?>

Türkiye'nin en büyük atletizm salonu açılış için gün sayıyor

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından 16 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Türkiye'nin en büyük atletizm salonu, açılış için gün sayıyor.

Spor - 5 yıl önce

Bursa

Bursa Osmangazi Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Şahin, Osmangazi Belediyesi tarafından 16 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Türkiye'nin en büyük atletizm salonunda incelemelerde bulundu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak ile salonda incelemelerde bulunan Şahin, dünyanın bu tesisi beklediğine dikkati çekti.

Osmangazi Atletizm Salonu'nun teknik özellikleri, iç hacmi ve alan içindeki pist sayılarıyla Türkiye'nin en büyük atletizm ve spor salonu olduğunu belirten Şahin, yer tahsisinden inşaatına kadar tamamı Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan tesis için Dündar'a teşekkür ederek, "Bu tesisi şu an tüm dünya bekliyor. Hem kamplar hem de uluslararası organizasyonlar yapılacak. İnşallah tamamlandığı zaman Türkiye'de atletizmin kalbi burada atacak.

Rekorlar burada kırılacak. Uluslararası müsabakalar burada yapılacak. Ülkemize, Bursa'ya, Osmangazi'ye değer katmış olacak.

Bu miras, Türk gençliğine kalacak. Türkiye'nin ismini dünyaya duyuracak." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun özel destekleri ve yakın ilgisi için teşekkür eden Şahin, salonun Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) belirlediği standartlara göre inşa edildiğini sözlerine ekledi.

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak ise pist çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Osmangazi Atletizm Salonu'nda mart ayından itibaren uluslararası müsabakalar düzenleyeceklerini açıkladı

Dündar: Uluslararası atletizm müsabakalarına ev sahipliği yapacak

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesinin vizyon projelerinden biri olan Osmangazi Atletizm Salonu'nun, yeni rekor ve rekortmenlere ev sahipliği yapacağını vurguladı.

Şu anda pistlerin montaj çalışmalarının yapıldığını aktaran Dündar, "İnşallah şubat veya mart gibi açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Salonumuzun tamamlanmasının ardından Bursa'mız, Gençlik ve Spor Bakanlığının yapacağı organizasyonlarla, uluslararası atletizm müsabakalarına ev sahipliği yapacak.

Dolayısıyla Türkiye'de atletizmin kalbi Osmangazi'de atacak. Bu süreçte değerli desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Şahin'e çok teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Uluslararası standartlarda 6 kulvarlı 200 ve 60 metrelik pistler, 6 ısınma kulvarı, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma gibi branş alanlarının yanı sıra 830 kişilik tribüne sahip Osmangazi Atletizm Salonu, tamamlandığında 72 metre çatı açıklığıyla Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı atletizm salonu olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

2021 yılı günlük yemek bedeli istisnası açıklandı

2020-12-30 14:31 - Genel

ABD'de Biden'ın seçim zaferi sonrası İran'da yaptırımların akıbeti tartışılıyor

2020-12-25 15:01 - Dünya

Türkiye'nin en büyük atletizm salonu açılış için gün sayıyor

2020-12-30 19:36 - Spor

Dünyada 2020 seçimleri Kovid-19 gölgesinde yapıldı

2020-12-25 16:43 - Gündem

LG Smart TV'lere “Facebook Watch“ uygulaması eklendi

2020-12-24 13:03 - Genel

İhracat takım elbisede azaldı, eşofmanda arttı

2020-12-25 16:44 - Gündem

Galatasaray, Trabzon'dan lider dönüyor

2020-12-27 00:21 - Spor

Milli çikolata 'Haşhaşella' Almanya yolunda

2020-12-26 14:31 - Çevre-Hayat

Avrupa'da Kovid-19 aşıları yapılmaya başlandı

2020-12-27 21:25 - Gündem

Gaziantep FK oyuncusu Furkan Soyalp'ten sevindirici haber

2020-12-27 21:54 - Gündem

İlgili Haberler

Konya milli maç heyecanına hazır

11:53 - Spor

Trabzonspor, Fatih Tekke ile kaybetmiyor

11:52 - Spor

Marco Asensio, Fenerbahçe için İstanbul'da

03:23 - Spor

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonası'ndaki 4. maçında Estonya ile karşılaşacak

00:58 - Spor

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki ikinci dönemi yenilgiyle başladı

00:32 - Spor

Günün Manşetleri

Bakan Kacır: Sanayimiz ülkemizin kalkınma yolculuğuna hız vermeye devam ediyor

12:03 - Ekonomi

Konya milli maç heyecanına hazır

11:53 - Spor

Özbekistan bağımsızlığının 34. yılını kutluyor

11:48 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında aralarında çocukların da olduğu 19 Filistinli hayatını k

11:27 - Dünya

Fed'den 9 ay sonra ilk kez faiz indirimi bekleniyor

11:17 - Ekonomi