?>

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı Türkiş: Son yılların en güzel Kırkpınar'ı yaşan

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, son yılların en güzel Kırkpınar'ının yaşandığını söyledi.

Spor - 2 hafta önce

Edirne

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, 664. Kırkpınar Tarihi Yağlı Güreşleri’ne güreşseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Türkiş, son yılların en güzel Kırkpınar'ının yaşandığını söyledi.

Kırkpınar'ın her geçen yıl daha da güzelleştiğini vurgulayan Türkiş, "Bazıları 'Kırkpınar önemsizleştirildi' diyor. Benim hep söylediğim bir şey var, Herkesin gittiği güreş en önemli güreş sayılmaz. Objektif kriterlerle seçilen, seçme sporcuların katılabildiği bir organizasyon varsa ki olimpiyatlar da böyledir, bu tür organizasyonlar anlamlıdır. Futboldaki dünya şampiyonası da öyledir. Atletizmde, voleybolda, basketbolda da her takım bu şampiyonalara katılamaz, sadece seçilmiş sporcular gider." ifadelerini kullandı.

????

Türkiş, 2025 CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi ile Kırkpınar'ı yağlı güreşin olimpiyatı haline getirdiklerini anlattı.

"Her isteyen Kırkpınar'a katılamaz."

Her isteyenin Kırkpınar’a katılamayacağını ifade eden Türkiş, şunları kaydetti:

"Önce iyi bir sporcu olduğunu ve performansının yeterli olduğunu ispat edecek, ondan sonra buraya katılacak. Bu uygulama, Kırkpınar'ın değerini artıran bir adımdır. Pehlivanlar için artık Kırkpınar'a gelebilmek bir hedef oldu. Önceden herkes kispetini giyip geliyordu. Benim ilk geldiğim dönemlerde 4 bin pehlivan katılıyordu. Bu sayının 3.000'i sporculukla ilgisi olmayan kişilerdi. Spor adına yanlış şeyler de oluyordu. Şimdi bunun önüne geçtik, artık hepsi seçilmiş, elit sporcular. Bu yıl Kırkpınar'da, ilk günden itibaren muazzam mücadeleler vardı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tebriği güreş camiasını mutlu etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, güreşleri izleyen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar aracılığıyla güreş biter bitmez Başpehlivan Orhan Okulu ile görüştüğünü belirten Türkiş, bu tebriğin kendilerini ve yağlı güreş camiasını mutlu ettiğini dile getirdi.

Uzun yıllardır yağlı güreşi ve Kırkpınar'ı yakından takip ettiğini belirten Türkiş, "20 yıldır Kırkpınar’ın içinde olan biriyim. Kırkpınar’ın seyirci açısından bu kadar dolu olduğu başka hiçbir tarih hatırlamıyorum. Tribünlerde yer yoktu. Dışarıda insanlar girmek için bekliyordu. Bir 10 bin kişi de saha dışında vardı. 'Kırkpınar ilgi görmeyecek' diyenlere en güzel cevap oldu. Tarihte hiçbir Kırkpınar'ı böyle görmedim." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rus siyaset bilimci Markov: Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'ya önemli ‘Azerbaycan’ mesajı iletti

2025-07-07 07:04 - Özel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Azerbaycan-Rusya’ açıklamaları Rus medyasında geniş yer aldı

2025-07-06 06:04 - Özel Haber

Türkiye'deki orman yangınlarının sona ermesi için camilerde dua edildi

2025-07-06 00:03 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

Moskova: Rutte halen sarhoş gibi

2025-07-06 17:22 - Özel Haber

Nabiullina: Yabancı bankalar, Rusya'ya geri dönmek için henüz başvuru yapmadı

2025-07-06 18:56 - Özel Haber

Rusya’dan ‘Azerbaycan ve Türk domatesi’ açıklaması

2025-07-05 17:18 - Özel Haber

Gümüşhane'deki Arzularkabaköy Beldesi'nin adı "Bahçeli" olarak değiştirildi

2025-07-03 10:22 - Gündem

Tekirdağ'da kuruyan Çakıl Göleti'nde balıklar telef oldu

2025-07-03 11:43 - Çevre-Hayat

Kırım Vatan Kültür Derneği Başkanı Nusret Tuzak ile Tatarlar, Kırım, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve farklı gelişmeler üzerine...

2025-07-03 08:56 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Suriye Vakıflar Bakanı Şükri, Türk öğrencileri eğitim için Şam’a davet etti

2025-06-30 17:13 - İslam-Hayat - Muharrem 1447

İlgili Haberler

Trabzonsporlu futbolcu Onuachu'nun ayak bileğinde ödem ve yaralanma tespit edildi

17:12 - Spor

Başkan Osman Sungur'dan Gençlerbirliği taraftarını heyecanlandıracak transfer açıklaması

13:57 - Spor

Napoli, 24 yaşındaki forvet Lorenzo Lucca'yı satın alma opsiyonuyla kiraladı

13:23 - Spor

TVF ile Arabica Coffee House arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

13:17 - Spor

Milli yüzücüler, başarılarıyla gururlandırıyor

13:13 - Spor

Günün Manşetleri

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Gündem

İş dünyası temsilcileri AB Komisyonu'nun Schengen vizesi adımını değerlendirdi

17:17 - Ekonomi

Trabzonsporlu futbolcu Onuachu'nun ayak bileğinde ödem ve yaralanma tespit edildi

17:12 - Spor

Elektrik dağıtım sektöründe tüketici sayısı 50,7 milyona ulaştı

17:07 - Ekonomi

Avrupalılar ortalama 37,2 yıl çalışıyor

17:03 - Dünya