?>

'Türkiye ile anlaşmanın yürürlükte olmasında ısrar ediyoruz'

Bulgaristan Başbakanı Borisov, Avrupa ülkelerindeki düzensiz göç akımıyla ilgili endişeleri konusunda, "Şu anda en önemli olan AB ile Türkiye arasında (düzensiz göçle ilgili) daha önce paraf edilmiş anlaşmanın yürürlükte olmasıdır." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Sofiya

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Avrupa ülkelerindeki düzensiz göç akımıyla ilgili endişeleri konusunda, "Şu anda en önemli olan Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında (düzensiz göçle ilgili) daha önce paraf edilmiş anlaşmanın yürürlükte olmasıdır." dedi.

Borisov, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov ile basına yaptığı açıklamada, "Türkiye'den Bulgaristan'a doğru bir göç akımının yaşanabileceği konusunda herhangi bir endişelerinin bulunmadığını" belirtti.

Gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan Borisov, şöyle devam etti:

"Şu anda en önemli olan AB ile Türkiye arasında (düzensiz göçle ilgili) daha önce paraf edilmiş bulunan anlaşmanın yürürlükte olmasıdır çünkü alınacak tedbirler ne olursa olsun, 50-100 bin kişi (Türkiye ile sınırdaki) tel örgü engeline dayanırsa, orada ister ordu olsun ister polis olsun, o tel örgüyü devirip geçecekler. Benden veya Karakaçanov'tan 'ateş etme' emri vermemizi bekleyemezsiniz."

Borisov, Bulgar sınırında düzensiz göç baskısının "sıfır olduğunu" belirterek, "İşte bu yüzden Türkiye ile anlaşmasının yürürlükte olmasında ısrar ediyoruz. Yunanistan'a olan göç baskınının korkunç olması bir rastlantı değil." değerlendirmesinde bulundu.

"Gerekirse ordu da Sınır Polisine yardım edebilir"

Savunma Bakanı Karakaçanov, Sınır Polis güçlerinin kapasitesi çerçevesinde gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurgulayarak, "Gerekirse ordu da Sınır Polisine yardım edebilir. Ortada hiçbir hareketlilik yok." dedi.

Bu arada Başbakan Borisov, bugün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık Basın Merkezinin yazılı açıklamasında, görüşmede, Suriye'deki durumun değerlendirilerek, gelişmeler konusunda duyulan endişelerin paylaşıldığı aktarıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'de 5 bin yıllık antik kent bulundu

2019-10-07 22:57 - Dünya

'Önceliğimiz dinimizin hakikatleridir'

2019-10-08 00:37 - Gündem

Nijerya'da 94 milyon kişi günlük 2 doların altında yaşıyor

2019-10-08 15:47 - Dünya

Palamut az olunca lakerdanın kilosu 100 lira oldu

2019-10-06 17:17 - Çevre-Hayat

'Kırmızı ete zam yok'

2019-10-10 14:17 - Ekonomi

İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve IHH ortak projesi: Isra-Turkey

2019-10-05 10:34 - Özel Haber

İstanbul 'serebral palsi' için yeşile büründü

2019-10-07 01:27 - Çevre-Hayat

'Şeker hastalığının gebelikte tanınması son derece önemli'

2019-10-07 15:12 - Sağlık

Beymen Club Fotoğraf Yarışması'nın kazananları belli oldu

2019-10-07 15:12 - Ekonomi

Selimiye Camisi'nde Fetih Suresi okundu

2019-10-10 01:22 - Gündem

İlgili Haberler

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası açıklarında 7,4 büyüklüğünde deprem

07:48 - Dünya

Gazze’de ateşkes devreye girdi

07:08 - Dünya

Hamas Müzakere Heyeti Başkanı: Arabulucular ve ABD'den Gazze’deki savaşın sona erdiğine dair garanti aldık

22:47 - Dünya

İsrail'in katlettiği 18 binden fazla Filistinli çocuk, Oslo'da tek tek isimleri okunarak anıldı

22:25 - Dünya

İsrail hükümeti, ABD Başkanı Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını onayladı

02:32 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da yapılan polis uygulamasında 1114 kişi gözaltına alındı

09:47 - Gündem

EPDK'den Karadeniz gazı ihracatını hızlandıracak adım

09:42 - Ekonomi

Göcek'te ekilen 10 bin deniz çayırının yüzde 70'i hayatta kaldı

09:33 - Çevre-Hayat

A Milli Futbol Takımı'nın rakibi Bulgaristan

09:27 - Spor

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor

09:17 - Ekonomi