?>

'Türkiye'nin kapıları Çin'e kadar açık'

Ticaret Bakanı Pekcan, İEF'nin partner ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti ile odak ülkesi Hindistan'ın stantlarını ziyaret etti.

Ekonomi - 6 yıl önce

İzmir

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Vizyonumuzda Çinli firmalarla teknoloji yoğun alanlarda bölgesel iş birliğini başarmak var. Türkiye'nin kapıları Çin'e kadar açık. 21. yüzyılda yeni nesillere Türk Çin iş birliğinin meyveleri sunmak üzere ortak yatırıma davet ediyorum sizleri." dedi.

88. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın Kültürpark'taki Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen açılış törenin ardından partner ülke Çin Halk Cumhuriyeti'nin standını ziyaret eden Pekcan, 9 farklı şehirden 62 firma ve 2 bin metrekarelik alanla fuarda yer alan Çin Halk Cumhuriyeti'ne katılımı için teşekkür ederek, Çin'in fuara katılımının iki ülke arasında yeni ortaklıklar ve iş birlikleri sağlayacağını söyledi.

Pekcan, Çin ile Türkiye arasındaki tarihsel ve kültürel bağların 5 bin yıl öncesine dayandığını dile getirerek, "İki ulusun uygarlıkları birbirinden etkilendi. Bu ilişkilerin dengeli ve sürdürülebilir şekilde 21. yüzyıla taşınmasını ümit ediyoruz.

Buradaki temaslar ve iş bağlantılarının gelecekteki işbirliklerimiz için önemli bir platform olacaktır.

Dünya ekonomisi ciddi bir değişimden geçerken bunun başlıca en önemli aktörlerinden birinin Çin olduğunu hepimiz biliyoruz." diye konuştu.

Türkiye olarak ekonomik vizyonunda Çin'in önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Pekcan, "Vizyonumuzda Çinli firmalarla teknoloji yoğun alanlarda bölgesel iş birliğini başarmak var.

Türkiye'nin kapıları Çin'e kadar açık. 21. yüzyılda yeni nesillere Türk Çin iş birliğinin meyveleri sunmak üzere ortak yatırıma davet ediyorum sizleri. Burada gerçekleştirdiğimiz iş forumunda büyük iş ortaklıkların çıkacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından partner ülke Çin Halk Cumhuriyeti'nin standını açan Pekcan, Çinli firmalarca geliştirilen teknolojileri inceledi.

Pekcan, odak ülke Hindistan standını ziyaretinden sonra fuar alanından ayrıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hong Kong polisinden göstericilere müdahale

2019-08-31 19:22 - Dünya

Ulus ve Kızılay yeniden düzenlenecek

2019-08-31 14:22 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi ekimde açılıyor

2019-09-05 14:47 - Gündem

Dorian kasırgası yeniden güç kazandı

2019-09-05 22:32 - Dünya

Falcao İstanbul'a geliyor

2019-09-01 14:12 - Spor

Savcı Kiraz'ın şehit edilmesine ilişkin davanın gerekçeli kararı açıklandı

2019-09-03 16:42 - Gündem

Karadenizli balıkçılar 'vira bismillah' dedi

2019-09-01 04:07 - Gündem

Konyaspor'da transfer

2019-09-03 02:07 - Spor

'Türkiye'nin kapıları Çin'e kadar açık'

2019-09-07 02:17 - Ekonomi

Falcao resmen Galatasaray'da

2019-09-03 02:37 - Spor

İlgili Haberler

IMF, politika yapıcıları ticaret gerilimlerini çözmeye çağırdı

20:53 - Ekonomi

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi

Elektrik dağıtım sektöründe tüketici sayısı 50,7 milyona ulaştı

17:07 - Ekonomi

Alman çelik endüstrisindeki kriz, üretimde çift haneli düşüşle kötüleşmeye devam ediyor

16:52 - Ekonomi

Çiftçilere 1,7 milyar liralık destekleme ödemesi bugün yapılacak

16:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

72 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 1933 kişi yakalandı

08:18 - Gündem

Stratejist Kemal Uysal ile ABD’nin Panama, Türkiye ve İsrail’in kanal projeleri üzerine Ömür Çelikdönmez konuştu

07:44 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Belediye operasyonları!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:21 - En Son Yazılar

2025-YKS sonuçları açıklandı

07:12 - Eğitim

Rus siyaset bilimci Markov: Erdoğan ve Putin, Azerbaycan konusunu görüştü mü

07:08 - Özel Haber