?>

Türkiye yanık tedavilerinde bölgesinde referans ülke

Avrupa Yanık Derneği Başkan Vekili Nadia Depetris, "Türkiye, yanık tedavileri konusunda bu coğrafyada hem bilimsel verileri hem kaynakları hem de kültürel anlamda bir referans noktası. Bu coğrafyadaki diğer ülkeler Türkiye'yi takip ediyor." dedi.

Sağlık - 1 yıl önce

Antalya

Avrupa Yanık Derneği Başkan Vekili Nadia Depetris, Türkiye'nin yanık tedavileri konusunda bölgesinde referans bir ülke olduğunu belirterek, "Hem bilimsel verileri hem kaynakları hem de kültürel anlamda bir referans noktası. Bu coğrafyadaki diğer ülkeler gerçekten Türkiye'yi takip ediyor." dedi.

Depetris, Yanık ve Travma Derneğince Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğiyle düzenlenen "1. Ulusal Yanık Kongresi", "1. Avrasya Yanık Kongresi" ve "1. Ulusal Yanık Hemşireliği Kongresi" için geldiği Antalya'da, AA muhabirine, toplantıya katılmanın kendisi için mutluluk ve ayrıcalık olduğunu söyledi.

Kongreye ABD'den Avrupa'ya, Orta Doğu'dan Balkanlar'a kadar birçok ülkeden katılım olmasının önemine işaret eden Depetris, programa Avrupa Yanık Derneğini temsil etmek için katıldığını, "Uluslararası yanık yaralanmaları" üzerine sunum yaptığını belirtti.

Türkiye'ye ilk kez geldiğini anlatan Depetris, "Türk bilim insanlarının başarısını gördüm. Son yıllarda Türk meslektaşlarımla temaslarımız oldu. 'Türkiye gerçekten bir referans noktası' diye düşünüyorum. Bu kongre de bunların göstergelerinden bir tanesi. Türkiye, yanık tedavileri konusunda bu coğrafyada hem bilimsel verileri hem kaynaklarıyla hem de kültürel anlamda bir referans noktası. Bu coğrafyadaki diğer ülkeler gerçekten Türkiye'yi takip ediyor." diye konuştu.

"Türkiye bu anlamda çok doğru yolda ilerliyor"

Depetris, dünya genelinde yanık bakımları ve tedavileriyle ilgili iyileştirilmesi gereken durumlar olduğunu vurgulayarak bunun sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya özgü olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin yanık tedavileri alanında oldukça başarılı olduğuna dikkati çeken Depetris, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bu anlamda çok doğru yolda ilerliyor. Tedavi süreçlerinden güncel gelişmelere, tecrübe paylaşımına, teknolojik altyapısına kadar yanıkla ilgili tüm konuların konuşulduğu bu kongre, yanık tedavilerine katkı için önemli. Bu kongrenin çok etkili ve başarılı sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Sadece Türkiye'den katılımcılar için değil, aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden, başka ülkelerden gelen katılımcılar için de önem arz ediyor."

Avrupa ülkelerindeki yanıkla ilgili tedavi süreçlerini ve tecrübelerini paylaşan Depetris, yanık tedavilerinde ülkelerarası işbirliği ve tecrübe paylaşımının herkese faydalı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Uçakta doğup kabin memuru olan kişinin hikayesi THY filminde anlatıldı

2024-12-01 10:27 - Medya

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Erdoğan, Putin ile Suriye konusunu görüşebilir

2024-12-02 23:44 - Özel Haber

Emine Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı'nın eşi Milena Milatoviç ile bir araya geldi

2024-12-02 22:57 - Gündem

İlk yarışmasında altın madalya kazanan görme engelli Yağmur'un hedefi olimpiyatlar

2024-12-03 13:03 - Çevre-Hayat

Bakan Yumaklı: 2025'te 52 yeni baraj ve gölet inşa ederek, 512 milyon metreküp suyu depolayacağ

2024-12-03 15:43 - Ekonomi

Tunceli'de dağları sis, ovalardaki ağaç ve bitkileri ise kırağı kapladı

2024-12-01 10:08 - Çevre-Hayat

Antalya '2025 Yılı D-8 Turizm Şehri Ödülü'nü kazanan ilk şehir oldu

2024-12-05 10:47 - Kültür Sanat

Moskova'da Türk markalarının vazgeçmediği adres: Crocus Group

2024-12-03 15:02 - Özel Haber

İl afet ve acil durum müdürlükleri işlemlerine açılacak davalarda taraf belirlenmesi düzenlemesi iptal edildi

2024-12-06 10:46 - Gündem

Türkiye'nin ABD'ye ihracatı 12 milyar doları aştı

2024-12-06 11:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Kızılay geçen yıl Erzurum ve çevresinde yaklaşık 80 bin ünite kan topladı

13:12 - Sağlık

Karaciğer yetmezliği bulunan iki hastayı yakınlarının bağışı hayata bağladı

13:03 - Sağlık

Hipertansiyon fark edilmeden ilerleyebiliyor

11:47 - Sağlık

Üç haftayı aşan öksürük ve kilo kaybı "tüberküloz" belirtisi olabilir

11:23 - Sağlık

Yeşilaydan aldığı destekle kumardan uzak yaşam sürüyor

12:12 - Sağlık

Günün Manşetleri

ASKİ'den Çankaya ve Sincan'daki bazı mahalleler için su kesintisi uyarısı

09:08 - Gündem

İki haftada düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 424 şüpheli yakalandı

09:02 - Asayiş

Fetullahçı kumpas; Selam Tevhid davası (5) Son (Cemaat mazlumları) -Güven Akıncı, Zürih'ten yazdı-

08:44 - En Son Yazılar

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı oranı yüzde 20 oldu

08:42 - Ekonomi

WP: ABD, Venezuela'ya askeri müdahalesinde yaklaşık 75 kişinin öldüğünü değerlendiriyor

08:37 - Medya