Türk’ü sıraladığı Forbes 100 listesini açıkladı. Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, 100 milyon dolar farkla, son beş yıldır listenin zirvesinde yer alan Murat Ülker’i geride bırakarak Türkiye’nin en zengini oldu.

Ekonomi - 7 yıl önce

Forbes Türkiye, en zengin 100 Türk’ü sıraladığı Forbes 100 listesini açıkladı.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, 100 milyon dolar farkla, son beş yıldır listenin zirvesinde yer alan Murat Ülker’i geride bırakarak Türkiye’nin en zengini oldu.

Forbes Türkiye, bu yıl 14’üncü kez hazırladığı en zengin 100 Türk listesini açıkladı. 119 kişiden oluşan Forbes 100’ün toplam serveti 99,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıl 40’a ulaşan milyarder sayısı ise 11 kişi azalarak 29 olarak kayda geçti.

Listede yer alan dolar milyarderleri Forbes Amerika tarafından gelecek hafta açıklanacak küresel milyarderler listesinde de yer alacaklar.

Listenin ilk sırasında 3,8 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak yer alıyor.

Son beş yılın en zengini Murat Ülker’se 3,7 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya geriledi. Üçüncülüğü 2,1 milyar dolarlık servetleriyle Hüsnü Özyeğin ve Osman Kibar paylaştı.

Bu yıl 11 isim Forbes 100’de ilk kez yer aldı.

Daha önceki yıllarda listeden düşen üç isimse bu yıl geri döndü.

Toplam servetten 6,1 milyar dolar pay alan bu isimler arasında geçen yıl vefat eden Şarık Tara ve Erdoğan Demirören’in varisleri ile 2016’da vefat eden Mustafa Koç’un iki kızı da yer alıyor.

Mustafa Koç’un kızları Esra Koç (22) ve Aylin Koç (18) Koç Grubu şirketlerinde hissedar olan dördüncü kuşaktan ilk üyeler oldu. Koç kardeşler aynı zaman FORBES 100 tarihinin en genç isimleri.

29 dolar milyarderin altısı (Osman Kibar, Melih Abdulhayoğlu, Suat Günsel, Hamdi Ulukaya, Eren-Fatih Özmen) servetini tamamen Türkiye dışında kurup büyüttükleri şirketlerden edinen isimler.

Listenin ilk 10’unnda yer alan isimlerin ortak noktalarından biri de Türkiye dışında şirketleri bulunması ve döviz gelirleri bulunması.

Forbes Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Burçak Güven, konu ile ilgili değerlendirmesinde, şunları kaydetti:

"Bu yılki listemiz şu ana kadarkilerin en merak edileni oldu. Zira 2018’in ikinci yarısında yaşadığımız döviz dalgalanmaları; bölgede, Avrupa’da ve genel olarak dünyadaki politik ve finansal krizler üst üste eklendiğinde, iş dünyası oldukça türbülanslı bir dönemden geçiyor.

Pek çok kişinin ‘listede ciddi düşüş’ beklentisine rağmen acıklı bir tablo, yerle bir olan servetler, büyük batışlar yok.

Evet makro rakamlarda yani toplamda geçen yıla göre 21,5 milyar dolar servet düşüşü var ve 119 kişinin 101’nin serveti azaldı. Ancak listenin detayları bize iş dünyasının genel olarak bu zor ortama karşı iyi bir direnç gösterdiğini, sebatla tutunduğunu, kendine yeni iş alanları, pazarlar yaratabildiğini, özetle bu riskleri azaltacak önlemler almayı başardığını ve bu sıkıntılı dönemde yoluna devam edebildiğini gösteriyor".

FORBES 100 MİLYARDERLER

Forbes Türkiye’nin açıkladığı forbes 100 listesinde ‘dolar milyarderi’ olarak yer alan 29 isim, Forbes ABD’nin çok yakında açıklayacağı küresel milyarderler listesinde Türkiye’yi temsil edecek.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Esed rejiminden İdlib’e bombalı saldırı: 5’i çocuk 6 ölü

2019-02-22 22:45 - Dünya

Demokrat senatörlerden ABD istihbaratına Kaşıkçı baskısı

2019-02-27 00:27 - Dünya

Nelson Mandela'nın torunundan uluslararası topluma Suriye çağrısı

2019-02-25 20:12 - Dünya

Sabancı Holding'den 2018'de 3 milyar 830 milyon lira konsolide net kar

2019-02-25 14:10 - Ekonomi

PKK eylemlerinde HDP'lilerin rolü tanık ifadesinde

2019-02-22 18:02 - Asayiş

Bakan Albayrak'tan 2019’da 2,5 milyon yeni istihdam müjdesi

2019-02-25 20:07 - Ekonomi

'Seçimleri beka seçiminin yansıması olarak görüyoruz'

2019-02-26 00:32 - Siyaset

Maduro kullandığı araçla Caracas'ı gezip ABD'ye mesaj verdi

2019-02-24 16:30 - Genel

Millilerde hedef İspanya'yı yenerek grubu lider bitirmek

2019-02-23 15:23 - Spor

İstanbul genelinde "Kurt Kapanı" uygulaması yapıldı

2019-02-22 18:32 - Gündem

İlgili Haberler

Dünya Bankası, emtia fiyatlarının 2026'da 6 yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini öngördü

19:07 - Ekonomi

Nvidia'nın piyasa değeri 5 trilyon doları aştı

17:47 - Ekonomi

Güneydoğulu halıcılar 9 ayda 1 milyar 379 milyon 477 bin dolarlık ihracata imza attı

17:37 - Ekonomi

Navlun fiyatları gerilese de ticarette risk algısı yüksek seyretmeye devam ediyor

17:34 - Ekonomi

Türkiye'de katma değerli süt ürünlerinin payı artıyor

16:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Samsun'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

02:03 - Asayiş

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye

00:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet'in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür

23:42 - Siyaset

Bakü’nün simge yapıları Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

23:38 - Dünya

Guardian: İsrail, Google ve Amazon’dan verileri incelendiğinde 'uyarı' talep etti

23:33 - Medya