?>

Türkiye Halter Federasyonu Başkanlığı'na yeniden Talat Ünlü seçildi

Türkiye Halter Federasyonunda başkanlığa yeniden Talat Ünlü seçildi.

Spor - 11 ay önce

Ankara

Türkiye Halter Federasyonu 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu, Hilton Garden Inn Ankara Gimat Otel'de gerçekleştirildi.

Seçimde başkanlık için mevcut başkan Talat Ünlü ile Mehmet Yılmaz yarıştı. Seçime federasyonun 299 delegesinden 274'ü katıldı

Kullanılan 274 oyun 191'ini alan Talat Ünlü, yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Mehmet Yılmaz 82 oy alırken 1 oy da geçersiz sayıldı.

Divan başkanlığını Abdullah Albunar'ın yaptığı genel kurulda, oylama öncesinde yönetim ve denetim kurulu raporları, geçmiş dönem faaliyetleri ile 2025-2026 yılları tahmini bütçeleri okunarak ibra edildi.

Başkan Talat Ünlü, 3 yıl önce göreve başladıklarını ve bu süreçte güzel işler yaptıklarını belirterek, "Şahsıma vermiş olduğunuz 133 destek imzası ve bundan aldığım güçle yeniden aday oldum. Emanetinize bugüne kadar nasıl sahip çıktıysak, bundan sonra da güveninizi boşa çıkarmayacağımızdan emin olabilirsiniz." diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesinde her zaman gayretle çalıştıklarını dile getiren Ünlü, "Federasyonumuzun binasını yeni bir yere taşıdık, ulaşım ve kullanım açısından faydalı oldu. Müsabaka salonlarımızı şu anda dünya ve Avrupa standartlarına taşıdık, bu da yurt dışından övgü almamızı sağladı. Bütün illerimize, kulüplerimize malzeme desteğini ve yardımlarımızı sağladık." ifadelerini kullandı.

Ünlü, gelecek yıl federasyonun kuruluşunun 65'inci yılını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.

Engelli sporcularla da önemli başarılar kazandıklarını aktaran Ünlü, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden beri gece gündüz çalışıyoruz. Altyapıya ciddi önem veriyoruz, sporcularımız kırdıkları rekorlarla anılıyor. Sporcularımızın kazandığı madalyalar ve kırdığı rekorlarla Cumhurbaşkanımız tarafından övgüyle tebrik edildik. Ankara Pursaklar'da yaptığımız Naim Süleymanoğlu Turnuvası'nın dünya şampiyonası niteliğinde olmasından dolayı uluslararası halter otoritelerinden övgü aldık. Dünyada her zaman kulis var, Balkan ülkeleri ve inşallah ileride Türki Cumhuriyetlerde birlik kurduğumuz zaman bu çok etkili olacaktır."

Federasyona sponsorluklar aracığıyla özel gelir de kazandırdıklarını belirten Ünlü, Venezuela ve Kolombiya'nın halter takımlarına Ankara'da kamp yaptırdıklarını ifade ederek, "Her zaman halter ailesini geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz. Katılımınız ve destekleriniz için bütün delegelere ve başta Gençlik ve Spor Bakanımıza, bakan yardımcılarımıza ve tüm devlet yetkililerimize teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Teşekkür konuşmasında da Ünlü, bugüne kadar kimseyi ayırt etmeden hep birlikte omuz omuza çalıştıklarını aktararak, "Bundan sonra da hep birlikte omuz omuza gönül gönüle elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

Başkan Talat Ünlü'nün yeni yönetim kurulunda Yasin Arslan, Necati Kılıç, İlker Özkan, Orhan Boltürk, Mehmet Şakir Uludağ, Hamdi Kesgin, Mehmet Genç, Kağan Şahin, Ümit Yıldız ve Ali Koray Büyükasar yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2025 hac kuraları çekildi

2024-10-31 12:48 - Gündem

Göztepe, 10 kişi tamamladığı müsabakada Trabzonspor'u 2-1 yendi

2024-10-26 21:27 - Spor

Almanya’nın 2024'te daralması, 2025'te durgunlaşması bekleniyor

2024-10-29 17:08 - Ekonomi

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, 34. Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı'nda konuştu

2024-10-28 00:52 - Dünya

Kadın akrobasi pilotu cumhuriyetin 101. yaşını özel uçuşuyla kutladı

2024-10-28 11:08 - Çevre-Hayat

Socar Türkiye'nin telekomünikasyon şirketi Millenicom'un satış süreci tamamlandı

2024-10-30 11:03 - Ekonomi

İzmir'de terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 8 şüpheli yakalandı

2024-10-30 14:32 - Asayiş

Genç milli halterciler, Avrupa Şampiyonası'nda 1 altın ve 2 gümüş madalya kazandı

2024-10-26 16:58 - Spor

BM raporu, dünyada 5 yerde kıtlık ve felaket boyutlarındaki açlık riski konusunda uyardı

2024-10-31 16:07 - Dünya

Trabzonspor-Fenerbahçe maçına konuk takım taraftarları alınmayacak

2024-10-30 14:03 - Spor

İlgili Haberler

Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Düzgün, başkent ekibinde yaşadıklarını anlattı

13:17 - Spor

Bahçeşehir Koleji'nin ABD'li oyuncusu Tyler Cavanaugh, takımın yeni transferlerinden memnu

13:02 - Spor

Yeni Malatyaspor, tüm maçlarını kazansa da ilk yarıyı puansız tamamlayacak

12:02 - Spor

PFDK'den Fenerbahçe ve Ali Koç'a para cezası

22:12 - Spor

Süper Lig'den 7 kulüp PFDK'ye sevk edildi

21:47 - Spor

Günün Manşetleri

Gençlerbirliği'nin eski sportif direktörü Düzgün, başkent ekibinde yaşadıklarını anlattı

13:17 - Spor

İran: İsrail ve ABD'nin saldırılarında hasar gören nükleer tesisler yeniden inşa edilecek

13:13 - Dünya

Anket: ABD'de halkın 4'te 3'ü Trump'ın Nobel Barış Ödülü'nü hak etmediği gö

13:07 - Dünya

Japonya, İsrail'in iki devletli çözümü engellemesi halinde Filistin'i tanıyabileceğini açı

13:03 - Dünya

Sarıkamış'ta araç camları ve bitkiler kırağı tuttu

12:58 - Gündem