?>

Türkiye'nin onardığı Tel Abyad'daki Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

Tel Abyad'da teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi'nde, Türkiye tarafından temizlenerek onarılmasının ardından yıllar sonra ilk ibadet gerçekleştirildi.

Dünya - 6 yıl önce

Şanlıurfa

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da, teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Ermeni Kilisesi, Türkiye tarafından onarılmasının ardından ibadete açıldı.

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Tel Abyad'da hayat normale dönüyor. Halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için hemen her alanda onarım ve yenileme çalışmaları sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerin mevzi haline getirdiği ve zarar verdiği Tel Abyad'daki Ermeni Kilisesi'nin temizliğini yaparak, daha önceden kırılmış olan camları değiştirip, ihtiyaç duyulan alanları yeniledi.

Yeniden kullanılabilir hale dönüştürülen Ermeni Kilisesi'ndeki ilk ibadet ise bugün yapıldı. Tel Abyad'da yaşayan Ermeniler kiliseye gelerek mum yakıp dua etti.

Ermeni cemaatinden Um İlyas, yıllar sonra yeniden kiliseye gelerek ibadet yapabildiği için mutlu olduğunu söyledi.

İnançlarını özgürce yaşayabilmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Um İlyas, "Uzun süredir burada ayin yapamamıştık, Türkiye sayesinde yeniden özgürce buraya gelerek ibadetimizi yaptık. Şimdi burada herkes huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşıyor, herkes çoluk çocuğuyla işinde gücünde. Bizim memleketimize katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz, hepimiz kardeşiz." dedi.

Çocuklarının Fransa'da yaşadığını aktaran Um İlyas oradaki akrabalarına seslenerek, "Bizim burada hiçbir sıkıntımız yok, her şeyimiz var, iyi bir şekilde yaşıyoruz." dedi.

Dördüncü sınıf öğrencisi Maria Kadmus da annesiyle kiliseye gelerek ibadetini yaptığını belirterek, kilisenin yeniden ibadete açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Lübnan'da göstericiler yeni hükümetin bir an önce kurulmasını istiyor

2019-11-04 18:52 - Dünya

Eski Twitter çalışanlarına Suudiler için casusluk suçlamasıyla dava açıldı

2019-11-07 15:47 - Genel

Türkiye'den Buhara'ya charter seferleri başladı

2019-11-04 21:02 - Dünya

Bursa'dan Roma'ya 227 otobüs gönderildi

2019-11-03 19:36 - Ekonomi

Rusya'da yerli yazılımsız telefon ve bilgisayarların yasaklanması gündemde

2019-11-05 21:42 - Teknoloji

Askeri araç ihracatında 8x8 performans

2019-11-08 15:37 - Ekonomi

Para politikası araçları güçlü şekilde kullanılacak

2019-11-05 15:12 - Ekonomi

Moussa Sow'un şampiyonluk için favorisi Fenerbahçe

2019-11-09 17:02 - Spor

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Cumhurbaşkanımıza desteğimiz tamdır

2019-11-06 18:15 - Politika

Türkiye'nin onardığı Tel Abyad'daki Ermeni Kilisesi ibadete açıldı

2019-11-10 18:27 - Dünya

İlgili Haberler

AB'den ABD'ye tarife tepkisi

02:28 - Dünya

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye'ye yönelik yaptırımlarda hafifletmeye gitti

01:12 - Dünya

Londra'da binlerce kişi, İngiltere'nin İsrail'e silah satışını protesto etti

00:47 - Dünya

Rusya: İstanbul'daki müzakerelerde Ukrayna ile sağlanan anlaşmalara bağlı kalıyoruz

00:38 - Dünya

İtalya Serie A'da Napoli şampiyon oldu

00:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Avcılar gişelerinde yapılacak çalışma nedeniyle otoyola giriş-çıkışlar kapatıldı

02:48 - Gündem

AB'den ABD'ye tarife tepkisi

02:28 - Dünya

Eskişehirspor'un şampiyonluğu kutlandı

02:02 - Spor

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye'ye yönelik yaptırımlarda hafifletmeye gitti

01:12 - Dünya

Başkentte İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi

00:52 - Gündem