?>

Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II tanıtıldı

Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II'yi tanıttı. Akrep II, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak IDEF'19'da sergilenecek.

Teknoloji - 6 yıl önce

Sakarya

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Otokar, Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II'yi tanıttı.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, savunma sanayisindeki gelişmeleri değerlendirmek ve yeni nesil zırhlı araçlarını tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

Görgüç, kara sistemleri alanında sektöre öncülük eden ve birçok ilki kazandıran Otokar'ın, savunma sanayisindeki iddiasını yeni nesil zırhlı Akrep II ile farklı bir boyuta taşıdığını söyledi.

Serdar Görgüç, "İlk versiyonu Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı olan Akrep II, bize elektrikli araç teknolojisinin askeri araçlara uygulanmasına yönelik bilgi ve tecrübe kazandırırken Türkiye’nin askeri tip elektrikli, hibrit ve otonom araçlar konusunda ilk adımları olacak." dedi.

Akrep II'nin 14. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF'19 ) ilk kez sergileneceğini, fuarda aracı özel bir konfigürasyonla sunmak için çalışmaların aylardır devam ettiğini dile getiren Görgüç, şunları kaydetti:

"Teknolojik gelişmelerden bahsederken elbette alternatif yakıtlar da gündemimizdeydi. Akrep II’yi alternatif güç gruplarına da uygun olarak tasarladık. Elektrik motoru ve gelişmiş pillerle donatılan Akrep II, Türkiye’nin ilk elektrikli zırhlı aracı olarak IDEF 2019’da sergilenecek.

Geleneksel zırhlı araçlara kıyasla çeviklik, düşük termal iz, yüksek hız ve sessizlik avantajlarını bir arada sunan Akrep II, tüm dünyada orduların zorlu isterlerini karşılayabilecek yeterlilikte bir elektrik motora sahip. Taktik performans beklentilerine de en iyi şekilde cevap veren Akrep II, özellikle yakıt verimliliği, hareket, beka kabiliyeti ve entegre lojistik destek anlamında da avantajlar sunuyor.”

Görgüç, bu gelişmenin, geleceğin hibrit ve otonom zırhlıları için ilk adım niteliği taşıdığına işaret ederek, "Hedefimiz, Akrep II'nin Türkiye'nin teknoloji ihracatında öncü ürünlerden biri olmasıdır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtlar ağıla girdi 79 koyunu telef etti

2019-04-20 12:34 - Asayiş

Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı Akrep II tanıtıldı

2019-04-24 19:37 - Teknoloji

Türkler yabancı yatırımın yenilenebilir enerjiye gitmesini istiyor

2019-04-24 15:07 - Ekonomi

Sadakataşı Derneği'nden Sri Lanka'da 500 kişiye katarakt ameliyatı

2019-04-24 19:07 - Sağlık

Yeni Ford Edge daha fazla performans ve teknoloji sunuyor

2019-04-20 15:12 - Genel

'Çalışanları şüpheli gibi görmekten uzak davranılmalı'

2019-04-19 19:12 - Siyaset

Sri Lanka’da patlama: 129 ölü

2019-04-21 13:12 - Dünya

Egelilerin umudu azalıyor

2019-04-21 15:32 - Spor

'GSS'ye yaklaşık 43 milyar liralık ödeme gerçekleştirdik'

2019-04-19 22:22 - Gündem

Kupa’da yarı final rövanş maçlarının hakemleri belli oldu

2019-04-23 17:32 - Spor

İlgili Haberler

Alibaba'nın yapay zeka modeli Qwen3 performans testlerinde DeepSeek'i geride bıraktı

19:58 - Teknoloji

Uzun menzilli seyir füzesi SOM, yerli motoruyla hedefi tam isabet vurdu

14:07 - Teknoloji

'Minik Akıncılar'ın hedefi Dünya Robot Olimpiyatı'nda şampiyonluk

12:13 - Teknoloji

Japon şirket Ispace, ikinci Ay misyonunda da sorun yaşayarak uzay aracıyla iletişimini kaybetti

00:32 - Teknoloji

DeltaV geliştirdiği hibrit roket sistemiyle 200 kilometre irtifayı geçerek rekor kırdı

00:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İsrail ordusu, gelecek ay 50 binden fazla Haredi için askere alım emri yayınlayacak

23:08 - Dünya

TDV bayramda ihtiyaç sahiplerini unutmadı

22:47 - Gündem

Trump, ABD ve Çin'in gelecek hafta Londra'da ticaret anlaşmasını görüşeceğini açıkladı

22:28 - Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

20:08 - Gündem

Türk Kızılay’dan Irak’ta ihtiyaç sahibi ailelere dokuz tonluk kurbanlık et bağışı

19:22 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446