Türkiye'de 61 günde 109 kişi boğuldu

Türkiye'de etkisini sürdüren kavurucu sıcaklıklardan dolayı bunalanların serinlemek için girdikleri deniz, havuz, göl, gölet, ırmak, baraj ve su kanalları gibi yerlerde 61 günde 58'i çocuk 109 kişi boğuldu.

Genel - 8 yıl önce

HATAY (AA) - SALİM TAŞ - Yurt genelinde 1 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde 42 ilde deniz, göl, baraj ve su kanalları gibi yerlerde 58'i çocuk 109 kişi hayatını kaybetti.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'de etkisini sürdüren kavurucu sıcaklıklardan bunalarak girdiği deniz, havuz, göl, gölet, ırmak, baraj ile su kanallarında alınan önlemler ve uyarılara rağmen boğulma vakaları temmuz ayında da devam etti.
Ülke genelinde 61 günde 58'i çocuk 109 kişi boğuldu.
En fazla boğulmanın yaşandığı göletlerde 21 çocuk, bir İranlı, 4 Suriyeli ve bir Afganistanlı olmak üzere 44 kişi yaşamını yitirdi.
Denizlerde de 4 Rus, 2 Suriyeli ve bir Alman olmak üzere 16'sı çocuk 37 kişi, derelerde biri Suriyeli 13'ü çocuk 15 kişi, sulama kanallarında 4'ü çocuk 7 kişi ve havuzlarda ise 4'ü çocuk, biri Brezilyalı turist olmak üzere 6 kişi boğuldu.
Boğulma vakalarının en fazla yaşandığı iller 4'ü Rus ve biri Alman vatandaşı olmak üzere 8 kişinin hayatını kaybettiği Antalya ile biri Suriyeli 8 kişinin öldüğü Şanlıurfa oldu.
Emniyetten boğulmalara karşı multimedyalı uyarı
Samsun Emniyet Müdürlüğü, boğulmalara karşı multimedya hazırlayarak vatandaşları uyardı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Güvenli Sahil Projesi" kapsamında deniz, göl, baraj, gölet, kanal, akarsu ve su birikintilerinde serinlemek için giren vatandaşları uyarmak amacıyla multimedya çalışma yapıldı.
Hazırlanan 15 saniyelik multimedya, kentteki bilboard, tramvay, şehir içi ve şehir dışı otobüsler ile otobüs duraklarındaki elektronik levhalarda yayınlandı. Multimedyada, "Fazla uzaklaşma", "Serinlerken canımız yanmasın", "Sevdiklerinizi gözü yaşlı bırakmayın" sloganları kullanılarak vatandaşlar uyarıldı.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü, boğulma vakalarına karşı halkı broşürle bilgilendirdi.
Ordu'da ise Karadeniz'de yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için plajların kullanılması çağrısı yapıldı.
Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Burak Eren, yaptığı açıklamada, yaz aylarında düşük gelirli ailelere mensup çocukların, serinlemek amacıyla Batman Çayı'na girmesi dolayısıyla zaman zaman boğulma vakalarının yaşandığını belirtti.
Boğulmaları engellemek amacıyla çocukları havuzlara yönlendirmeyi kararlaştırdıklarını dile getiren Eren, ailelerle görüşüp çocuklarını havuza göndermelerini istediklerini söyledi.
Bu kapsamda, yaz boyunca 15 bin dezavantajlı çocuğa, olimpik havuzda yüzme kursu vereceklerini kaydeden Eren, havuzdan faydalandırdıkları çocuklardan ücret alınmadığını aktardı.
Haftanın Öne Çıkanları

Kale Grubu'ndan Balıkesir'e Kalekim yatırımı

2018-07-26 17:27 - Genel

Tren kazasında ölenlerin sayısı 25'e yükseldi

2018-07-29 00:02 - Gündem

Eski Katalan lider Puigdemont Belçika'ya döndü

2018-07-29 00:32 - Dünya

Yurt dışından Türkiye'ye para transferinin maliyeti düşüyor

2018-08-01 15:56 - Genel

Türkiye'de 61 günde 109 kişi boğuldu

2018-08-01 16:23 - Genel

Buharkent'teki selde tren rayları zarar gördü, seferler durduruldu

2018-07-31 05:32 - Asayiş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ikinci kez toplanacak

2018-07-31 12:56 - Politika

Aydem Bodrum'da yeni Müşteri İlişkileri Merkezi açtı

2018-07-31 14:18 - Ekonomi

Millet Bahçesi konut fiyatlarını yüzde 30'a varan oranlarda artırdı

2018-07-31 14:20 - Çevre-Hayat

Filipinler'de Moro Müslümanları geleceklerini inşa ediyor

2018-07-29 23:32 - Dünya

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya