?>

'Türkiye ve KKTC’yi Doğu Akdeniz’den dışlamaya çalışıyorlar'

KKTC Başbakanı Tatar, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve onunla iş birliği yapanlar kendi çıkarları için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Doğu Akdeniz’den dışlamaya, haklarımızı arzu ettikleri gibi gasbetmeye çalışıyorlar." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Ankara

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve onunla iş birliği yapanlar kendi çıkarları için Türkiye ve KKTC'yi Doğu Akdeniz’den dışlamaya, haklarımızı arzu ettikleri gibi gasbetmeye çalışıyorlar. Bütün oyun, her türlü yola başvurarak Türkiye’nin güçlenmesini engelleme ve Kıbrıs Türk halkını değerlerinden, ait olduğu milletten kopararak güdük hale getirme oyunudur." dedi.

Türk Ajansı Kıbrıs'ta (TAK) yer alan habere göre Başbakan Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, GKRY'nin, Fatih sondaj gemisi çalışanları ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile iş birliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkarmasını değerlendirdi.

Tatar, şunları kaydetti:

"GKRY ve onunla iş birliği yapanlar kendi çıkarları için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Doğu Akdeniz’den dışlamaya, haklarımızı arzu ettikleri gibi gasbetmeye çalışıyorlar. Bütün oyun, her türlü yola başvurarak Türkiye’nin güçlenmesini engelleme ve Kıbrıs Türk halkını değerlerinden, ait olduğu milletten kopararak güdük hale getirme oyunudur ancak bilinmelidir ki hiç kimse Kıbrıs Türk halkı ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki haklarını yok sayamaz, bizi ve Türkiye’yi haklarımızdan geri adım atmaya zorlayamaz. Doğu Akdeniz’de bir yasa dışılık, haksızlık, hukuksuzluk yapan varsa o da bizim önerilerimizi ve haklarımızı yok sayarak anlaşmalar ve araştırmalar yapan Rum tarafıdır."

Fatih sondaj gemisinin çalışmalarıyla ilgili 25 kişi hakkında tutuklama kararı aldıran Rum yönetimini bir kez daha böylesi sonuç alınamayacağı kesin olan adımlardan geri durmaya davet ettiğini bildiren Tatar, "Ya hakkaniyet ve adalet ölçüleri çerçevesinde uzlaşacağız ya da onlar ne yapıyorsa mütekabiliyet esası çerçevesinde biz de yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Tatar, Kıbrıs konusunun çözüm çabaları dışında hidrokarbonlar konusunun Rum yetkililerle ele alınıp çözülmesinden yana olduklarını, böyle bir adımın meselenin çözülmesine önemli katkı sağlayacağını düşündüklerini kaydetti.

Tatar, "Birleşmiş Milletler (BM) ve üçüncü tarafları uyarıyoruz: Rum tarafının bu önerimizi sürekli reddetmesinden ve gerginliği arttırıcı kararlar almasından doğacak sonuçların sorumlusu biz olmayacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nadal'dan tarihi şampiyonluk

2019-06-09 22:40 - Spor

Kalp hastalarına önemli uyarı

2019-06-05 15:58 - Sağlık

Çelikten sağlam nanoselüloz film üretti

2019-06-05 16:47 - Genel

Bakan Soylu Kato Dağı’nda

2019-06-04 12:54 - Genel

Benzin ve otogazda indirim

2019-06-03 17:32 - Ekonomi

'Petrol ve doğalgaz aramamızı artırdık'

2019-06-07 20:52 - Ekonomi

'Sülüklü Göl' keşfedilmeyi bekliyor

2019-06-07 14:47 - Gündem

Çocukların falezlerde tehlikeli deniz keyfi

2019-06-05 18:22 - Gündem

Bakanlık açıkladı! Bayram tatilinin 3 günlük kaza bilançosu

2019-06-04 13:32 - Asayiş

'Türkiye ve KKTC’yi Doğu Akdeniz’den dışlamaya çalışıyorlar'

2019-06-10 17:12 - Dünya

İlgili Haberler

İtalya Başbakanı Meloni, Gazze'de sivilleri vuran İsrail'e tepki gösterdi

14:22 - Dünya

İngiltere'de oy kullanma yaşı 16'ya düşürülecek

14:08 - Dünya

Rusya: Üçüncü tur müzakereler için Ukrayna'dan teklifleri bekliyoruz

14:03 - Dünya

Zelenskiy, Sviridenko'nun Ukrayna Başbakanı olarak atanmasıyla ilgili dilekçeyi parlamentoya su

13:48 - Dünya

Mersin'de kazada ölen ödüllü keman sanatçısı Laçin Akyol için İsviçre'de anma programı düz

13:18 - Dünya

Günün Manşetleri

İtalya Başbakanı Meloni, Gazze'de sivilleri vuran İsrail'e tepki gösterdi

14:22 - Dünya

Fatih Altaylı hakkında "Cumhurbaşkanını tehdit" suçundan iddianame düzenlendi

14:18 - Gündem

İngiltere'de işsizlik son 4 yılın en yüksek seviyesinde

14:13 - Ekonomi

İngiltere'de oy kullanma yaşı 16'ya düşürülecek

14:08 - Dünya

Rusya: Üçüncü tur müzakereler için Ukrayna'dan teklifleri bekliyoruz

14:03 - Dünya