?>

'Türkiye, yerlilik ve millilik oranını yüzde 100'e ulaştıracak bir kararlılığa sahiptir

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Türkiye, yüzde 70'leri aşan yerlilik ve millilik oranını yüzde 100'e yakın zamanda ulaştıracak bir kararlılığa sahiptir." dedi.

Gündem - 4 yıl önce

Istanbul

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Fırkateyni'nin Denize İniş ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor bir coğrafyada, dünyanın siyasi, askeri ve ekonomik haklarının kesişme noktasında, önemli bir yerde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu bakımdan güçlü olmasını gerektiren bir coğrafi mecburiyet olduğunu ifade eden Şentop, binlerce yıllık tarihin, medeniyetin omuzlarına yüklediği büyük sorumluluklar ve tarihi mesuliyetler bulunduğunu vurguladı.

Şentop, bu açıdan önce yakın coğrafyasında komşularından başlamak üzere, bütün dünyada Türkiye'ye yönelik büyük beklentiler bulunduğunu ifade etti.

2. Dünya Savaşı sonrasında kurulan dünyadaki uluslararası paradigmanın 20. yüzyılın sonlarında aslında çöktüğünü anlatan Şentop, "21. yüzyılın ilk çeyreğinde dünyanın başta bölgemizde olmak üzere yeniden şekilleneceği, yeni paradigmalarla şekilleneceği bir tabloyla karşı karşıyayız.

Bu tabloda Türkiye müstakil ve güçlü, başta dostlarını himaye eden, onlara sahip çıkan bir anlayışla hareket etmek mecburiyetinde." diye konuştu.

Bu üç kritik noktanın kesiştiği bir yerde Türkiye'nin güçlü olması gerektiğinin altını çizen Şentop, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, 20 yıldır Türkiye'nin büyük bir uyanış içerisinde olduğunu görüyoruz. Bunun ilk adımı Türkiye'nin kendisine bir özgüvenle bakabilmesi, kendisine ve geleceğine güvenle bakabilmesiydi. Çok şükür bunu aştık.

Ekonomik gelişmelerle de beraber, artık bugün Türkiye'nin savunma sanayi alanında da önce kendisini yerli ve milli teknolojilerle üretimle geliştirip, daha sonra dostlarına da bu anlamda lojistik destek verebilecek bir noktaya geldiğini görüyoruz.

30 yıldan fazla bir zamandır devam eden Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Yukarı Karabağ sorunu, 30 yılın sonunda nihayet Azerbaycan'ın yapmış olduğu bir hamleyle çözüldü. İşte bu hamlede Türkiye'nin aslında ona vermiş olduğu manevi destek çok önemliydi.

Manevi desteğin dışında da son zamanlarda aslında harp paradigmalarını değiştiren Türkiye'nin savunma sanayi alanında atmış olduğu adımların büyük faydalarını, etkilerini de görmüş oldular."

"Türkiye yerlilik ve millilik oranını yüzde 100'e ulaştıracak bir kararlılığa sahiptir"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Amerika Birleşik Devletleri'nin efsanevi Dışişleri Bakanı Kissinger'ın, "Gücünüzün gölgesi masaya düşmedikçe masadan sonuç almanız mümkün değildir." sözünü hatırlatarak, "İşte Türkiye, sadece ekonomik anlamda değil, savunma sanayi alanında da gücünün gölgesinin masaya düştüğünü gördüğü, sadece kendimizin değil dostlarımızın da bunu gördüğü bir noktada. İşte bunun somut bir misalini az sonra denizle mavi vatanla buluşturacağımız İstanbul Fırkateyni'yle göreceğiz." ifadesini kullandı.

Şentop, bu kıymetli eserin oluşmasında öncülük, liderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçen komutanlara, mühendislere, işçilere teşekkür etti.

"Türkiye, yüzde 70'leri aşan bu yerlilik ve millilik oranını yüzde 100'e yakın zamanda ulaştıracak bir kararlılığa sahiptir." diyen Şentop, başta şehitler olmak üzere Türkiye'nin tam bağımsızlığı ve istikbal davasında mücadele eden, emek sarf eden gazilere ve vatan için mücadele eden herkese teşekkürlerini sundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürüyor

2021-01-17 15:22 - Gündem

Türkiye'nin özgün ve yerli tabancası SAR 9X, ABD'de “2020 Yılının En İyi Tabancası“ seçildi

2021-01-18 14:32 - Ekonomi

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı'yla birlikte daha büyük projelere imza atacağız

2021-01-19 17:01 - Siyaset

BM'nin 'muhalifleri Çin'e ispiyonladığı' skandal yazışmalar gün yüzüne çıktı

2021-01-18 18:11 - Gündem

Türkiye'de son 24 saatte 5 bin 967 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı, 149 kişi hayatını kaybetti

2021-01-22 22:30 - Sağlık

Her 7 kişiden 1'i kalp krizi riskiyle karşı karşıya

2021-01-20 15:41 - Sağlık

KKTC'de deprem

2021-01-22 02:03 - Gündem

İbrahimovic attı, Milan galibiyetlerine bir yenisini ekledi

2021-01-19 04:31 - Spor

'Oyuncularımın maç kazanma arzusu beni mutlu ediyor'

2021-01-17 01:31 - Spor

ABD Hazine Bakanı olması beklenen Yellen ekonomi için 'daha fazla destek' çağrısında bulunacak

2021-01-19 15:59 - Gündem

İlgili Haberler

Bakanlardan, Eskişehir'deki orman yangını şehitleri için taziye mesajı

22:43 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Eskişehir'deki orman yangınında şehit olanlar için taziye mesaj

22:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Eskişehir'deki orman yangını şehitleri için taziye mes

22:28 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan şehit orman işçileri için taziye mesajı

22:18 - Gündem

Eskişehir'deki orman yangınına müdahale eden 5'i orman işçisi, 5'i AKUT çalışanı 10 şehit

21:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakanlardan, Eskişehir'deki orman yangını şehitleri için taziye mesajı

22:43 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Eskişehir'deki orman yangınında şehit olanlar için taziye mesaj

22:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Eskişehir'deki orman yangını şehitleri için taziye mes

22:28 - Gündem

Hollanda güvenlik birimleri, İsrail'i tehdit oluşturan ülkeler listesine aldı

22:23 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan şehit orman işçileri için taziye mesajı

22:18 - Gündem